Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » S. O. S. Hogyan tudnál eltünte...

S. O. S. Hogyan tudnál eltüntetni az életünkből?

Figyelt kérdés

Anyu 1,5 éve halt meg autóbalesetben. 3an maradtunk, apu, a húgom és én. Azóta apu (szerintem) elég gyorsan túltette magát anyun, 1 hónapja van barátnője.. Tegyük fel, hogy ezt még el is nézném, bár furi, hogy valaki anyu helyére lép. A nő 23 éves, apu pedig 40. Már ez elég érdekes.. Minek kell egy 23 éves, fiatal, szép nőnek egy 40 éves, özvegy, gyerekes férfi? A másik, nagyobb bökkenő, hogy a nő 4 hónapos terhes... Amit én (mellékesen) tegnap tudtam meg (2x találkoztam vele és nem is látszik rajta). A baba az előző barátjától van, akivel 4 hónapig jártak, majd szakítottak, mert a csaj összejött apámmal...

Apu teljesen oda meg vissza van a nőtől... Nem tudom mi ütött belé.. Mikor meghalt anyu megígérte, hogy soha nem fogja megengedni, hogy anyu helyére bárki is lépjen... erre most pont egy ilyennel áll össze..

Egyébként a nő az első találkozáskor elég normális volt, a másodiknál pedig az volt, hogy éppen indultam el itthonról (este 10kor) és beszól, hogy 'ilyenkor megyek el? Nem nagyon kéne már ilyenkor elmennem, fiatal vagyok én még ahhoz'... Milyen alapon szól bele ő az én életembe???

Húgom elvan vele.. ő még kicsi, hogy észrevegye a dolgokat, anyuról semmi emléke nincs.. 4éves, most indul majd oviba.

Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék, hogy apu észrevegye, hogy ez a nő csak apát keres a gyerekének (ja és mellékesen nem élünk rossz körülmények között... apu ügyvéd)

17/L

2012. júl. 30. 22:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

Azért a 17 éve nem akkora korkülönbség, hogy ne szerethetné-kívánhatná az a nő a kérdező édesapját. Egy negyvenes férfi simán lehet vonzó egy huszonéves nő számára, nem hiszem, hogy kéne mellé szerető. Ezzel csak azt akarom mondani, ne magyarázzatok bele már olyasmit is, amiről szó sem volt - és ejtsétek még nagyobb kétségbe a kérdezőt...

Kedves Kérdező!

Édesapád felnőtt ember. És igen, amikor az ember szerelmes, picit meghülyül-vakul-süketül. De ha mégis rosszul sül el az egész, akkor a maga kárán kell megtanulnia, semmiképp egy kamaszlánynak kell őt kioktatnia, mert még a köztetek lévő viszonyon is ronthatsz vele. Hagyd, hogy azt csináljon, amit akar: tenni ellene úgysem tudsz, viszont feszültséget okoznál vele. Örülj annak, ami jó az egészben: apád most boldog és élvezi az életet, ami igencsak ráférhet. Te sem gondolhatod komolyan, hogy 40 évesen több nő már ne legyen az életében... Az édesanyád helyére úgysem tud és akar senki lépni, de az apukádnak szüksége van társra az életéhez, amiből jó eséllyel még több, mint a fele hátravan. :)

A barátnőről: bizonyára haragszol rá, mert úgy érzed, anyukádat akarja kitúrni, de ez nem így van. Jó eséllyel ő is a boldogságot keresi, talán támaszt is, talán egy megbízható társat egy életre, ezt rajta kívül senki nem tudhatja - így Te sem. Csak feltételezel - érdemes lenne egy megérzés miatt elvetned a lehetőség, hogy jó kapcsolat legyen köztetek? Ne támadót láss benne, függetleníts el attól, amiket mögé gondolsz! Nem lehet, azért szólt az indulásodkor, mert tényleg úgy gondolta, bajod eshet olyan későn? Kizárt, hogy a jóindulat beszélt belőle? Nem tudhatod, így - akármilyen nehéz is - ne ítéld meg őt ennyiből...

Összességében nagyon sok erőt, kitartást és bölcsességet kívánok Neked, és bízom benne, hogy a lehető legjobb sül ki ebből a kapcsolatból mindenki számára! :)

2012. júl. 30. 23:59
 12/20 anonim ***** válasza:

szerintem mind két félnek igaza van

te neked az a bajod h a csaj a kishugodon és a punciján keresztül befolyásolja apádat ill. kihasználja

a többieknek meg azért van igaza mert sokszor az ember csak akkor tudja meg h a csalán csíp ha már megnyalta

na meg hát szerintem nem tette túl magát anyudon, pontosan ezért menekül bele 1 ilyen kapcsolatba

