Ti mit gondoltok a születésnaphoz való hozzáállásomról?
Nem tartom "ünnep"-nek ezt a napot, szerintem ez csak azt jelzi, hogy hány éve jöttem a világra. 16 éves korom óta nem is kérek semmi ajándékot, feleslegesnek tartom. Ha esetleg kellene valami azt megveszem a saját pénzemből, esetleg kölcsön kérek a szüleimtől/testvéremtől, de mindig vissza is adom amint tudom. Ezt elmondtam egy ismerősömnek és csak nézett, hogy hogy lehet így hozzáállni, hiszen az a nap rólam szól, engem kell ünnepelni és szerinte az ajándék sem mellékes.
20/L
Én sem igazán tartom nagy valaminek. Persze a szívem kicsit többször megdobban aznap, hogy pontosan x éve annak, hogy vagyok, de ennyi. Már nagyon nagyon régóta nem szokás családi körben ajándékozni, a párommal is csak azért, mert náluk ez gigantikus ünnep, ahogy a névnapok is. Nagy családi kaják, bazi nagy ajándékok. Számomra ez kicsit zavaró, pláne amikor kérdezgetnek, hogy otthon mit kaptam és elmondom, hogy semmit, aztán tágra nyílt szemek és magyarázkodhatok, hogy nálunk nem szokás így ünnepelni. Én nem vetem meg ezt sem, csak nem szeretem amikor értetlenkedve néznek, hogy mi miért vagyunk "mások".
Általában az ajándékozás kimerül egy jégkrémtortában. Idén egy kisebb tortát megettünk családostól és kaptam egy doboz fagyit, ami csak az enyém. Elég gyorsan el is tűnt! :D Nem egy nagy valami, de én nagyon örültem neki, ennél komolyabbat családi körben nagyon régen kaptam már és nem is hiányzik! :) Inkább jöjjön össze a család, hiszen a szüleimnek is nagy nap, hogy "ma már ennyi éve vagyok velük". :)
Ha elfogultan nézem: valószínűleg történt valami negatív veled a szülinappal kapcsolatban, azért zárkózol el. Ezt azért gondolom így, mert nekem ez a legeseglegkedvencebb ünnepem, és másoknak is igyekszem széppé varázsolni.
Ha nyitottabban nézem: attól még, hogy nekem fontos a szülinap, valakinek lehet semleges. De akkor is motoszkál bennem, hogy valami van a hátterében és nem lehet egyszerűen csak minden ok nélkül nem szeretni.
Amúgy tiszteletben tartanám, ha ismernélek.
24N
"valószínűleg történt valami negatív veled a szülinappal kapcsolatban, azért zárkózol el."
Engem sem ért semmi negatív, de valahogy nem érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!