16éves lány vagyok és 5hónapja van egy 21éves barátom (max 18nak néz ki mindenki szerint.). Apukámnak szimpatikus, jókat szoktak beszélgetni ha találkoznak, meg mamám is mondta hogy szerinte is rendes, közvetlen, szimpatikus fiú, anyukám viszont nem tudja elfogadni, és mindig csak rosszat mond róla (mintha ismerné...). A fiú tőlem 25km-re lakik, így nyáron hetente 3-4x találkozunk, ezek után persze anyum veszekszik, és lehord mindennek. Szerintetek mit kellene tennem, hogy ez megváltozzon? Barátom is komolyan gondolja velem. Ha messzebbre elmegyünk egy napra kirándulni, akkor viszont jó kedvvel enged el anyum, szal a találkozásokat nem tudom miért fújja fel ennyire.:( Ötletek amivel rávezethetem, hogy ennek nincs értelme? Már volt olyan, hogy amikor mentem barátomhoz, akkor elémtette az utazótáskát hogy "akkor költözz hozzá". Ez nekem nagyon rosszul esik a saját anyumtól..:/
Talán ő is érzi, hogy ez most komoly köztetek, és kicsit féltékeny a fiúra.
2012. júl. 31. 09:50
2/8 anonim válasza:
Szerintem csak az anyai szeretet. :) Nehéz neki elfogadni, hogy már nem egy pici lány vagy, aki mindig vele akart lenni, hanem már kezded élni a saját életedet. És egy kicsit nehezen enged el. És azért gondolom félt is, főleg, hogy egy idősebb fiúval vagy.
Próbáld megbeszélni vele, üljetek le, kérdezd meg tőle, hogy van-e problémája a sráccal stb.
Jobb ötletem egyébként nincs, de idővel biztos elmúlik...
De ezért ne haragudj rá, ez az anyai ösztön! :)
2012. júl. 31. 10:06
3/8 anonim válasza:
Szia!
Szokták mondani hogy "ránézésre nem jön be". Tehát lehet anyukádnak csak szimplán nem szimpatikus, és azelőtt ítélkezik mielőtt megismerné. Mondj a párodról jó dolgokat, amik miatt talán anyukádban kialakul egy kedvezőbb kép a fiúról. Beszélj róla neki, mond el anyukádnak a kedves gesztusait pl. ha kaptál tőle virágot, sorold fel a jó tulajdonságait, persze ne támadd le vele, mert akkor ellenkező hatást váltasz ki belőle. Ha ez sem működik, akkor tényleg le kell ülnötök megbeszélni, hogy azért mégsem vagy már olyan kislány, tudod mit csinálsz és hogy bízzon benned. Nem kell hogy szeresse, de fogadja el. Ja és szerintem legjobb ha nem ketten beszéltek hanem a párod is ott van.
2012. aug. 2. 17:20
4/8 anonim válasza:
Mennyit idődbe telik az 50 km-t megjárnod?
Anyád azért pipás, mert ez az idő a házimunka és a tanulás rovására megy.
Szerintem ez a fő ok.
Kérdezd meg édesanyádtól, hogy ez bántja-e!
A kirándulásokat a szabadnapjaidon teszed.
Egy előző válaszoló emlegette, hogy lehet valaki másnak első látásra ellenszenves.
Nejem megpróbálta egyik lányunk udvarlóját megtanítani kanasztázni. Nem sikerült neki. Kész volt az ítélete: a fiú megbukott az intelligenciavizsgán.
2012. szept. 16. 14:35
5/8 anonim válasza:
Nem tudjuk te tényleg mindent megcsinálsz-e, vagy nem megy más rovására. Ha nem megy más rovására, anyád csak a féltékenységi rohamait hisztizi ki rajtad. Ennyi.
Majd megszokja.
2012. szept. 16. 17:49
6/8 anonim válasza:
Rájött, hogy felnőtt a kicsi lánya, és már kialakult egy komoly kapcsolat, lehet majd nem sokára kirepülsz a családi fészekből, félt téged !
2012. szept. 16. 18:57
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és amire kér mint házimunka, mindent megcsinálok, a tanulmányi átlagom 4,5körül van, ami szerintem nem rossz. :) Remélem hamarosan tényleg elfogadja. Ha itt van nálunk barátom akkor persze jófej vele is anyum. Hamarosan lesz a születésnapom, akkorra gondoltam őt is elhívom hozzánk, mert természetesen vele is szeretném tölteni, meg a családommal is. Vélemény?
2012. szept. 17. 19:22
8/8 anonim válasza:
Szerintem ülj le vele és beszéld meg vele azt hogy mi bánt,ha nyíltan elmondod neki akkor lehet hogy megért és mondd meg neki hogy ez most fontos neked és legalább próbáljon meg jóképet vágni a dologhoz.egyébként meg valószínűleg az a baja hogy túl öregnek tartja hozzád a fiút.5 év az sok,legálabbis ő így érzi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!