Hogyan tudnám egy kicsit távolabb tartani őket magamtól?
A szüleim teljesen rám vannak szállva.Pl. megnézik az előzményeimet a gépemen és szinte minden egyes oldalért,amit megnéztem,magyarázattal tartozom.Elolvassák a naplómat,meg folyton a szobámban ''lógnak'' és ha szólok apámnak,hogy oda szeretnék menni a gépemhez (neki is van sajátja) akkor rám ordít vagy hozzám vágja a széket.A szobámban egy zug sincs,ami csak az enyém lenne.Anyám minenemet át szokta kutatni.Minden egyes barátomnak (nincs túl sok,mert nem nagyon szoktak elengedni sehova) az egész életrajzát tudni akarják.Pl.ma találkoztam két barátnőmmel erre kifaggatnak mindenről,hogy hány órakor találkozunk, hova megyünk,pontosan kikkel találkozom,de még arról is,hogy mit veszek fel.Ma elmentünk moziba (a barátnőimmel) erre megkérdik,hogy mit néztem meg,én megmondom nekik,erre azt látom,hogy megkeresi google-n és elolvassa az egész tartalmát.Meglátja,hogy 16-os karikás volt a film,és felelősségre vonnak,hogy hogyan merek megnézni egy ilyen filmet,amikor még csak 15 vagyok.De most viszonylag jól jártam,mert apám jönni akart velünk (!!)Valamelyik nap elmentünk színházba,úgy kiöltöztetett anyám mint egy karácsonyfát.Ez még nem is lett volna akkora gáz,de utána elvittek egy szórakozóhelyre (gödör)nem maradtunk ott,csak végigvonultunk anyám még meg is akarta fogni a kezemet,mert a magassarkúmban botladoztam.Rémes volt.Én nagyon kiakadtam ettől,erre megint lehordtak és azt mondták,hogy egyszer lesz pasim (de persze csak 17-18 évesen) akkor is majd együtt megyünk (hármasban vagy négyesben mindenhová) remélem ezt csak viccnek szánta,bár nem úgy hangzott.
Egyszóval itt sürgősen változtatni kéne valamin,mert én ezt így már nem bírom tovább!
Mit kéne csinálnom?
15/L
3 lehetőséged van. vagy beletörődsz, vagy nyíltan lázadsz, vagy kijátszod őket.
olyan nincs hogy nem lehet
én anno emeleti ablakból másztam ki éjjel hogy bulizhassak, kitaláltam alibit hogy könyvtárba megyek és helyette randiztam, volt egy förtelmes ruha amiben anyám nagyon szeretett látni, na annak ollóval felfejtettem a varrását hogy lyukas legyen és ne kelljen felvennem stb.
volt hogy direkt megfázattam kicsit a torkom és a tudtuk nélkül suli helyett a dokihoz mentem aki kiírt egy hétre és mindennap úgy tettem mintha suliba mennék de közben moziba meg turkálókba mentem
pasikat be sem vallottam nekik, nem vittem fel hozzánk
volt egy nagyon otthonülős barátnőm akit olyan jókislánynak gondoltak és szerették, mindig azt kamuztam hogy hozzá megyek amikor másokhoz mentem és falazott is
nem kell hagyni hogy bekorlátozzanak mert így sose lesz életed. ha nyíltan lázadsz azzal csak azt éred el hogy még durvább lesz, de ha a háttérből és később persze kiderül pár dolog, akkor rájönnek hogy úgyse tehetnek veled semmit mert ha akarsz, akkor is megcsinálod.
vannak szülők akikkel nem lehet beszélni, képtelenek felfogni hogy 14 és 18 év között is van élet. ha máshogy nem lehet csináld úgy hogy az ő lelkük is nyugodt legyen, de te is szórakozhass :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!