Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A húgom nagyon lenéző lett a...

A húgom nagyon lenéző lett a szüleimmel és úgy általában régi barátaival szemben, mióta beházasodott egy jómódú családba. Mi állunk hozzá rosszul?

Figyelt kérdés

24 éves és kicsit több, mint egy éve ismerkedett össze egy nálánál 20 évvel idősebb francia férfival. Ő állítja, hogy szerelem az első látásra, vele képzeli el az életét. Rögtön hozzáköltözöl, amúgy Portugáliában élnek elég jó körülmények között. A fickó anyagilag nagyon jól szituált.

Én és szüleink is kérdezgettük, hogy biztos, hogy nem a pénz miatt ragaszkodik ehhez a férfihoz ennyire? Mivel állította, hogy nem, hát hagytuk is, nem akartuk zaklatni ezzel.

Novemberre már babát várnak és egy hónapja tartották az esküvőt. Mivel hirtelen jött a baba ezért az esküvő is afféle szűk körben lett tartva én sajnos el se tudtam menni, mert olyan hirtelen találték ki az időpontot is.

Nos a szüleim és néhány testvérem elutazott, tudni kell, hogy barátja fizette ki az utazásukat. Itt kezdődött az egyik probléma. Húgom nagyon csúnyán bánt velük, majdhogynem szolgának használta Anyáékat és mindenben megszólta őket, hogy hogyan viselkednek, mintha szégyellné őket.

Mi egy kis szabolcsi faluból származunk, szüleink az ottani általános iskolában tanítók és hatan vagyunk testvérek. Tehát sose voltunk anyagilag a toppon, de szüleink mindent megadtak nekünk, hogy tanulhassunk, boldogulhassunk. Testvéreim közül már csak ketten laknak otthon.

Húgom szinte minden régi ismerősével megszakította a kapcsolatot. Elmondása szerint azért, mert érzi, hogy irigyek rá, hogy milyen kocsiival jön haza, meg hogy milyen szép ruhái vannak. Állítása szerint kölcsön is akartak tőle kérni elég sokan.

Nehéz ügy ez, mert valóban van az emberekben irigység, ha valakinek jobban megy. Ezt még én is tapasztaltam, pedig én más utat jártam be. Én Pesten, majd egy külföldi egyetemen tanultam tovább ösztöndíjjal és én is éreztem, hogy az régi általános iskolai barátaim közül sokan irigykednek. Nem is nagyon találom a szavakat azokkal akik suli után rögtön férjhez mentek, gyereket szültek. Nem azért mert kevesebbek lennének, hanem egyszerűen azért, mert másról szól az életük.

Nem tudom, hogy húgomnál is ez van-e, hogy ő most bekerült egy gazdag, jómódú világba, emiatt sokan irigyek rá. Ő neki is kezelni kell ezt valahogy, de én is már egyre kevésbé találom meg vele a szavakat. Nagyon lekorlátozódott vele minden téma, amit beszélgetni lehet. A barátja (ill. most már a férje) nagyon sok egzotikus útra elviszi, de azon kívül, hogy milyen tuti jó a "biznisz class", meg a szállodák és még egy-két felszínes meglátás az adott országról és ki is fulladt a téma. Én sokat dolgozom, vállalkozást vezetek, neki viszont nem kell komolyabban dolgoznia, ezért ő se értheti az én problémáimat.

Én nagyon megharagudtam rá, mikor megtudtam, hogy szüleimmel hogy bánt az esküvőn. Kiabáltam vele, hogy ilyet nem lehet tenni. Szüleim is sértve érzik magukat. Erre ő kijelentette, hogy megszakít velünk minden kapcsolatot, úgysincs ránk szüksége, csak lehúzzuk őt.

Azóta se a szüleimnek, se nekem nem válaszol semmilyen emailre,üzenetre.

Nekem nagyon fáj ez a dolog. Egyrészt az, hogy elveszítettem egy testvéremet, másrészt, hogy ennyire megváltozott, harmadrészt, hogy mennyire megalázta a szüleimet és még csak észre sem vette, hogy mit tett.

Ha valaki válaszol, nagyon kérem ne pénzéhes k...zza le a húgomat a leírás alapján. Igenis fontos a pénz! Én is vállalkozást indítottam és keményen dolgozom, hogy minél jobb egzisztenciát teremtsek. Fontos a fejlődés, nemcsak anyagilag, de minden szempontból!!! Hazudik aki azt mondja, hogy nem így van.

Viszont, egyszerűen nem tudom, hogyan álljak húgomhoz. Hogyan kezeljük egyáltalán ezt a helyzetet???

Lehet le kell róla mondanunk teljesen? Lehet tényleg jobb, ha minden kapcsolat megszakad? Nekem ez most eléggé fáj!

