Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok maximalista...

Tényleg én vagyok maximalista és túlzásba esem?

Figyelt kérdés

A párom szerint túl sokat takarítok illetve végzek házimunkát, ezért vagyok mindig fáradt. Itthon vagyok a két éves kislányunkkal, itthonról dolgozok ami tény hogy elveszi azt a napi három órát amikor alszik a gyerek és meg tudnám csinálni az itthoni dolgokat. Így én reggel megfőzök,össze pakolok. Két naponta felmosok,porszívózok a gyerek miatt is muszáj, de a portörlés, fürdő takarítás stb azt heti 1xcsinálom, nem betegesen naponta!:) Jó persze ott a mosás a kert stb. de én így érzem magam jól.Ha rend van,tisztaság és bármikor jöhet hozzánk vendég. Mindig is kicsit maximalista voltam, vezető beosztásban dolgoztam, valahogy a rend,tisztaság mindig is az életem része volt.

Szerintetek se normális ez?Szerintem ennyit mindenki takarít kb hetente.

2012. júl. 27. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem takarítok fél évente sem annyit mint te egy héten, de nem ez a lényeg. Nekem gyerekem sincs.

Az viszont tényleg túl sok lehet a párod számára ha mondjuk otthon van és egész nap azt látja hogy te pattogsz jobbra-balra, takarítasz mosogatsz főzöl gyerekkel foglalkozol, stb. és nem ülsz le mondjuk egy kicsit "semmit tenni".

Nekem az anyám ilyen hogy egész nap megy a házimunka aztán meg nyafog hogy fáradt és tévézni sem tudott. Hát... kissé idegesítő, hiszen én látom hogy lenne ideje pihenni, csak épp ő mindig csinál munkát magának.

2012. júl. 27. 15:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem tök normális időközönként takarítasz,ennyi kell ahol van kisgyerek. Azért vagy fáradt mert elfáradsz, van miben.
2012. júl. 27. 15:29
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Kicsit tényleg túlzásba esel.
2012. júl. 27. 15:30
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem egyáltalán nem túlzás, mi ebben az?? Kétnaponta fel kell mosni, a port meg hetente letörölni...nem mennék olyan lakásba szívesen, ahol félévente egyszer mosnak fel!
2012. júl. 27. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Teljesen normális.

2 éves a kisfiam,téglaépületben lakunk,mindennap porszívózok,felmosás 3-4 naponta,fürdő hetente de ott is van mindennap tennivaló,vasalás hetente,konyha naponta.Minden nap rendet rakok,mosogatok,elpakolok,mosok,teregetek szinte naponta.

Férjem szerint még így is "burdello" van:(

2012. júl. 27. 15:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Ez az én beosztásom:

4-ig dolgozok. Utána fozok (2-3 napra), gyerekkel vagyok (másfél éves). 9 után fektetek, utána takarítok, helyre pakolom a konyhát, nappalit, felmosok 2-3 naponta. Hétvégén: nagymosás 5-6 adag, vasalás, kert, nagytakarítás a házban (portorlés, felmosár, furdo kitakarítása), befozés.

Igaz, hogy ki vagyok nyulva, de ez van, kupiban nem tudunk élni, nekunk ez a természetes.

25N

2012. júl. 27. 15:47
 7/11 A kérdező kommentje:

Kedves első,félre értettél a párom nem látja amikor takarítok, hisz dolgozik nincs itthon.A hétvége pedig a családé,a pihenésé, a kikapcsolódásé.Általában amire haza ér a párom mindennel rég kész vagyok, onnantól már csak a gyerekkel játszunk, vacsora, fürdetés stb.Minden nap együtt vacsorázunk és miután lefeküdt a kicsi együtt tévézünk stb.

Szóval azért nem pörgök még este 10-kor is, de tény ritkán vannak napok amikor mindig találok valamit amit csinálni kell:)

Köszönöm a válaszokat.

2012. júl. 27. 15:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Teljesen jó a beosztásod, az estétek és a hétvégétek mindig szabad. És nem esel túlzásba a takarítással sem.

A fáradtság meg... Mindenki elfárad kicsit, aki dolgozik. Ha túl kimerült vagy és a párod este jóval frissebb nálad, akkor pár munkát ő is átvehet tőled.

2012. júl. 27. 16:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Nincs gyerekem, és nem szoktam ennyit takarítani, de a rendrakás és az elpakolás közt mi a különbség?
2012. júl. 27. 16:50
 10/11 anonim ***** válasza:
A porszívózáson és felmosáson kívül én is ugyanezt csinálom, heti 1x portörlés, fürdő-konyha alaposabb takarítása, ezen kívül minden főzés után fertőtlenítem a konyhapultot. Porszívó is most heti 1x van, de ha lesz gyerekem biztos hogy gyakrabban fogom, ha ott mászkál a földön mégse a koszban tegye...
2012. júl. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!