Miért olyan sok nálunk a családonbelüli erőszak?
A párkapcsolati kérdések nagy része olyan, hogy egy bántalmazó pasi kikészít egy csajt és a csaj tehetetlen, és személyesen is sok ilyet ismerek, fog fejlődni valamit az emberiség nálunk, vagy mi ilyen agresszív, bántalmazó emberek vagyunk, ez a magyarság része?
(Személyes ismerőseim között is gyakran tapasztalom ezt.)
Régen sokkal több volt, csak most van mód a nyilvánossághoz fordulni, de legalábbis megfelelő szervekhez (mondjuk az egy külön téma, hogy azok meg semmit sem tesznek, míg vér nem folyik...). És a nők sem olyan magukra utaltak, mint régen, bár a hozzáállásuk még nem az igazi, azért tűrnek olyan indokolatlan sokáig.
Ha 100 éve egy nő azt mondta a másiknak, hogy ver a férjem, a másik nem értette, mi ebben a rendkívüli. Manapság is csak a kívülálló okos, aki benne van, csak tűr... Kevés mer lépni, inkább elvisel bármit.
14:03:
A családon belüli erőszak fő ismérve pont az, hogy kívülről nem látszik. Egyébként is, amennyire figyelnek egymásra manapság az emberek, semmi sem tűnik fel...
Milyen érdekes, ha apuka valahol kiirtja a családját, a meginterjúvolt szomszéd néni azt fogja mondani róla, hogy családszerető, rendes ember, sosem gondolta volna...
Az a helyzet, hogy felületesen ismerjük a körülöttünk élőket, közben azt hisszük, nem így van.
Valaki írta: próbált-e a kérdező segíteni. A kívülálló általában sz*rt sem ér, ha a nő abba a kategóriába tartozik, amit az előző hsz-ben említettem. Ha fél mindentől, ő maga letagadná a rendőrségnek a dolgot.
Én csak azt nem értem, hogy miért mindenki arról beszél, hogy a férfi veri a nőt?
Holott ez bizony gyakran fordítva is fennáll, csak ugye az ciki a férfinak és mivel többnyire a férfi az erősebb, ez a kérdés így fel sem merülhet, pedig nagyonis létező probléma. Igenis ki kell mondani, hogy agresszív nők is vannak!
Én egyetlen egy esetet ismerek ahol a nő veri a férjet, de ez a nő a tesóját is tönkre gyepálta, míg olyat ahol férfi vert nőt sokat.
Attól még. hogy van olyan aki kitalálja, attól még a legtöbb eset sajnos nem kitaláció, van aki hajlamos kevés esetből általánosítani és úgy érzékelni, hogy nem olyan gyakori, de sajnos az.
Nők között is sok a bántalmazó pl. kórházakban a nővérek nagyon aljasak tudnak lenni elesettebb, gyengébb emberrel, de férfiaknál gyakoribb, ahogy a bünözők között is több a pasi, pedig alapból több nő van.
Én már láttam ilyet is, meg olyat is, de vagy az volt, hogy a nő nem mert róla beszélni, vagy az, hogy hozzátett egy nagy adag hazugságot is.
Sajnos az egyik ügyben én is érintett voltam, mert a barátom pont nálunk töltötte azt az estét, amelyiken állítólag megverte a feleségét. Tanúskodtam is az ügyben, aztán a telefon-cellainformációkból egyértelművé vált, hogy bizony a feleség hazudott, pedig még látleletet is szerzett valahonnan. Az ok pedig egyértelmű volt, a ház és a gyerekek megszerzése a válóperes tárgyaláson. Úgyhogy ezzel öngólt lőtt a nő.
Viszont van másik példa is, a párom barátnője, semmit nem tudtunk róla, csak azt, hogy a férje egy alvilági alak. Emiatt aztán lényegében meg is szakadt velük a kapcsolatunk. Akkor derült ki minden, amikor a csaj nem bírta tovább és elmenekült, de a férje azt is életveszélyesen megfenyegette, ahová ment. Ettől kezdve kiborult minden és kiderült, hogy ez bizony már nem mai sztori, csak a férj maffiózó barátai miatt a csajnak nem volt más választása, mint tűrni.
Szóval szerintem a körülményekből sokmindenre lehet következtetni, de figyelni kell rá, mert mint írtam, előfordul minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!