2012. júl. 27. 10:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk a bátyám tette ugyanezt. Annyi különbséggel, hogy ők még Mo-on vannak, és hébe-hóban beszélnek a rokonokkal, de az a stílus, amit megüt... hát én úúúgy megütném..

Amikor anyám kitalálta, hogy csak a pénzéért van a csajjal, és én hülye módon anyám pártján álltam, úgy összekaptunk velük, h leírni nem tudom. Ezután anyám visszavonta szavait, és rámterelte az összes dolgot, s velem TOTÁLISAN nem hajlandó beszélni. Semmire nem válasz, s e m m i r e...

Én feladtam.

Meg az anyámat is...

Nincs erőm, energiám tovább szórakozni ezt a játékot, elvégre van más amivel foglalkozzak

21/L

2012. júl. 27. 10:51
 2/21 anonim ***** válasza:
40%
Én végigolvastam ezt a kis regény amit írtál, és mivel én nem is ismerem nagyon a helyzetet, nem tudok bevált praktikát mondani, csak tanácsokat. Szóval azt javaslom hogy soha semmilyen körülmények között ne mondj le a húgodról. Lehet hogy egy kicsit most ez nyálas lesz amit írni fogok, de olvastad biztos a Kőszívű ember fiait?! Valahogy nektek is úgy kéne összetartani. Nem akarlak megbántani de szerintem a húgodat a pénz változtatta meg, és szerintem mindenképpen az lenne a legjobb, ha őszintén meg tudnátok beszélni ezt. Ha más nem próbálj meg elutazni hozzá, és addig ne mozdulj a kapu előtt amíg be nem enged. (: Nem szabad lemondani a testvérünkről. Ha pedig vele nem jön be a beszélgetés akkor a párjával kéne dumálni, mert a leírtak alapján ő most az egyetlen személy aki valahogy tud rá hatni egy kicsit. Vegyétek elő a gyerekkori emlékeket, meg ilyenek. Emlékeztesd hogy milyen volt régen, és kérdezd meg hogy tényleg ezt akarja-e?! Eldobni az eddigi életét és a családját, barátait. Nem tudom mennyire segítettem, de én ezt tenném.
2012. júl. 27. 10:52
 3/21 anonim ***** válasza:
75%
Ha meg akarja szakítani a kapcsolatot veletek, akkor sokmindent nem tudsz tenni. Hadd főjön a levében, élje az életét, előbb utóbb rájön mekkora hülyeséget csinált. Csak utólag ezt már nem lehet korrigálni...
2012. júl. 27. 10:52
 4/21 anonim ***** válasza:
65%
Éppen ez az, hogy ő majd csak utólag fog rájönni, ezért nem kell hagyni hogy ilyen hülyeséget csináljon. Én a 2. komm entelő vagyok
2012. júl. 27. 10:54
 5/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Tényleg egy regényt írtam, de jól esett kiírni magamból...
2012. júl. 27. 10:55
 6/21 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 2ik! És mi a túrót lehetne tenni ezügyben, ha az egyik fél nem akarja tartani a kapcsolatot??Ha valaki nem kíváncsi rám és meg is mondja, nem fogok kuncsorogni hozzá, mert magamat aláznám meg értelmetlenül...annyira van már felnőtt, hogy tudja mit csinál
2012. júl. 27. 10:56
 7/21 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki úgy alakítja az életét, ahogy jólesik neki. Ha ő ilyen döntést hozott, hogy lemond a családjáról mert szégyelli, nem értem miért a kérdezőnek kéne erőltetni a dolgot.
2012. júl. 27. 10:57
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Mégis tőlünk kért tanácsot, megmondtam, hogy én nem ismerem ezt a helyzetet, csak tanácsokat tudok adni. Lehet hogy mind azt mondjátok hogy hagyja a fenébe a testvérét, de lehet hogy egy egyszerű kis dumálással mindent helyre lehetne hozni. De csak segíteni próbálok, tényleg van annyira felnőtt hogy ezt ő maga döntse el. Mert nekem ugyan édes mindegy hogy elszakadnak-e vagy sem.! Már bocsánat. Csak segíteni próbálok..
2012. júl. 27. 10:58
 9/21 A kérdező kommentje:

Nyilván nem ettől az oldaltól várom a megoldást. Csak mint írtam, jól esett kiírni magamból, összesezdni a gondolataimat ezzel kapcsolatban, mert eléggé felzaklatódtam...

Hátha valakinek volt hasonló problémája vagy ilyesmi, ami talán kicsit még segíteni is tud.

2012. júl. 27. 11:01
 10/21 anonim ***** válasza:
52%
:(
2012. júl. 27. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!