Miért van ennyi erőszak a családokban/házasságokban?
Sziasztok!
Nem olyan rég beszélgettem erről az egyik munkatársammal, és arra jutottunk, hogy nem teljesen elfogadható a dolog, hogy a férfiak bántalmazzák a nőket. Bármiről is legyen szó. Persze ebben nem mindig csak a férfi a hibás, de véleményem szerint nem szabadna egy házasságnak eljutni oda, hogy a férfi megüti, vagy akárcsak megfenyegeti a fizikai bántalmazással a nőt. Én is házas vagyok, 8 éve van egy csodás és gyönyörű feleségem, akivel boldogok vagyunk. Persze voltak a 8 év alatt olyanok amiért haragudtam rá, vagy megbántott, de soha még csak a gondolat sem fordult meg a fejemben, hogy kezet emeljek arra a nőre akit a világon a legjobban szeretek, nem mellesleg aki a fiunk anyja. Mi viszi rá a legtöbb férfit az erőszak ezen formájára szerintetek?
Gondolom senki nem azért vesz el egy nőt, hogy később bánthassa. Van, ahol elmúlik a szerelem, de legalább tisztelnék a másikat.
12:20
igenis léteznek áldozattípusok, különben mivel magyarázható az, hogy egyes nőket sohasem ér atrocitás, tisztelettel bánnak velük a férfiak, ha esetleg mégis az ellenkezőjét tapasztalja, hát bele sem megy egy olyan kapcsolatba, messziről kerüli az vademberek társaságát, mások meg valahogy mindig kifogják az ilyeneket, sőt, nyilván még vonzónak is találják az agresszívabb pasasokat, különben szóba sem állnának velük. vagy nem maradnának velük. mert persze lehet mondani, hogy nem tud mást tenni, főleg, ha már van gyerek, különben mehet az utcára stb., de akkor miért nem lépett le, mikor még nem volt család? nem hiszem el, hogy az ilyen viselkedés nem mutatkozik meg néhány hónap alatt, ha együtt élünk valakivel.
ettől függetlenül én is nagyon elítélem az erőszakot.
"A nők elleni erőszak legenyhébb formája, ha vele végezteti el a férj az összes házimunkát, gyermeknevelést, amig ő Tv-t néz vagy a barátaival sörözik - a legdurvább meg az agyonverés, agyonkéselés."
Szuperül leírtad!!!!
Anyósoméknál is ez van, pontosan az enyhébb agresszió, lelki terror, emellé még ő a csicska, és ha nem jó vmi a "kegyelmes úrnak", akkor üvölt szegény asszonnyal, mint a sakál..... Utálom is emiatt, elég rendesen.....
12.57: Én sem értem miért pontoztak le.
Egyébként azért tettem fel a kérdést mert az utóbbi években sok családnak a környezetünkben megy szét ez miatt a házassága, és elég taszító dolog hallani róla.
1-2 hete egyik este beszélgettünk erről a párommal, mire ő megkérdezte, hogy ugye én sose leszek ilyen, ami érdekes mert még csak kiabálni se kiabáltam vele soha, és jól működik az életünk nagyon. Csak nem értem mi zajlik ilyenkor egy ilyen "ember" fejében.
Kedves utolsó!
Főzni, takarítani minden nap kell, szerelni jó ha havi egyszer, de inkább még ritkábban. Szerinted ez igazságos?
A szereposztás úgy igazságos, ha mindkettőnek azonos idejébe, fáradságába kerül.
És nem minden férfi tud szerelni, mégis nyugodtan pöffeszkednek a tv előtt vagy a kocsmában, míg a feleségük megszakad a dologban. És van egyre több olyan nő, aki meg tud szerelni.
Ám ha egyik se tud, az se baj, lehet hívni szerelőt. Ami szerintem jobb is, mintha a férj piszkálja otthon a konnektort, aztán vagy sikerül vagy nem, csak hogy ne kelljen kivennie a részét a házimunkából!
És amelyik férfi tud szerelni, nem azért tud, mert farka van, hanem mert megtanulta! Ha a szerelés a férfiasságból fakadna, minden férfi tudna szerelni! Ahogy olyan szabály sincs, hogy a mosogatástól elsorvad, netán letörik a nemes szerv!
Igenis van összefüggés - a nők elleni erőszak a kihasználással kezdődik.
13:46
te úgy vagy hülye, ahogy vagy! bár, sejtem, hogy te sem gondolod komolyan ezt a választ, csak heccből írtad ide.
generációkkal ezelőtt a nőknek nem volt sok választásuk, mellesleg akkor is, mindig is a nők dolgoztak többet.
egy háztartásban jó, ha évente 1* fordul elő ilyesmi, hogy foglalatot kéne javítani stb.
mellesleg az sem egészen komplett, aki egy elektromos dolog javítását nem szakemberre bízza, meg az se, aki megfelelő hozzáértés nélkül nekiáll megcsinálni.
Elég érdekes, hogy nagymamáméknak meg anyámnak még semmi ellenvetése ez ellen, csak az újhullámú liberális feministáknak nem tetszik... semmi kihasználás nincsen benne egyébként, egyszerűen a férfiak java része nem tudja normálisan elvégezni a házimunkát, mert nincs türelme hozzá. Ahogy nekem sincs. A nők meg nem tudnak vezetni. Szerinted akkor igazságos az,hogy a férfi vezet több száz kilométert nyaralás alkalmával, a nő meg punnyad az ülésen?
ugyanakkor gondolom, azon a véleményen vagy, hogy randin a pasinak illik állni az egész számlát. Pontozzatok le, nem érdekel, de azért szálljatok már magatokba is kissé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!