Megfogja ezt valaha bocsájtani?
Állattartással foglalkozunk.Én voltam tegnap éjjel a telepen és nagy hibát követem el.Éjjel el vannak engedve a kutyák.Kijöttem az épületből és nem csuktam rájuk az ajtót.A barátnőm felhívott,hogy kijönne hozzám,és én be szaladtam érte.Mikorra vissza értünk,a kutyák bementek és kiteregettek rengetek állatot.Rengeteg elpusztult,és rengeteget megharapdáltak.Én persze közéjük mentem,de akkor sem hagyták abba,annyira benne voltak,még ez idő alatt is,mikor küzdöttem velük.Borzasztó kárt csináltam.Kihívtam édesapám a telepre,amikor ő oda ért és meglátta,elküldött és azt mondta,hogy takarodjak és nem is akar látni.Jobbnak láttuk ha eljövünk.De a teleptől nem messze meg álltunk,és láttam hogy az alkalmazottak szállingóznak.Édesapámat szerződések kötik,és most édesanyám azt mondja úgy nézz ki,hogy az alkalmazottak nagy része munka nélkül marad,és édesapámnak is mindent újra kell kezdeni.Borzasztó bűntudatom van,azóta igaz édesapám alig volt itthon,de nem is merek a szeme elé kerülni.Nem kezdő voltam,hogy arra lehetne fogni,évek óta ott dolgozom.
23/F
Nézd Kérdező, azért azt tudomásul kell venni, hogy az emberek nem istenek, ergo néha hibáznak. Az rendben van, ha ma még a sebeid nyalogatod, de holnaptól azon kellene neked is gőzerővel gondolkodni szerintem, hogy hogyan lehet a kárt minimalizálni, és az életet újraindítani... szóval, hogy hogyan tovább... ahogy szerintem apukád is ma még dühös, lehet holnap is, de utána ő is azon fog gondolkozni. Ha téged is foglalkoztat az emberek sorsa, akkor te egy lelkiismeretes ember vagy, nyilván, ha túl lesztek mindketten az első megrázkódtatáson, ki fogjátok találni, hogy hogyan tovább...
És hát ja, valszeg évek múltán is fel lesz emlegetve időnként a dolog, de ettől még nyilván meg fog neked bocsájtani.
Szerintem is meg fog bocsátani, mivel jó a kapcsolatotok, ha segítesz a helyzet megoldásában.
Én ilyen nagy kár esetén azt javasolnám, hogy "okosan dolgozz, ne keményen". Úgy értem, spórolt pénzből igen későn fog összejönni 10 millió. Persze spórolj is, de közben nézz utána inkább biztosításnak, állami támogatásnak, EU-s pályázatoknak, hátha találsz valamit, ami segíthet.
Már megint nincs némely embernek humorérzéke...első voltam, és NŐ!
24/n
Előző. a legtöbb szimpla biztosítás nem nyújt fedezetet arra, amikor a kár a vállalkozás tagjai, alkalmazottai hibájából következett be, csak természeti kárra vagy külső károkozásra. Másfelől a magyar válallkozások zöme manapság örül, hogy még képes működni, meg a béreket és közterheket fizetni, úgyhogy biztosítással nem, vagy legfeljebb csak nagyon alap verzióval rendelkezik.
Lásd a BS sem volt biztosítva, amikor leégett, a BVM sem, amikor tűz ütött ki és megsemmisült több hónapi raktárkészlet, stb. Pedig ezek nem kisvállalkozások, ráadásul az első költségvetési (állami) volt.
Igazándiból szerintem Kérdező abban bízhat, hogy az ember az első pillanatban szinte mindig kétségbeejtőbbnek látja a helyzetet és nagyobbnak a kárt, mint aztán pár nap múlva, amikor már átgondolt mindent, és elkezdett dolgozni a kárenyhítésen.
Ma édesapám összehívott egy megbeszélést,és mennem kellett nekem is.Azt mondta édesapám,hogy megpróbálja mindenkinek megmenteni a munkahelyét,és megpróbál olyan idős állatállomány frissítést csinálni,amik szinte azonnal termelésre készek lesznek.Mert nekünk is vannak a frissítés miatt,de azok még nincsenek abban a korban.Csak ekkora mennyiségben,nem egy könnyen talál.A megbeszélés végén,megkérdezte tőlem szeretnék-e mondani nekik valamit.Én pedig az emberek elé álltam és mindenkitől bocsánatot kértem,és meg mondtam nekik én is amiben csak tudok segítem édesapám,hogy minél hamarabb dolgozhassunk.
A biztosításról annyit,hogy arra nem fizet,mint ebben az esetben,hogy az állatok közé engedem a kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!