Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a születésnap...

Ti mit gondoltok a születésnaphoz való hozzáállásomról?

Figyelt kérdés

Nem tartom "ünnep"-nek ezt a napot, szerintem ez csak azt jelzi, hogy hány éve jöttem a világra. 16 éves korom óta nem is kérek semmi ajándékot, feleslegesnek tartom. Ha esetleg kellene valami azt megveszem a saját pénzemből, esetleg kölcsön kérek a szüleimtől/testvéremtől, de mindig vissza is adom amint tudom. Ezt elmondtam egy ismerősömnek és csak nézett, hogy hogy lehet így hozzáállni, hiszen az a nap rólam szól, engem kell ünnepelni és szerinte az ajándék sem mellékes.

20/L

2012. aug. 1. 16:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele:))))
2012. aug. 1. 16:38
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Lelked rajta.
2012. aug. 1. 16:41
 3/20 anonim ***** válasza:
56%
Dettó. Én sem kérek senkitől semmit és nem is adok senkinek semmit.
2012. aug. 1. 16:42
 4/20 anonim ***** válasza:
51%
Ha rajtam múlna, minden születés-és névnapot legszívesebben "elfelejtenék".
2012. aug. 1. 16:45
 5/20 anonim válasza:
72%
van benne valami. én úgy vagyok vele, hogy nem igazán az én érdemem, hogy megszülettem, sokkal inkább a szülőké de főleg persze az anyáké szóval ez az ünnep legalább annyira róluk is kéne, hogy szóljon
2012. aug. 1. 16:48
 6/20 anonim ***** válasza:
53%

Én sem igazán tartom nagy valaminek. Persze a szívem kicsit többször megdobban aznap, hogy pontosan x éve annak, hogy vagyok, de ennyi. Már nagyon nagyon régóta nem szokás családi körben ajándékozni, a párommal is csak azért, mert náluk ez gigantikus ünnep, ahogy a névnapok is. Nagy családi kaják, bazi nagy ajándékok. Számomra ez kicsit zavaró, pláne amikor kérdezgetnek, hogy otthon mit kaptam és elmondom, hogy semmit, aztán tágra nyílt szemek és magyarázkodhatok, hogy nálunk nem szokás így ünnepelni. Én nem vetem meg ezt sem, csak nem szeretem amikor értetlenkedve néznek, hogy mi miért vagyunk "mások".

Általában az ajándékozás kimerül egy jégkrémtortában. Idén egy kisebb tortát megettünk családostól és kaptam egy doboz fagyit, ami csak az enyém. Elég gyorsan el is tűnt! :D Nem egy nagy valami, de én nagyon örültem neki, ennél komolyabbat családi körben nagyon régen kaptam már és nem is hiányzik! :) Inkább jöjjön össze a család, hiszen a szüleimnek is nagy nap, hogy "ma már ennyi éve vagyok velük". :)

2012. aug. 1. 17:03
 7/20 anonim ***** válasza:
szerintem nem a gyereket kéne ünnepelni, hanem az anyát mondjuk :))
2012. aug. 1. 17:19
 8/20 anonim ***** válasza:
94%
Te így érzel, lelked rajta. Csak ez át ne csapjon abba, amit a barátom művel. Ő szabályosan "megveti" az ilyen ünnepléseket, szerinte semmi különleges nincs egy születésnapban, minek erre emlékezni - és ezt el is várja mindenkitől, hogy így tekintsenek erre a napra. Én szeretem az ilyen ünnepségeket, nagy család, mindenki összejön, néha kell a találkozás a rokonokkal. Igazán rosszul esik, amikor az ilyen eseményeket ő bojkottálja (hiszen ő nem ünnepel születésnapot), nem vesz ajándékot, és megsértődik, ha máskor én adok neki. Úgy véli, ha valakit szeretünk, azt nem egy nap szeretjük, tehát kiemelni egyet és akkor kimutatni a szeretetet butaság. Azt nem tudtam eddig elmagyarázni neki, hogy az egész évi szeretet reprezentálja ilyenkor egy kis odafigyelés, egyfajta "összefoglalása" a szürke hétköznapoknak az ünnep. Természetesen nem az ajándékokról szól, az ajándékozás csak egy szertartás. (Azért egy csokit szoktál kapni, vagy tortát, nem?)
2012. aug. 1. 17:25
 9/20 anonim ***** válasza:
59%

Ha elfogultan nézem: valószínűleg történt valami negatív veled a szülinappal kapcsolatban, azért zárkózol el. Ezt azért gondolom így, mert nekem ez a legeseglegkedvencebb ünnepem, és másoknak is igyekszem széppé varázsolni.

Ha nyitottabban nézem: attól még, hogy nekem fontos a szülinap, valakinek lehet semleges. De akkor is motoszkál bennem, hogy valami van a hátterében és nem lehet egyszerűen csak minden ok nélkül nem szeretni.

Amúgy tiszteletben tartanám, ha ismernélek.

24N

2012. aug. 1. 17:46
 10/20 anonim ***** válasza:
8%

"valószínűleg történt valami negatív veled a szülinappal kapcsolatban, azért zárkózol el."

Engem sem ért semmi negatív, de valahogy nem érdekel.

2012. aug. 1. 18:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!