Munka nincs, de nagyon kéne pénz, mit tudok tenni?
Anyámmal lakok, de a számlákra sincs pénze, szóval tőle hiába kérek. Munkát már jó ideje keresek, de sehova nem vesznek fel. Fogalmam sincs miért. Állandóan el is vagyok könyvelve egy lusta dögnek amiért nem dolgozok. Pedig én akarok... de hiába ha nem vesznek fel még takarítónak sem. Szóval nem válogatok, én már bármit elvállalnék. Valaki segítsen, mit tehetnék?? Már napi szinten az öngyilkosságon gondolkodok mert nem látok más megoldást.
Pénz sok mindenre kéne már, gyógyszer, orvos, elköltözés, esősorban ezekre. Ti mit tennétek?
26L
"18 éves korodig tanköteles voltál. Nem sikerült leérettségizned? Hogy csináltad?"
Úgy hogy kimaradt. De gondolom ezt magadtól is kitaláltad. Tudsz segíteni úgy, hogy az hasznos legyen számára és ezáltal mindenkinek, vagy sem?
Ne csak meghirdetett állásokra jelentkezz, hanem a környéken menj el mindenhova (gyárba, boltba, óvodába, orvosi rendelőbe, stb.) Légy aránylag elegáns, és ne látszódjon rajtad, hogy kétségbeesett vagy. Vidd az önéletrajzodat, a Facebook és Iwiw oldalad legyen megnyerő, mert minden munkaadó nézi.
Az hogy nincsen munkád egyáltalán nem biztos, hogy a te hibád. Mo-on csak a regisztrált állástalanok 11,5%-ot tesznek ki és van nagyon sok nem regisztrált is. Vidéken nagyon nehéz a helyzet, amiről nem te tehetsz.
Kitartás!
Lehet, hogy szakmunkást végzett, az nem ad érettségit.
Másrészt a szülőkön is sok múlik. Nekem két diplomám van, de ha kamaszként és fiatal felnőttként nem rúgják a sejhajomat és nem olyan környezetben növök fel, akkor lehet, hogy még érettségim se lenne. Akkoriban minden érdekelt, csak a tanulás nem.
Azt írta, hogy általános végzettsége van. Igen a szülőkön múlik a legtöbb, azért is kérdeztem a kérdezőtől, hogy mire gondoltak a szülei, amikor abbahagyta az általános iskola után a tanulmányait.
"Szóval nem válogatok, én már bármit elvállalnék. " Semmi végzettséggel ne is válogass!!!
Az a baj, hogy sok gyereknek lehetősége sincs továbbtanulni, mivel a szülők elküldik dolgozni, hogy segítsen az otthoni kiadásokba.
Nem 8. után, hanem mondjuk szakközép után.
Páromat is elküldték pont emiatt, holott lett volna esze egy egyetemhez.
S most meg több műszakos munka mellett nem olyan egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!