Ti mit gondoltok a születésnaphoz való hozzáállásomról?
Nem tartom "ünnep"-nek ezt a napot, szerintem ez csak azt jelzi, hogy hány éve jöttem a világra. 16 éves korom óta nem is kérek semmi ajándékot, feleslegesnek tartom. Ha esetleg kellene valami azt megveszem a saját pénzemből, esetleg kölcsön kérek a szüleimtől/testvéremtől, de mindig vissza is adom amint tudom. Ezt elmondtam egy ismerősömnek és csak nézett, hogy hogy lehet így hozzáállni, hiszen az a nap rólam szól, engem kell ünnepelni és szerinte az ajándék sem mellékes.
20/L
A te dolgod.
Ajándékokra én sem tartok igényt, de mikor párom már hetekkel előtte feltűnően "sunnyog", és látszik rajta, hogy nagyon meg akar lepni, az számomra mindennél jobb érzés :)
Nem nagy dolgokra kell gondolni, de egy saját készítésű torta/süti, akármi, nagyon is kedves gesztus, szerintem.
23/N
Nekem sincs negatív élményem a szülinapomról, egyszerűen én úgy nőttem fel, hogy felköszöntenek, esetleg egy apró jelképes ajándék és ennyi. Mindez szűk családi körben. Később jó "kifogás" volt összejönni haverokkal egy 2-3 napos kiruccanásra és ennyi. Nekem ez így természetes és így szép!
Viszont írtam, hogy a pároméknál névnap és szülinap is hatalmas családi ünnep. Attól, hogy én ezt furcsállom, mert nem ebbe nőttem bele még alkalmazkodom az ő családi szokásaikhoz is, elmegyek és együtt ünneplek velük, nem esik nehezemre, tehát nincs utálat érzetem ezzel kapcsolatban, egyszerűen csak én nem tartom ezt akkora dolognak, hogy sok sok pénzt bele kelljen ölni a nagy családi ünneplésbe. :) Ettől más még gondolkodhat máshogy, nem az én dolgom.
A sok ellenvélemény közepette kicsit félve írom le, hogy én mit gondolok:)
Én imádom a szülinapokat:) Szerintem szuper. Torta, rokonok, meglepi-buli, feldíszítve a lakás, fényképek, sírás rívás mikor meglepődsz, szerintem nagyszerű. Oké, hogy ennek nagy része csak külsőség, de azért ott rejlik benne, hogy tudják, hogy te mit szeretsz és megteszik, mert szeretnek téged, megünnepelnek, örülnek, hogy vagy:) Ez így is a szeretetről szól szerintem. Plusz én magam is szeretek meglepi-bulit szervezni ajándékozni, filmre venni ahogy az illető meglepődik, valami kis filmet lejátszani neki összevágott régi képekből amitől meghatódik, nevetés, ölelkezés húú tényleg imádom:)
Én a szürek hétköznapokon is szeretem a barátaimat de azért nem lehet nekik minden nap ajándékozni stb., úgyhogy évente egyszer egy ilyen nap lehet én úgy gondolom:)
22/L
nekem viszonylag fontos. nem várok el nagy ajándékokat, de jó, amikor összeülünk a haverokkal, barátokkal, iszogatunk, megviccelnek valami hülyeséggel :)
18 éves korom óta az a szokás nálam, hogy azon a napon se suli, se munka, hanem valami izgalmas program, amitől emlékezni fogok rá :)
apum azt mondta h. a mi családunkban úgy szokás h. 12 éves kortól nem ünnepeljük a születésnapokat (mert szerinte ez nem magyar szokás)szal ezt úgymond együtt ünnepeljük a névnapokkal.Nem hisztiztem,legalább nem kell feltennem a műmosolyt ha bontogatnom kell a vackokat..
19/l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!