Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljam meg tisztelni...

Hogyan tanuljam meg tisztelni a férjemet?

Figyelt kérdés
Nagyon okos és rengeteg jó tulajdonsága van, de néha rettenetesen bunkónak látom, aki pillanatok alatt képes vérig sérteni másokat, de ez is az őszinteségéből fakad, kimondja, amit gondol. Az, hogy figyelmetlen(más néven udvariatlan), az pedig a szórakozottságából fakad. Tisztában vagyok ezekkel, mégis néha képtelen vagyok tisztelni, gyűlölöm, amikor ilyen bunkó és lenéz, megvet másokat.
2012. júl. 31. 08:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelni azt lehet, aki tiszteletreméltóan viselkedik.

Szóval sehogy esetedben.

Amit őszinteségnek hívsz, az valójában a diplomáciai érzék hiánya, lánykori nevén taplóság.

Az udvariatlanság szintúgy. Szórakozottság az, amikor valaki a saját dolgait nem találja meg, vagy elfelejti hova tette a kocsikulcsot. Ha másokkal kapcsolatos dolgot elfelejt, az lehet szórakozottság, de ha nem kér bocsánatot és nem mutat megbánást, akkor ismét csak tapló.

2012. júl. 31. 08:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet ezt tanulni.

Vagy érzed a tiszteletet, vagy nem.

Ha nem, az már nagy baj.

2012. júl. 31. 08:19
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

"Tisztában vagyok ezekkel, mégis néha képtelen vagyok tisztelni, gyűlölöm, amikor ilyen bunkó és lenéz, megvet másokat."

Konkrétumokat tudnál írni?

2012. júl. 31. 08:20
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Caius Valerius Catullus (Kr. e. 87-54)(ford.:Devecseri G.)

Gyűlölök és szeretek...Odi et amo...

Gyűlölök és szeretek. Kérded tán, mért teszem én ezt,

Nem tudom, érzem csak: szerteszakít ez a kín.

(LXXXV)

*

elsősorban neked árt ez. Ezért próbáld meg:

szeretni, AMINT VAN. Ő. (a tisztelet majd ebből adódik,magától) Tehát nem analizálni: ezt szeretem, ezt nem stb. Megváltoztatni is csak a FELTÉTLEN szeretet képes egy felnőtt embert... Nem könnyű... viszont nehéz..

De csak ennek van értelme. : )))

2012. júl. 31. 08:22
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Valójában igenis lehetséges tisztelni a férjedet, akkor is, ha nem mindig viselkedik tiszteletre méltóan.

Egyrészt, tisztázni kellene, hogy ezek a helyzetek tényleg a bunkóságából fakadnak, vagy "csak férfi". Sok olyan helyzet van, amit a férfiak egyszerűen másképp reagálnak le. Alapból is figyelmetlenebbek, annak ellenére, hogy igyekszenek.

Ezeken nem fogsz tudni változtatni. A férfiak már csak ilyenek. De ezzel együtt, mégiscsak jó, hogy a férfiak és nők különböznek!

Aztán, az sem mindegy, hogy te hogyan reagálsz erre. Hiszen lehet, hogy túlreagálsz egy helyzetet, csak mert nagyon érdekel, ki mit is gondol ilyenkor rólatok. Igyekezz ezen átlépni. Hiszen nem te vagy bunkó, neked nincs szégyellni valód miatta.

Az olyan helyzetekben pedig, amikor tényleg bunkó, próbáld meg motiválni jó irányba. Nem manipulálni kell, de lehetsz rá jó hatással. Ez sokszor beválik.

Tisztelni pedig ezektől függetlenül is tisztelheted. Mert nem csak rossz tulajdonságai vannak.

2012. júl. 31. 08:25
 6/11 A kérdező kommentje:
példák, hát mondjuk jön velünk szembe egy nő és hangosan megjegyzi, hogy milyen dagadt ez a nyanya (de ő is hallja). Vagy sorbaállásnál, buszról leszállásnál előre furakodik. Vagy kocsival megy a belső sávban végig és ha valaki villog rá, az a bunkó, de ő nem húzódik a külső sávba, hiába üres. Sok pici apróság, ami régebben fel sem tűnt, most meg zavar már. Sőt régen pont az őszintesége tetszett. Úgy érzem bennem van a hiba pedig, el kéne siklanom a dolgok felett.
2012. júl. 31. 09:50
 7/11 A kérdező kommentje:
utolsó két tanács nagyon hasznosnak tűnik, köszönöm
2012. júl. 31. 09:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A hiba nem benned van.Az hogy ledagattoz valakit az bunkóság nem őszinteség.

Az más tészta lenne ha a füledbe súgná hogy szerinte milyen az az ember,de igy hogy direkt hangossan mondja hogy a másik is hallja ez szemétség.Ezt nem tudnám tolerálni.

2012. júl. 31. 09:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szólj rá minden ilyen esetnél, én páromnak is voltak ilyen bunkó szokásai pl hazaküldte a barátját amikor már nem volt kedve hozzá (kb 1órát se volt ott) vagy eszik valamit és nem kínál meg senkit még engem se, szép lassan leszokott, ezek nem olyan dolgok amiket megkell szoknod, ezek bunkóságok amit kilehet nevelni belőle :) nekem sikerült..
2012. júl. 31. 09:56
 10/11 anonim ***** válasza:

"Vagy sorbaállásnál, buszról leszállásnál előre furakodik. Vagy kocsival megy a belső sávban végig és ha valaki villog rá, az a bunkó, de ő nem húzódik a külső sávba, hiába üres. "

Ezt addig fogja csak csinálni mig egyszer emberére nem talál és jól moresre nem tanítják! Utána majd visszavesz egy kicsit, ezáltal Te is jobban tudod majd fogod tisztelni.

Nem gondolod, hogy a bunkóskodás talán azért lehet mert így akar többnek látszani, és a saját hiányosságait palástolni, kompenzálni szeretné?

2012. júl. 31. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!