Szerintetek a gyerekeknek jó az, ha az anya háztartásbeli?

Az én tapasztalatom az a környezetemben lévők alapján, hogy akinek háztartásbeli volt az anyukája, az sokkal kényelmesebb. Ma se igazán mozdítja magát azért, hogy valamit tegyen. Ahogy fent leírták már, mivel az anyuka otthon volt, mindent megcsinált helyette. Mi valóban melegítettük a kaját suli után, vagy készítettünk magunknak.
Mielőtt bárki nekem esne a leírtak miatt, biztos vannak kivételek. Tuti nem lett minden ember ilyen, akinek háztartásbeli volt az édesanyja.

10-es:
Szerinted egy háztartásbeli anya nem dolgozik????
Ja, hogy neked csak az az értékes munka ami be van jelentve, adózol utána, táppénzre mehetsz, ha beteg vagy.
Na az ilyenek miatt mondtam, hogy sokan lenézik az a
Anyákat!
Egy Anya soha nem megy táppénzre, nincs szabadság.
Szerintem ezerszer értékesebb munka, mint bármi más a világon.
amúgy érdekes módon mindenki le lett pontozva aki azt írta, jó dolog....

Anyám tanár volt, ami azt jelentette, hogy nagyjából akkor végzett a munkával, amikor én az iskolával. Mégis hallgattam, hogy ő milyen fáradt és hogy kiszívja a munka.
Ellenben ott volt apám, aki magas beosztásban dolgozott, nagy felelősséggel, napi 10 órát, gyakran hétvégén is volt "pár órára elugrom dolgozni". Na, ki volt az, aki elvitt uszodába, erdőbe, vízpartra, vagy csak játszott velem?
Anyám addig mániákusan takarította a lakást és leordította a fejemet, ha a kézmosónál véletlenül összefröcsköltem a tükröt.
Szerintem nem azon múlik, hogy ki mennyit dolgozik, hanem azon, hogy alapvetően milyen személyiségű és milyen minőségű időt tölt a gyerekével. Apám rengeteget dolgozott, mégis hozzá kapcsolódnak főleg az emlékeim gyerekkoromból.
Sőt, kamaszkoromban is ő volt, aki inkább átpakolta a tárgyalásait, csak el tudjon jönni értem a buszmegállóba, amikor hazaértem a kollégiumból. Kirakott a ház előtt, aztán spurizott vissza dolgozni. Anyám addig otthon takarított. Pedig neki is van jogsija, ő is el tudott volna jönni értem.

"Szerinted egy háztartásbeli anya nem dolgozik????"
De. Csakhogy vannak olyan anyák, akik mindent megcsinálnak otthon, amit egy háztartásbeli ÉS emellett dolgoznak. És gusztustalan dolog azt mondani, hogy aki dolgozik amellett, hogy anya, az rosszabb, mint az, aki otthon törölgeti a port.

Kedves 12-es! Nevetséges, mikor valaki nagy A-val írja az anya szót...
Azért nem valami természetfeletti istenségről beszélünk. Kicsit le kéne szállni a földre...

17-es!
Nem tudom, van-e ilyen anya (biztos van), nekünk apukánk csinálta ezt! - ő nevelt minket, egyedül.

Van ilyen. Az én Anyukám ilyen. Nyilván elfogult vagyok, de ő tipikusan az a fajta ember, aki tisztában van a saját képességeivel, és amit eldönt, azt véghez viszi. Ő soha nem lett volna tanácstalan, szerencsétlen, mint sokan, akik itt kérdést tesznek fel. Ha nem tudott volna minket rendesen felnevelni, nem vállalt volna.
Az más dolog, hogy kamaszként nem voltunk a tesómmal hülyék. De mindig meghallgatott, tanácsot adott, és rengeteget hülyéskedünk a mai napig. Sőt, érettségire ő készített fel matekból. Elég okos, nem tud tétlenkedni, szereti a munkáját.

18-as, le a kalappal apukád előtt! Sok apa arra sem képes hogy a gyereke szülinapját megjegyezze, nem hogy gondoskodjon róla.
Biztos vannak ilyen anyák, akik minden fronton 100%osan teljesítenek, de nagyon ritka ez szerintem. És ez nem is az ő hibájuk. A férjnek is segíteni kellene a házimunkában, a gyereknevelésben, és máris jobb lenne a helyzet.
Meg pl. több részmunkaidő állás kellene, hogy ne napi 8-10 óra munka után keljen az anyának hazaesnie, hanem legyen kicsit több ideje a családjára, még akkoris ha dolgozik.
Én bevallom erre tuti nem lennék képes. Nincs még gyerekem, de a napi munka után olyan fáradt vagyok, hogy örülök ha összedobok valami vacsit. Van hogy a páromhoz nincs már türelmem, nemhogy egy kisgyerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!