Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy alkoholista élhet addig,...

Egy alkoholista élhet addig, ameddig egy egészséges ember?

Figyelt kérdés
Apám alkoholista. Rengeteget iszik, ilyenkor mindig agresszív, gyermekkorom óta ilyennek ismerem, pedig már 21 éves vagyok. Józanul oly' kevésszer láttam, és ez nekem nagyon fájó pont az életemben, hiszen hiába élt velünk az apám, mégsem érzem úgy, hogy nekem adott volna a sors egy édesapát. Sosem játszott velem, sosem törődött velem, édesanyámat is sokszor bántotta, engem is. Lelkileg már nagyon sokat kibírtunk, már fizikailag is bánt minket. Elvonókúráról, segítségről hallani sem akar, mert hogy ő "Nem alkoholista". Tehát ő nem vallja be, hogy alkoholista, pedig hétköznap naponta lecsúszik min. 2 liter kannás bor, hétvégente naponta 6 liter ugyanilyen bor, és még egy-két feles is. Orvoshoz nem tudjuk elvinni. Meddig bírhatja így? Akármilyen is az én apám, azért fájna, ha 52 évesen elveszíteném, mert mégiscsak az apám, bármennyire tönkretette az életem.

2012. júl. 23. 19:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Akkor végülis kár ilyeneken agyalnom. :) Legjobb lenne, ha ő eldöntené, hogy leszokik, de esélyét se látom. Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát :)
2012. júl. 23. 20:04
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Egy kő kemény alkoholista nem! Az én apám is ilyen volt,állandóan részeg volt,ha éppen nem akkor nagyon erősen látszottak rajta az elvonási tünetek. Remegett mint a kocsonya.

Mikor részeg volt durván agresszív volt,anyámat bántotta is fizikailag. A gyerekeit nem,de lelkileg tönkrementünk. Sokszor előfordult hogy teljesen nem volt magánál,és össze is hugyozta magát! Én mai napig nem tudom magam túltenni rajta 33évesen.

Ő sem ismerte volna be soha hogy alkoholista,ráadásul napi 2-3doboz cigi is elment füstszűrő nélküli.

Ő pont 52évesen halt meg,8éve. 2év alatt elvitte a rák.

2012. júl. 23. 20:09
 13/21 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos igen! Vannak olyan dögök, hogy semmi nem fog rajtuk, egyszerűen még nem képesek időben felfordulni, hogy a családnak könnyebb legyen.

Bezzeg aki nem iszik, nem cigizik, egészséges életet él, mégis elragadja a halál a szerető családjától. Nincs igazság!

2012. júl. 23. 20:10
 14/21 anonim ***** válasza:
54%

12-es vagyok. Apámnak szájüregi,és gége rákja volt. A nyelvének majd a felét ki kellett vágni,szondán evett,beszélni nem tudott. Ezenkívül gond volt a májával a tüdejével és a hasnyálmirigyével is.

Mikor 2hónapig feküdt kórházban akkor megmondta az orvos hogy abbahagyja az ivást vagy meghal. Magától mindenféle segítség nélkül leállt,de sajnos akkor már túl késő volt. Utána kb 1évvel derült ki hogy rákos.

Akár milyen is volt,de én szerettem és a mai napig nagyon hiányzik! Rengetegszer kívántam bárcsak meghalna,mégis nagyon fájt mikor elment!:(((

2012. júl. 23. 20:25
 15/21 anonim ***** válasza:
37%
Kb. 10-15 évvel előbb meg fog halni, mintha nem inna.
2012. júl. 23. 21:02
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ,mennyire jó géneket örökölt.Az én családomban is vannak alkoholisták és elég sokáig bírják,legalábbis a nagypapám.Apám mellette erős dohányos,de még így is kutya baja.
2012. júl. 23. 22:36
 17/21 A kérdező kommentje:

14-es, úristen, sajnálom, hogy így kellett látnod a saját édesapádat! Őszinte részvétem!

Ilyenkor azért valóban elgondolkodom, hogy miért teszik ki ezek az emberek a hozzátartozóikat ennyi szenvedésnek, és ilyenkor bizony megvetem az összes alkoholistát a Földön. Milyen jogon teszik lelki ronccsá a gyereket, és az édesanyját. Sok gyerek így nő fel, mert nincs pénz lelépni tőle, és amikor felnő, és ránéz a saját édesanyjára, akkor csak egy nagyon megtört nőt lát. Szerintem ezt sose fogom tudni megbocsátani a saját apámnak. Szeretném szeretni, mint más lány az apját, de nem megy annyira, amennyire kéne. Fájna, ha meghalna, de talán nem is maga az apám, hanem csak a szívem mélyén áhított apám elvesztése fog fájni, aki lehetett volna, ha nem alkoholista. Mindenesetre, mint embert elveszítenem eléggé fájna. Gyűlölnöm kéne, megvetést kéne éreznem iránta, én mégis megsajnálom. Pedig rengetegszer mentem még tavasszal is sállal a nyakamban suliba, mert a keze nyomai ott éktelenkedtek egy hétig, miután majdnem megfojtott. Sok szép emlékem biztos nem lesz :)

Mondjuk jobban belegondolva igazatok lehet, tényleg nem kell azon gondolkoznom, hogy mikor teszi tönkre az alkohol, valóban jó géneket örökölhetett, kutya baja.

2012. júl. 24. 07:26
 18/21 A kérdező kommentje:
Van még itt valaki? Az apám eddig 6 liter után volt egy bizonyos szinten. Ma észrevettem, hogy már 2 liter elég neki ahhoz, hogy olyan szinten legyen, mint eddig 6 liter után. Most akkor ez jó, vagy rossz?
2012. júl. 24. 20:01
 19/21 A kérdező kommentje:
Na, most nem tudok épp fogalmazni, kicsit zaklatott vagyok. Eddig 2 liter bortól semmi baja sem volt, meg se látszott rajta. Most már ha megiszik 2 liter bort, az is elég a részegséghez.
2012. júl. 24. 20:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem kezd tönkremenni a mája, de lehet, hogy csak minden étel és ital nélkül itta.
2012. júl. 30. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!