Miért olyan sok nálunk a családonbelüli erőszak?
A párkapcsolati kérdések nagy része olyan, hogy egy bántalmazó pasi kikészít egy csajt és a csaj tehetetlen, és személyesen is sok ilyet ismerek, fog fejlődni valamit az emberiség nálunk, vagy mi ilyen agresszív, bántalmazó emberek vagyunk, ez a magyarság része?
(Személyes ismerőseim között is gyakran tapasztalom ezt.)
Régen is sok volt.
Gazdag embereknél is tapasztalom ezt.
Minden nációban van családi erőszak (is). Nálunk az a probléma, hogy egyre nagyobb a létbizonytalanság, csökken az életszínvonal, egyre nehezebb megélni, a munkát megtartani stb. Mindez stresszel jár, növeli az emberekben az ingerültséget, feszültséget, az arra hajlamosaknál pedig az agressziót (szóban, tettekben).
Ráadásul mintha kihalóban volna a közösségi összetartás. Tehát ha látunk valami ilyesmit, inkább hagyjuk, elfordulunk ("nem az én dolgom"), ahelyett, hogy segítenénk. Ez pedig csak bátorírtja az agresszort.
De okként az is sokszor megtalálható, hogy a bizonytalan egzisztenciális helyzetben élő azt gondolja, hogy még ez is jobb, mint egyedül.
Szóval mindez, és még sokkal több ok áll a családi erőszak hátterében. De nem hiszem, hogy a "magyarság" idetartozna.
Az én tapasztalatom szerint az ilyen esetekben sokszor az alkohol ad "erőt" a gyenge elme pedig sok mindent kitalál...
Sajnos egyre több ilyen családról derül ki,hogy baj van.
Szerintem eddig szégyellték az emberek,manapság már lehet segitséget kapni,azért derülnek ki.
12:57 vagyok.
Nagyon egyetértek mindenkivel, én is így gondolom.
Kedves kérdező, azt is írtad, hogy az ismerőseid körében is tapasztaltál már hasonlót.Próbáltál segíteni? Hogyan?
szerintem nem lenne szabad szó nélkül hagyni, és elmenni a dolog mellett, mert ez valóban bátorítja a bántalmazót, hogy úgy se fog történni semmi, a bántalmazott pedig még inkább elesettnek, magára hagyatottnak érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!