Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyi erőszak a...

Miért van ennyi erőszak a családokban/házasságokban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem olyan rég beszélgettem erről az egyik munkatársammal, és arra jutottunk, hogy nem teljesen elfogadható a dolog, hogy a férfiak bántalmazzák a nőket. Bármiről is legyen szó. Persze ebben nem mindig csak a férfi a hibás, de véleményem szerint nem szabadna egy házasságnak eljutni oda, hogy a férfi megüti, vagy akárcsak megfenyegeti a fizikai bántalmazással a nőt. Én is házas vagyok, 8 éve van egy csodás és gyönyörű feleségem, akivel boldogok vagyunk. Persze voltak a 8 év alatt olyanok amiért haragudtam rá, vagy megbántott, de soha még csak a gondolat sem fordult meg a fejemben, hogy kezet emeljek arra a nőre akit a világon a legjobban szeretek, nem mellesleg aki a fiunk anyja. Mi viszi rá a legtöbb férfit az erőszak ezen formájára szerintetek?

Gondolom senki nem azért vesz el egy nőt, hogy később bánthassa. Van, ahol elmúlik a szerelem, de legalább tisztelnék a másikat.

2009. júl. 16. 10:06
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
73%

A nagymamádat és az anyukádat sajnos nem kérdezte senki, később meg megszokták a helyzetet. És ha nem lát más példát az ember, hajlamos olyat is elfogadni, amiben nem érzi jól magát. Tetszik, nem tetszik, az idők változnak!

Nyaralni is csak egyszer megyünk egy hónapban, és azt meg honnan vetted, hogy a nők ne mtudnak vezetni? Hol élsz te, Szaúd-Arábiában? Ott is tudnának, csak nem szabad nekik...

2009. júl. 16. 14:12
 32/37 anonim ***** válasza:
44%
Ja, és nem veszem természetesnek, hogy a pasi fizet. Se az elején, se később.
2009. júl. 16. 14:15
 33/37 anonim ***** válasza:
41%
Talán onnan, hogy szoktam vezetni az utakon, és érdekes, eddig csak nők idegesítettek föl.És nem beletörődtek, hanem alapértelmezettnek számított akkor. Hülyének nem nevezném magam 137-es IQ-val, a baráti köröm szerint is okos vagyok, de az újkeletű liberális világnézet egyszerűen kiakaszt. Nem értem, miért kell kavarni a sz*rt egy olyan rendszerben, ami sokáig működőképes volt. Lehet, hogy anno "kihasználták" a nőket, mégse vált el senki, és boldogan éltek sokáig...
2009. júl. 16. 14:27
 34/37 anonim ***** válasza:
Szerintem a régi családmodellből maradt ez vissza. Köztudott, hogy a nőknek évszázadokig hallgass volt a neve. Manapság a nők egyenjogúak, de ezt sok férfi nem akarja elfogadni vagy tudat alatt ott van bennük, hogy felsőbb rendűek, az asszony maradjon a fakanálnál, a nő nem keres annyit és az határozza meg a dolgokat, aki több pénzt visz a házhoz stb. Van sok ilyen felfogású férfi ma is sajnos. Én olyanról is tudok, ahol a nő veri a férjét. Ez ritkább, de ilyen is van. Vannak agresszív nők is.
2009. júl. 16. 16:37
 35/37 A kérdező kommentje:
Akkor is a mai világban szerintem a nőket még csak idézőjelesen sem lenne szabad "Kihasználni". Könyörgöm ők is ugyanolyan emberek ahogy mi. Lehet, hogy régen ez volt a dolguk de gondolj már bele, ők mostanra ugyanúgy dolgoznak mint mi, ugyanúgy csinálnak mindent ahogy mi, már nem csak a házimunkával törődnek, és ez így van jól, így nincsenek a férfiakra utalva 100%-ban hanem meglehet a véleményük mindenről, és tanácsot is tudnak adni. Semmivel sem vagyunk felsőbbrendűek náluk. Nem csak azért vannak, hogy esetenként egy jót keféljenek a férfiak, meg főzzenek, mossanak, takarítsanak, gyereket neveljenek. (Egyébként elmondom neked, sokszor ez az egész fárasztóbb mint egy irodában ülni egész nap. Ez is simán felér egy fizikai munkával, csak ebben nincs szabadság, nincs hétvégi szabadnap.) Mindezek mellett szeretetre/szerelemre és sok-sok törődésre is szükségük van. Nem csak addig amíg nem megy hozzá az adott pasashoz, hanem folyamatosan. Esetenként elfogadnának ők is szabadnapot amikor a férjük besegít a házimunkába, és főznek együtt egyet. Szerintem ezek nem nagy dolgok, és ha két embernek jó a házassága akkor ezt így fel tudják fogni. A nő meg ezt azzal "köszöni" meg, hogy neveli a gyereket, és főz, mos, takarít. Ez nem kötelesség, hiszen megtehetné, hogy nem csinálja meg.
2009. júl. 16. 17:43
 36/37 A kérdező kommentje:
Én nagyon nem vagyok papucs, de soha nem vágtam a párom képébe, hogy ez az ő munkája, hogy főzzön, mosson takarítson, hanem igenis amikor tudok segítek neki, és a fiunkat is bevonjuk, hogy anyunak könnyebb legyen. Ez szerintem így normális.
2009. júl. 16. 17:45
 37/37 anonim ***** válasza:

Tenyleg vannak nok akik kiprovolkaljak, ott van az anyukam peldaul. Mindig olyankor zuvatol amikor nem kellene. Mar mindenkit eluldozott maga mellol, pedig 4-en vagyunk testverek.

Mindenkit ki tud hozni a sodrabol:))

32/N

2009. júl. 16. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!