Kamaszoktól kérdem: miért érzitek menőnek a szüleitek ellen fordulást?
Mit látok? Kamaszok, akik még szüleiktől függenek, állandó elégedetlenségben tobzódnak, folyton szidják szüleiket, ellenük fordulnak, valahol olvastam, hogy egyik-másik kezet emel anyjára, számukra mintha kötelező lenne gyűlölni anyját-apját, de az utolsó idegen véleménye többet ér!
Kamaszok: miért rúgtok bele szüleitekbe? Miért csak akkor jók, ha pénz vagy ruha kell? Mikor a kötelességről, felelősségről van szó, akkor miért kell azonnal nekik támadni?
Persze gondolom, a válaszadók nem ilyenek, de ha ismerik mégis a motivációt, az okot és a megoldást, azt írják már le nekem. Köszönöm.
Nagyon értékes kommenteket kaptam, köszönöm. Tényleg.
Sokat tanultam és a szemléletem is kicsit változott, de nekem ettől még mindig mocskosul fáj, hogy nem szeret minket. És nem vagyok ku.rva....
Nem kell lenyelned a dolgait, csak úgy kell viselkedned vele, mint egy másik emberrel, aki iránt felelősséggel tartozol.
Pl. megkéred, hogy tegye a mosatlan a mosogatóba, a szennyest a tartóba, stb., mert különben koszos tányérból fog enni, és nem lesz tiszta a ruhája. És tényleg.
Ha kérdezi, hogy miért, akkor azért, mert ezzel nagyon sokat segítene neked, és jól is esne neked.
Szerintem is az a gond, hogy a fejedre nőtt, kiszolgálónak tekint, érzelmileg rideg, nem tisztel. Ne szedj neki enni, ne mosd ki a ruháit, ne szedd össze a szennyesét, ne vasald a ruháit. . . NE! Ne figyelj rá és ne reagálj ha nem olyan hangnemben beszél veled mint amit elvársz. Majd rájön mit gürcölsz érte és visszavesz az arcból. Egyébként ha nem tetszik a rendszer el is lehet menni és olyan életet élni amilyet akar. Tudja merre az ajtó.
Légy határozott, higgadt, tárgyilagos! Be fog rottyantani az új rendszertől.
18 elmúlt, az igaz, de még iskolába jár. Okos fiú, akire szép jövő várhat.
Tudom, hogy határozottnak kéne lennünk, de valahogy nem megy. Nálam ez annyiban merül ki, hogy szájkaratézunk állandóan. Ha megbánt, akkor ma már én is visszabántom. Évekig igyekeztem okosabb lenni, de nem bírom tovább. Nekem ez sok.
Az egyik testvérét nem szereti, gondolom irigy rá, mert az sérülten született és bizony emiatt több figyelmet kapott, mert speciális bánásmódot érdemelt állapota miatt.
Mindegy, elnézést hogy ide hoztam bajomat. Lehet, hogy hiba volt, talán meg kéne próbálni egyszerűen higgadtnak maradni.
Csak nem nagyon megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!