Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan sok nálunk a...

Miért olyan sok nálunk a családonbelüli erőszak?

Figyelt kérdés

A párkapcsolati kérdések nagy része olyan, hogy egy bántalmazó pasi kikészít egy csajt és a csaj tehetetlen, és személyesen is sok ilyet ismerek, fog fejlődni valamit az emberiség nálunk, vagy mi ilyen agresszív, bántalmazó emberek vagyunk, ez a magyarság része?

(Személyes ismerőseim között is gyakran tapasztalom ezt.)

2011. máj. 16. 12:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mert vannak olyan nők akik túlságosan félnek ahhoz hogy bármit is tegyenek és sajnos nincs aki segítsen rajtuk. Ha rajtam múlna biztos hogy ilyen soha nem történne meg. Ha tehetném segítenék minden egyes ilyen nőn de ehhez az is kéne hogy merjenek lépni segítséget kérni. Mikor az ember az éjszaka leple alatt egy száll pizsomában hátán egy pulóverrel mezítláb papucsban indul el otthonról úgy hogy nincs senkije nincs semmije az a világ legnagyobb döntése de még mindig jobb mintha terrorban élne amíg megnem ölik.
2011. máj. 16. 14:46
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Nincs ennyi erőszak. Az esetek többségét csak kitalálják a nők, mert harap rá a bíróság és előnyük származik belőle. Nekem is van olyan ismerősöm, aki kitalálta hogy megverte a férje, be is vette a bíróság, aztán kiderült, hogy egy szó sem igaz az egészből.
2011. máj. 16. 15:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Régen sokkal több volt, csak most van mód a nyilvánossághoz fordulni, de legalábbis megfelelő szervekhez (mondjuk az egy külön téma, hogy azok meg semmit sem tesznek, míg vér nem folyik...). És a nők sem olyan magukra utaltak, mint régen, bár a hozzáállásuk még nem az igazi, azért tűrnek olyan indokolatlan sokáig.

Ha 100 éve egy nő azt mondta a másiknak, hogy ver a férjem, a másik nem értette, mi ebben a rendkívüli. Manapság is csak a kívülálló okos, aki benne van, csak tűr... Kevés mer lépni, inkább elvisel bármit.

2011. máj. 17. 19:32
 14/20 anonim ***** válasza:

14:03:

A családon belüli erőszak fő ismérve pont az, hogy kívülről nem látszik. Egyébként is, amennyire figyelnek egymásra manapság az emberek, semmi sem tűnik fel...

Milyen érdekes, ha apuka valahol kiirtja a családját, a meginterjúvolt szomszéd néni azt fogja mondani róla, hogy családszerető, rendes ember, sosem gondolta volna...

Az a helyzet, hogy felületesen ismerjük a körülöttünk élőket, közben azt hisszük, nem így van.

Valaki írta: próbált-e a kérdező segíteni. A kívülálló általában sz*rt sem ér, ha a nő abba a kategóriába tartozik, amit az előző hsz-ben említettem. Ha fél mindentől, ő maga letagadná a rendőrségnek a dolgot.

2011. máj. 17. 19:36
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Én csak azt nem értem, hogy miért mindenki arról beszél, hogy a férfi veri a nőt?

Holott ez bizony gyakran fordítva is fennáll, csak ugye az ciki a férfinak és mivel többnyire a férfi az erősebb, ez a kérdés így fel sem merülhet, pedig nagyonis létező probléma. Igenis ki kell mondani, hogy agresszív nők is vannak!

2011. máj. 17. 22:23
 16/20 A kérdező kommentje:

Én egyetlen egy esetet ismerek ahol a nő veri a férjet, de ez a nő a tesóját is tönkre gyepálta, míg olyat ahol férfi vert nőt sokat.

Attól még. hogy van olyan aki kitalálja, attól még a legtöbb eset sajnos nem kitaláció, van aki hajlamos kevés esetből általánosítani és úgy érzékelni, hogy nem olyan gyakori, de sajnos az.

Nők között is sok a bántalmazó pl. kórházakban a nővérek nagyon aljasak tudnak lenni elesettebb, gyengébb emberrel, de férfiaknál gyakoribb, ahogy a bünözők között is több a pasi, pedig alapból több nő van.

2011. máj. 21. 17:21
 17/20 A kérdező kommentje:
Régen joga volt a pasiknak verni a nőt, sokan meg jogfosztottságnak érzik, ha nem verhetik. Hallottam beszélgetni erről pasikat.
2011. máj. 21. 17:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Én a szokásos magyarázatok helyett (munkanélküliség, rossz anyagi helyzet stb.) a lelkiismeret hiányára vezetném vissza az okokat. Arra, hogyha teszek valami rosszat akkor belül jelezzen valaki vagy valami, hogy "Hé öreg eszednél vagy? Ezt azért mégse kellett volna! De ha már megtörtént akkor hozd helyre a dolgokat és ilyet soha többet" Ez kopott ki belőlünk magyarokból is. Másrészt én azt vettem észre, hogy egyes emberek már olyan mértékekig múlják alól magukat, hogy teljesen visszafejlődtek egy félállati szintre mint mondjuk a börtönben egy veszélyes bűnöző. Ahol nincs már lelkiismeret, becsület sőt még gondolkodás és kultúra sem ,csakis állatias ösztönök embertestbe bújtatva. Szerintem ezért...
2012. aug. 8. 15:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Én már láttam ilyet is, meg olyat is, de vagy az volt, hogy a nő nem mert róla beszélni, vagy az, hogy hozzátett egy nagy adag hazugságot is.

Sajnos az egyik ügyben én is érintett voltam, mert a barátom pont nálunk töltötte azt az estét, amelyiken állítólag megverte a feleségét. Tanúskodtam is az ügyben, aztán a telefon-cellainformációkból egyértelművé vált, hogy bizony a feleség hazudott, pedig még látleletet is szerzett valahonnan. Az ok pedig egyértelmű volt, a ház és a gyerekek megszerzése a válóperes tárgyaláson. Úgyhogy ezzel öngólt lőtt a nő.

Viszont van másik példa is, a párom barátnője, semmit nem tudtunk róla, csak azt, hogy a férje egy alvilági alak. Emiatt aztán lényegében meg is szakadt velük a kapcsolatunk. Akkor derült ki minden, amikor a csaj nem bírta tovább és elmenekült, de a férje azt is életveszélyesen megfenyegette, ahová ment. Ettől kezdve kiborult minden és kiderült, hogy ez bizony már nem mai sztori, csak a férj maffiózó barátai miatt a csajnak nem volt más választása, mint tűrni.

Szóval szerintem a körülményekből sokmindenre lehet következtetni, de figyelni kell rá, mert mint írtam, előfordul minden.

2012. aug. 8. 18:06
 20/20 anonim ***** válasza:
Én ha valakit szeretek azt nem bántom, akár milyen nehéz az életem. Arra hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, főleg egy olyan nőt aki kitart mellette gyermeket szül neki, arra nincs mentség. Az ilyen férfiak szánalmasak és hosszú időre a rács mögött lenne a helyük.
2012. aug. 9. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!