Miért néznek le valakit, mert 41 évesen még otthon lakik, ez nagyon szégyen?
A volt munkahelyem városában százával éltek olyan fiatalok, akiknek fizette a munkaerő közvetítő az albérletet, így megéltek 70ezer forintból is, sőt, tehettek félre pénzt. Így is lehet. De sokan pár 10ezer bérkülönbségért mentek tovább még távolabb a családtól, akár 300-400 km-re. Nyilván ilyen áldozatra ez a 41 éves rokon nem lett volna képes, mert akkor el kell szakadni az édesanyjától.
Valami gebasznak ott is kell lennie, ha egy nyugdíj meg egy fizetés nem elég 2 emberre. Még két minimálbér is elég, ezt nekem ne magyarázza meg senki, évekig voltunk kénytelenek megélni apám 120ezres fizetéséből 5-en. Vagy tele vannak adóssággal? Gondolom akkor együtt hozták össze. Ott valami rémes gazdálkodás folyhat, két kézzel pénzszórás; tipikus: baromságra van pénz, aztán meg megy a sírás.
Azért nézik le mert bunkók. Semmi közük hozzá, hogy ki, hogyan és kivel él. Bizonyára mindennek meg van az oka. Például én megtehetném, hogy külön költözzek, de 22 évesen a szüleimmel élek még, mert jól érzem így magam. Szeretem őket, úgy érzem, ők is szeretik, hogy velük vagyok. Szeretek itt lakni, szeretem a házunkat, nem érzem azt hogy élősködnék, mert én is rendszeresen támogatom a háztartást. Sokat nevetünk, viccelődünk együtt.
Ha lesz okom, hogy külön költözzek valami miatt, majd megteszem, addig is sz@rok rá, hogy a környezők mit gondolnak.
Már bocs,nem sértésből írtam a "segge alá nyomják a lakást" kifejezést,semmi gond nincs vele ha valaki megteheti ,hogy segítsen a gyereknek ,sőt ez nagyon jó dolog.
Szándékosan fogalmaztam így,mert 1-2 ember itt nagyon magas lóról beszélt,hogy így úgy 70ezerből lehet élni. Megjártam már jópár albérletet,belváros,külváros,egyszobás,garzonos ,egyéni fűtésszabályozós,stb és nekem bárki mondhatja,hogy elég 70 ezer forint erre,igen esetleg borsodban vagy valami isten f@sza mögötti helyen biztosan,de ott meg munka nincs. Budapesten vagy nagyobb városokban te sheol nem élsz meg 70ezerből ezt garantálom.. 41 évesen meg mégis kivel költözzön össze,egyetemistákkal?
A munkáltató biztosít albérletet,az jó vicc,biztos van ilyen a TV-ben,de nem jellemző.
nem értem,miért kell állandóan más életével foglalkozni egyébként,nekem pl abszolút nem fáj,hogy ő az anyjával lakik,lehet ,hogy az anyukájának is szüksége van rá. Persze gondolom a nyugdíjból is palotákat tartanak fent itt egyesek. :D olyan kamugépek járnak ide osztani az észt,hogy hihetetlen
Miért néznek le valakit, mert 41 évesen még otthon lakik..
Mert az emberek hülyék...
ez nagyon szégyen?
Nem, egyáltalán nem az.
Most mit kéne csinálnia...
Szarjon arra, amit mások mondanak/gondolnak róla. Eleinte nehéz, de meg lehet szokni.
A 21. válaszolónak pedig leírnám, hogy ma Magyarországon nem mindenki kap sem annyi fizetést, sem nyugdíjat, hogy ember módjára lehessen belőle élni. Arról nem is beszélve, hogy nem csak enni kell, hanem öltözködni, utazni mondjuk a munkába, az anyukának akár még gyóógyszer is kellhet, ami szintén nem 2 Ft, és hadd ne soroljam tovább.
Lehet azzal jönni nyugodtan, hogy "én 10 évesen különköltöztem, havi 2000 Ft-ból megéltem Budapest villanegyedében". Én elhiszem, de azért még nem kell mást lenézni, ha neki nem jött össze az élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!