2012. júl. 31. 00:00
 13/20 anonim ***** válasza:
Szegeny. Sajnallak. A tesod lehetne kabe. En sem tudnam ezt annyiban hagyni. Szerintem eloszor te probalj meg beszelni apaddal h csak a penzre hajt a hulye liba, meg arra h vki eltartsa. Nem is ertem apad hogy mehet ebbe bele, nem az ove a gyerek.. Amugy meg mivel engem is borzasztoan felhaboritana az eset es nem vagyok egy csendes tipus lehet rogton a kis baratnovel beszelgetnek el mert apad most nem lat realisan.. es elmpndanam neki h atlatok rajtad es nem fogsz celba erni, tudom mire meGy ki a jatek.. Erdemes lenne felnott rokonaiddal beszelni.
2012. júl. 31. 00:04
 14/20 anonim ***** válasza:

"Ne folyjak bele??? Hát egy nálam 5 évvel idősebb nő próbál anyu helyére lépni, elcsábítani aput... hogy hagyhatnám ezt?" - ezt írtad. Itt van a nagy tévedésed, azt hiszed, múlik bármi azon, hogy Te hagyod-e vagy sem... :( Sajnos nem így működik a dolog, ez kettejük ügye. Ha keresztbe teszel a nőnek, vagy ha másokat apád ellen fordítasz, ahogy itt többen javasolták, csak azt éred el, hogy az apád haragudni fog Rád. Te maradj meg a lányának, és ne akarj ebbe belefolyni. Ha rosszul sül el a kapcsolatuk, az legyen kettejük "érdeme". Ha jól megvannak, minek rondítanál bele? Mert neked ellenszenves az a nő? Ha Te nyúlsz bele a viszonyukba, azzal nagyon nagy kárt tehetsz az apukáddal való kapcsolatodban. Ilyesmik jól csak nyálas amerikai családi filmekben sülnek el, a való élet máshogy működik.

(11-es)

2012. júl. 31. 00:06
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igyekszem lenyugodni, csak kissé felháborított, hogy még terhes is... :\
2012. júl. 31. 00:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Nyugi kérdező elég valószínű hogy a baba születése után szétmennek maguktól.

Mikor ott lesz 1 éjjel nappal üvöltő csecsemő nagyon sok probléma jön majd a felszínre.

A nő apát akar a gyerekének de egy 40 éves férfi nem fog sajátjaként tekinteni 1 idegen gyerekre,

a 23 éves lányka egy újszülött bömbölő bébivel és egy 5 fős háztartás mellet nem fog tudni

kedves pót anyukaként viselkedni, ebből nagyon sok konfliktus fog adódni amit nem biztos hogy meg tudnak majd oldani.

2012. júl. 31. 01:21
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

"Ne folyjak bele??? Hát egy nálam 5 évvel idősebb nő próbál anyu helyére lépni, elcsábítani aput... hogy hagyhatnám ezt?" - Kérdező, pl úgy, hogy felnősz, és belátod, hogy pont annyi közöd van apád párkapcsolatához, mint neki a tiédhez, miután nagykorú leszel (illetve hát véleményem szerint előtte is) = SEMMI. Te is összejöhetsz 1-2 év múlva egy gyerekes sráccal, és ahhoz meg apándnak nem lesz semmi köze, ennyi. De csak képzeld el azt a helyzetet, hogy te összejössz egy sráccal, aki apádnak nem tetszik, és kavarni kezd ellene, mert "hogy hagyhatná ezt"... mit tennél, mi lenne a véleményed? És hát bánj úgy másokkal...

(egyébként amikor a párommal összejöttünk, volt 17 - mint most Te, kérdező - én meg 33. És bizony igen idegesek lettünk volna, ha a családja érdemben kavarni kezd a kapcsolatunk ellen - normális emberek, nem tették - Azóta eltelt 15 év... és együtt vagyunk. Ennyi.)

2012. júl. 31. 01:59
 18/20 anonim ***** válasza:
17-es: 33 évesen összejönni egy 17évessel,ehhez is gyomor kell.
2012. júl. 31. 02:46
 19/20 anonim ***** válasza:
18-as, miért, gondolod, hogy a 17 éves lányok gyomorforgatóak? Én nem tapasztaltam ilyesmit...
2012. júl. 31. 03:04
 20/20 anonim ***** válasza:

nézd, én azt gondolom, hogy anyukád helyére SOHA, SENKI semmilyen körülmények nem léphet. Maximum apukádnak új barátnője, esetleg később felesége lesz. De a te anyukádat senki nem pótolhatja, és ezt apukád is tudja. De azt te sem várhatod, hogy egy felnőtt egészséges férfi magányosan, egyedül éljen élete végéig. Szüksége van társra akkor is, ha neked ez nem tetszik.

Viszont mondd meg neki, hogy elviseled a nőt, de igen is szóljon rá, hogy ne szóljon bele a te életedbe, egyedül édesapádnak van joga ehhez, senki másnak. Nem kell vele bratyizni, de ha apukád boldog vele, akkor ne akard őket szétszakítani. ha mégis neked lesz igazad, akkor apukád majd a saját kárán tanul.

2012. júl. 31. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!