Egy alkoholista élhet addig, ameddig egy egészséges ember?
Azonnal leszögezném mielőtt hozzászólok, hogy totálisan együtt érzek veled mert nekem is kijutott a jóból és felnőtt koromra is maradt bőven az útravalóból! Pokol egy ilyen ember mellett felnőni és a harmadik X betöltése után sem tudok szabadulni a nyomasztó emlékektől.
Volt egy kolléganőm. Soha nem dohányzott, nem ivott egy kortyot sem, egészségesen táplálkozott de mégis villámgyorsan elvitte a rák alig 40 évesen...
Nem ő az egyetlen aki fiatalon, káros szenvedélyeknek nem hódolva idő előtt életét veszti. Ennek fényében a kérdés elgondolkodtató és ebben az esetben sem az életkor és az életvitel a döntő.
Ha a szervezete tűri akkor még élhet akár 15-20 évet is.
Nyilván már ártott neki valamilyen szinten, mert nem bírja és a kevesebb mennyiségtől is beáll a részegség. A májat és az agyat cefetül hazavágja és a feledékenység, a furcsa viselkedés, a külső gyors öregedése igazolja/igazolná a visszafordíthatatlan károsodást még akkor is ha végleg leállna az ivással.
Nálunk ez a leállás végre bekövetkezett amikor megszületett az első unoka, azaz a gyermekem de sajnos a józanság is kínzó neki mivel több év telt el bódultan az életéből mint anélkül... Szégyelli magát, nem találja a helyét de az unokáját sokkal jobban becsüli és szereti mint engem valaha. Néha kicsit irigy is vagyok de legalább neki örül ha már nekem nem tudott! Nem tudom meddig marad így és meddig állja meg, mert egy ilyen embernél nincs teljes gyógyulás és ő mindig alkoholista marad, csak éppen most nem iszik... Rettegek is miatta, nem lehetek nyugodt sajna.... Nekem is fájna ha elveszteném őt, mert csak ugyanazt mondhatom róla amit te leírtál!
Sok erőt és kitartást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!