Szerintetek a gyerekeknek jó az, ha az anya háztartásbeli?
Figyelt kérdés
Nem a "semmit nem csinál"-fajta, hanem aki takarít, főz, viszi a gyerekeket edzésre, délután játszik velük és kikérdezi a leckét.2012. aug. 1. 09:28
31/33 anonim válasza:
"Tehát ha az anyukának "csak" a házimunka és a gyereknevelés a dolga, akkor az mindenkinek jó. Nem véletlenül volt a világban szinte mindenhol évszázadokon át az a felállás, hogy a férfi a kenyérkereső, a nő pedig a ház körüli dolgokkal foglalkozik."
Vagy esetleg azért, mert nem volt nemek közti egyenjogúság és sokáig dolgozni se engedték a nőket...
32/33 anonim válasza:
#30 "Aki szerint pedig nem jó és pontoz lefele itt mindenkit, az pusztán csak irigykedik azokra a családokra, akik megengedhetik maguknak, hogy egy fizetésből éljenek." -írod. Nekem ez egy meglehetősen egyszerű világképnek tűnik, hogy gyerekként megtapasztalva mit gondoltam erről, azt ugye leírtam már a #26-ban... felnőtt férfiként meg azt gondolom, hogy hosszú távon nem lennék hajlandó eltartani egy munkaképes másik felnőtt embert különös ok nélkül - még akkor se, ha milliomos lennék... akkor se, ha az illető nő, sőt akkor se, ha az én párom. Szerencsére ilyen igényt még soha nem is fogalmazott meg egyetlen nő sem velem szemben.
33/33 anonim válasza:
Ez attól függ,kit mi tesz boldoggá.Nem tudnék itthon háztartásbeli lenni,mert nem érzem boldognak magam.Három éve vagyok itthon a kisebbik gyermekemmel,gyönyörű és nagyon szép időszak volt ez az életünkben,de örömmel várom azt is,hogy visszamegyek dolgozni.Ott használhatom az agyamat,valami mást is csinálhatok,emberek között lehetek,nem kell a nap 24 órájában figyelnem a gyermekemre (akinek van gyereke az tudja,milyen érzés ez és milyen jó pár órát szabadnak lenni).Ettől még nem hiszem,hogy rossz anya lennék.A kérdésre válaszolva,pici gyerekek esetében nagyon jó otthon lenni,de egy bizonyos életkor után a gyereknek is terhes,ha állandóan ellenőrzik,ha állandóan úgy érzi,hogy meg kell felelnie,ha állandóan szem előtt van és nem lehet önmaga.A három év alatt,míg itthon voltam a nagyobbik lányomat minden egyes nap elhoztam az iskolából tanítás után,ennek számos előnye volt,finom ebéd,utána tanulás és az egész délután az övé volt.Nem este kellett neki ülni a tanulásnak.Igen,de ritkábban találkozott a barátaival,hiszen mindenki suliban volt,nem lehetett az osztálytársaival.Aztán vannak olyan anyukák is,akik a gyereknevelésbe akarják kiélni magukat,egy állásnak fogják fel és maximálisan meg akarnak felelni.A környezetemben van ilyen,nem fogadja el,hogy különbségek vannak a gyerekek között,mind három gyerekének tanítás után hazajövetel van,lecke írás és kikérdezi még a 13 éves gyerekét is.nem tudja elfogadni,hogy ő csak 4,7-es átlaggal zárta az évet és ezért naponta órákig nyüstölte az anyja.A gyerekeiben valósítja meg önmagát.Emellett nem főz,viszont takarít éjjel-nappal és a gyerekeit basztatja.Na ne mondjátok,hogy ez olyan jó megoldás.Szóval továbbra is azt gondolom,hogy mindenki tegyen belátása szerint,azt hogy a gyereknek mi a jó,az függ az anyától is.Aki háztartásbeli,az lehet lusta is,akkor az kinek jó és aki dolgozik az is maximálisan el tudja látni a családját mind fizikailag,mind érzelmileg,ha megfelelő energiával és szeretettel rendelkezik.Mindenkinek magának kell eldönteni,hogy melyik típus és fel kell vállalni azt.Cselekedjünk úgy,ahogy nekünk is jól esik és akkor minden rendben lesz,mert meglesz a kellő energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!