Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a testvéretek ellopna 1...

Ha a testvéretek ellopna 1 milliót tőletek mit tennétek?

Figyelt kérdés
Vagyok én és a bátyám. Én 21 vagyok, ő 28 éves. A szüleink meghaltak már régen, a nagymamánk nevelt fel minket, de mivel én másik városba jártam gimibe, koleszos voltam, így a bátyám lakott együtt a mamánkkal. De mikor a mama meghalt, előtte 1-2 hónappal eladott egy szántóföld területet 1 millióért. És ennek a pénznek nincs nyoma. Azt mondja a tesóm hogy fogalma sincs hol van mert a mama nem mondta meg neki hová rejtette, de sztem nála van. Mit lehet tenni?
2012. júl. 30. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Bizonyítanod kell, hogy nála van, és utána perelni... szerintem.
2012. júl. 30. 22:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lopta el tőled, annak a fele őt illeti, így már csak fél millió. Lehet, hogy tényleg nem tudja!
2012. júl. 30. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ő gondoskodót róla amikor beteg volt? Lehet elment a gyógyszerre, hála pénzre.
2012. júl. 30. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt a pénzt felélte a nagymamád. A temetés se 2 forint. Nem biztos hogy ellopta. Jó nagy lehetett az a szántóföld ha 1 millcsiért kelt el ..
2012. júl. 30. 22:19
 5/10 anonim ***** válasza:

1hektárt jó helyen simán el lehet adni...

de valóban, lehet, hogy eldugta a mamád. Olyan a tesód, hogy kinézed belőle amúgy is?

2012. júl. 30. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Először is sajnálom!

..

Szerintem ha vele lakott neki elkellet tartania, odakellet figyelni rá stb. Nem kis dolog lehetett, szóval teljesen megérdemli azt a pénzt! Te segítettél neki? Nem? Akkor?

Előttem is írták, sajnos még kellett szerevezni 1-2 dolgot, ami magába a pénz felébe kerül minimum!

Szóval ez az én véleményem!

2012. júl. 30. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben nem kérném számon rajta.

Amint már írták,az nem 1 millió hanem "csak" fél.

A nagymamádat valamiből el is kellett temetni,lehet abból a pénzből szervezték meg a temetést,akkor már annyival is kevesebb az összeg. Ha az én testvérem viselte volna a gondját,nem sajnálnám tőle,bár azt azért elvárnám,hogy bevallja hogy nála van. Neked kell ismerned,hogy kinézed-e belőle azt,hogy a tudtod nélkül elvenné azt az összeget.

Az én nagymamám olyan típus,aki a világon mindenhova eldugja a kis megtakarított pénzecskéjét.Nem lehet,hogy a ti mamátok is eldugta? Vagy berakta takarékba vagy bankszámlára?

2012. júl. 30. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak a pénz fele a tiéd,tehát nem egy millió csak 500 ezer.A temetésbe beszálltál?Ha nem akkor valószínűleg abból kellett kifizetnie a temetést,de azt is el tudom képzelni,hogy a nagymamád döntötte el a sorsát a pénznek,hiszen élt még,mikor hozzájutottak és lehet,hogy ő adta oda valakinek.Ha nekem meghalna a nagymamám és senki másom nem lenne már a világon csak a testvérem,akkor én 500 ezer forint miatt nem háborúznék vele,annyit nem ér ez az összeg.
2012. júl. 30. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy ellopta. Amikor a nagymamát otthonba költöztettük és az örökösökkel együtt leültünk megbeszélni, hogy ki milyen költségeket vállal fel a jelenlegi gondozása során, illetve felvázoltuk, hogy mennyi pénze van a nagyimnak, akkor is rögtön az volt a kérdése közeli hozzátartozómnak, hogy "hol a többi?". Megmondom őszintén én is meglepődtem, hogy nincs több, nagyon spórolós volt mindig, de egyedül élt egy nagy házban. Amikor megérkezett az első gázszámla, amit már mi fizettünk és nem a nagyim, akkor értettük meg. Ez a rokon viszont addig nem hitte el, hogy tényleg nincs több, amíg meg nem kérdezte a nagyimat... Becsúszott egy-két 80 ezres gázszámla, amit valamiből ki kellett fizetni és amióta egyedül élt abban a nagy házban gyakorlatilag felélte az összes megtakarított pénzét. Sosem említette és nem panaszkodott, bár olykor említette, hogy durva számlák jönnek mostanában, de nem gondoltuk hogy ennyire. Lehet nálatok is szimplán hasonló a helyzet.
2012. júl. 30. 22:37
 10/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem köszönd meg a bátyádnak, hogy gondoskodót a nagyiról, és nem neked kellett a sulit otthagynod miatta.
2012. júl. 30. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!