Ha kidobnak a szüleim, hova lehet menni munkanélküliként úgy, hogy nem lustaságból nem dolgozom, hanem, mert csalókkal akadok össze folyamatosan?
10-én lett volna egy állásinterjúm, örültem, 2 nappal előtte írtak, hogy mégse kell mennem, mert betelt a hely.
Néztem ezeket a helpdeskeket, angolul tudok, de csak angolul, jogsim nincs.
itt egy másik: [link]
amúgy a cvonline.hu-n érdemes regisztrálni, töltsd föl az önéletrajzod (szépen megformázva, fotóval, pdf-fel), és akkor automatikusan tudsz jelentkezni a munkákra.
érdemes olyanokra is elküldeni a jelentkezésed, ahol mondjuk hiányzik valami (jogsi, stb), mert sokszor személyes szimpátia alapján is választanak, nem mindig a sok követelmény számít.
persze ha nem értesz az sql-hez, ne írd, hogy értesz :)
érdemes egy kis motivációs levélkét is csatolni, ami nem a CV része, pár mondat, hogy "lelkes pályakezdő fiatal vagyok, szeretnék a szakmámban kiteljesedni", stb, blabla. Még meg kell tanulnod eladni magad. Legyél csinos és nagyon udvarias az interjúkon. Egy kis humor sem árt, azt szeretik! Sok sikert!
Az átlagos helpdesk munkához nem kell jogsi, avval annyira ne foglalkozz.
És ne "nézzed" a munkákat, hanem küldd el mindenre a jelentkezést, ami jónak tűnhet. így is örülhetsz, ha 100-ból 2-re válaszolnak. Tudod, a nagy számok törvénye! ;)
Tényleg úgy működik az álláskeresés, hogy órákig kell kattingati a neten, ezt elhiheted.
Ha naponta 2-őt kiválasztasz nagy gondosan, és csak arra küldöd el, nem lesz belőle semmi.
Szóval hajrá.
Ha meg nagyon telik az idő, keress még külön felszolgálós állásokat egyszerűbb helyeken, ott lehet csak heti 3-szor dolgozni, és a zsebedben lesz egy kis pénzmag.
Menni még esetleg rokonhoz tudnál menni ha minden kötél szakad, nagymama, távoli rokon, barátnő, barát, volt csoporttárs, vagy vele albérletbe. Ezek jutottak eszembe.
De mindenképp nézd az állásokat itt neten, www.allas.lap.hu, nézz szét és ne add fel. Mindenhova add be ahova csak tudod.
Remélem sikerülni fog! Aztán majd szépen összejön az albi is és akkor léphetsz onnan. Még ha már nem is akarnak küldeni akkor is.
Nézzél szét cégek saját honlapján is, add be adatbázisba is, valamint amit írtak, ilyen álláskereső oldalakra is tedd fel az önéletrajzod, előbb utóbb akad valami, hidd el. Valamint ismerősöket keress fel, régi ismerősöket is, hátha jó helyen dolgoznak vagy vezetők vagy van ismerősük és segítenek neked. Ne szégyeld magad, mindenkit kérdezz meg. Tudjnak róla hogy mid van és hogy munkát keresel és mond neki hogy szóljanak ha hallanak valamit. Bármi álláslehetőséget.
Próbálkozz pennybe, auchanba, rossmannba, dm-be, mávnál, és még ami csak eszedbe jut.
Írj fel egy üres papírra annyi céget amennyi csak eszedbe jut és küld el nekik az önéletrajzod és egy kis motivációs levelet, hátha valahol épp most akarnak meghirdetni, de még nem tették meg és jókor ér be a tiéd. Csak soha ne add fel!!!! Drukkolunk neked!
A szüleiddel addig meg próbálj meg békében élni.
Én nem tudom, milyen munkákat néztél eddig, de nekem eszem ágába nem lett volna mondjuk a Zepterhez elmenni meg semmilyen hülye jutalékos ügynöki munkára, ami arról szól, hogy hogy húzzuk ki szerencsétlen naiv ügyfelekből a pénzt.
"Nem gond" egyébként, de ezzel a stílussal helpdeskkel ne is próbálkozz...
A helpdeskes munkák nagy része multinál van, teljesen bejelentett fizuval, társadalombiztosítással, kajajeggyel, kötött munkarenddel, nincs vele semmi probléma.
Az ügynökös-biztosításos-jutalékos melók szarok, kevesen tudják úgy csinálni, hogy jól keressenek vele, és abszolút nem vágnak abba, amit tanultál. Nekem ez a véleményem róluk.
Még valami nagyon fontos.
Ha úgy tűnik, megegyeztél egy céggel - bárki is legyen az - jelentsd be, hogy kéred a munkaeszerződés egy példányát átolvasásra, mielőtt aláírod (1 nappal előtte vagy ilyesmi).
Ugyanis nagy meglepetések érik az embert, mikor már kezében a toll!
És jól nézd meg a bruttót, a nyugdíjt, a szabadságolást, az "alapfizetést", ha jutalékos a cucc - mert jó eséllyel csak az alapfizetést fogod kapni sokszor -, és a felmondási kritériumokat.
Normális munkáltató nem lepődik meg, hogy látni akarod a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!