Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belüli erőszak is...

Családon belüli erőszak is bűncslekmény?

Figyelt kérdés
Ha az élet társam "megerőszakol" annak számít?Tudom furcsa kérdés csak kíváncsiságból kérdezem,néha a párom szó szerint megerőszakol,ha épp nem akarok vele lefeküdni,és ezért kérdezem.(Azért nem durván)
2010. nov. 29. 07:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%

igen annak számít!!

jelensd fel

2010. nov. 29. 08:00
 2/21 anonim ***** válasza:
49%
szerintem ülj le vele, és beszéld meg! Lehet, hogy Ő másképp gondolja! Ha tuttára adod, hogy Te tényleg nem akarod olyankor, lehet, hogy nem fogja többet csinálni!
2010. nov. 29. 08:06
 3/21 anonim ***** válasza:
69%

"neha megeroszakol"

A rendorsegen is biztos vagyok benne, hogy ezen azert mosolyognanak!

Ha valoban eroszakrol van szo, akkor mar az elso megtortent eset utan fogsz lepeseket tenni, mivel eroszakrol van szo, ami talan komoly lelki seruleseket is okozott talan.

De ha mar neha, es tobbszor, s Te pedig meg mindig csak a forumon irogatsz, akkor talan nem is igazi eroszakrol van szo,

vagy pedig a parod egy agressziv ember es felsz Tole.

Ha netan az utobbirol van szo, akkor ne felj, hanem feltetlen jelensd fel, es szabadulj meg ettol az embertol!

2010. nov. 29. 08:13
 4/21 anonim ***** válasza:
75%
Hat azert furcsa lehet "nem durvan"eroszakolni...Mert ha nem durvan csak"jatekbol",akkor ellenallsz.Kamu kerdes.Ha meg elvezed akkor az nem eroszak,ha nem akkor kek zold vagy.
2010. nov. 29. 08:26
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
Egyebkent a valasz igen.
2010. nov. 29. 08:27
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, annak számít, csak nagyon nehéz bebizonyítani, hogy valóban nem akartad. Értelemszerűen az aktust be lehet, csak élettársi kapcsolatban ez ugye normális. Tehát ha nincs jelentős külsérelmi nyoma, akkor szinte lehetetlen. Gondolom az nincs, mivel nem annyira durva feltételezem.

Én a helyedben nem jelentgetném, hanem elhagynám. Nem is értem mit vársz tőle, ez nem normális egy kapcsolatban. Ő egy agresszív, beteges ember, ha ezt élvezi, amit veled tesz. Ha feljelented, mi változik? Bocsánatot kér és soha többé nem teszi majd???? Felejtsd el.... Már rég zátonyra futott egy olyan kapcsolat, ahol ilyen történik.....

2010. nov. 29. 08:27
 7/21 A kérdező kommentje:
Ő azt gondolja nem erőszak volt.Azért nem durva mert megütni nem szokott vagy egyebek.Konkrétan azért is csinálja ezt mert óvszerrel védekezünk,és én nem szeretnék gyereket ,de ő igen ezért kezdi el óvszer nélkül,mert utána már úgyis mindegy.
2010. nov. 29. 08:45
 8/21 anonim ***** válasza:
51%

Az utolsó mondatodat nem értem. Utána úgyis mindegy?

Amúgy nem tudod magad megvédeni, pl. ellökni, stb....?

2010. nov. 29. 08:51
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha valamelyik fél nem egyezik bele vagy nemet mond az aktusra, és az mégis megtörténik, akkor az erőszak. Vannak férfiak, akik azt hiszik, hogy a nők csak szűzies ellenkezésből mondanak nemet és nem veszik azt komolyan. Na most ha fel akarod jelenteni, sajnos ahhoz külsérelmi nyomok is kellenek, különben nem vesznek komolyan. Itt tart most a magyar jog. Megteheted, hogy megbeszéled a pároddal, hogy te azt a,mikor akaratod ellenére is közösül veled, erőszakként éled meg és ha folytatja, te elhagyod. A másik, hogy tiltakozz határozottan, ne hagyd magad. S ha nem hagy béké bizony hagyd el. Ez a férfi uralkodni akar rajtad, uralja a tested lelked. Tudatosítsd magadban, hogy attól, mert együtt éltek, nem vagy köteles lefeküdni vele. Egyébként mi történik olyankor? Leteper, és nem is tudsz ellenkezni, vagy behódolsz, megvárod, még végez és éled tovább az életed. Egyik sem jó egyébként. Mindkét esetben feltételezem, hogy valamennyire már függsz tőle és azért vagy vele, mert utána azaz következő erőszakig nagyon szeret. Gondolkodj el, te mit tanácsolnál a barátnődnek, hasonló helyzetben?
2010. nov. 29. 08:54
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem akarok tapintatlan lenni, de leírnád pontosan hogyan is zajlik egy ilyen "aktus"? Csak mert ha nem olyan durva, nem tudom miért nem tudsz védekezni, ha meg tényleg durva, nem értem miért vagy vele? Vagy csak óvszer nélkül nem akarod, ő meg igen? Tehát az a baj hogy óvszer nélkül hatol be és azt te nem szeretnéd? Nekem nem tiszta.....
2010. nov. 29. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!