Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a gyereketeket a...

Elengednétek a gyereketeket a nyári szünetre a nagyszülőkhöz, ha ilyenek lennének a körülmények?

Figyelt kérdés
Apósom és a felesége (aki nem a férjem anyja, de rendes asszony) szeretnék, ha a 5 éves fiunk náluk töltené a nyár hátralévő részét. Én nagyon nagyon szeretem apósomékat, de félek elengedni a gyereket ennyi időre hozzájuk. Sajnos azt kell, hogy mondjam, van az életmódjukban sok olyan, ami szerintem felborítaná azt a nevelést, amit eddig adtunk a fiunknak, mert ez egy befolyásolható korszaka. Az apósoméknak elég nyers és szarkasztikus a stílusa. Ez pl. olyan dolgokban nyilvánul meg, hogy állandó jelleggel egymás szavába vágnak, sokszor felemelik a hangjukat egymással (nem veszekednek, de ilyen a stílusuk) és rasszista illetve egyéb sértő beszólásaik is vannak. Sokszor azt éreztetik, hogy számukra az állatok fontosabbak a legtöbb embernél, a családtagoknál is. Rajtunk kívül minden családtaggal össze vannak veszve. Amikor nálunk töltünk együtt pár napot, csak elengedjük ezeket a fülünk mellett, próbálunk nem figyelni ilyesmikre, de hosszútávon ez más főleg, ha a gyerek nélkülünk van. Emellett akár naponta többször is gyorséttermekben kajálnak, ennek eredményeképp apósom kb. 180 kilós már. Nem azt mondom, hogy mi vagyunk az egészséges étkezés mintapéldányai, de mi nem járunk ilyen helyekre és kerüljük azokat a nehéz ételeket, amiket ők esznek. Félek, hogy a gyerek erre is rászokna. A másik meg az, hogy talán még túl kicsi ahhoz, hogy ennyi időre távol legyen a szülőktől. Másrészt viszont nem akarom apósomékat megsérteni, mert jó szándékkal ajánlották ezt fel, kevés időt tudnak a nagy távolság miatt az egyetlen unokájukkal tölteni és biztos, hogy jól esne ez nekik. A férjemmel a gyerek születése óta soha nem voltunk kettesben, ő sokat dolgozik és hónapokra is távol tőlünk. Így jól jönne egy kis regenerálódás, összebújás ennyi idő után. Ti mit tennétek a helyünkben?
2009. júl. 15. 06:19
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Igen, ekkora gyerekben biztos, hogy okozhatnak lelki károkat főleg a rasszista és politikai megjegyzések, a felesleges szarkazmus. Ezért is nem akarjuk elengedni...azt hiszem, hogy döntöttünk és nem megy. Majd ha nagyobb lesz és nem ilyen befolyásolható korban lesz, amikor még nem tud önállóan gondolkodni és dönteni bizonyos dolgokról. Fel is hívom őket ma.
2009. júl. 15. 16:55
 22/23 anonim ***** válasza:
89%

A mondás amit írtam pontosan így szól: "Aki költötte kottogjon neki!"

Arra utaltam vele, hogy szerintem egyáltalán nem kell a gyereket elengedni, lepasszolni a nagyszülőkhöz vagy akár máshová. A gyerek akkor menjen bárhova ha a szülei viszik el és vele vannak.

Mert szerintem ez a normális!

Meg mert sok szülő, tisztelet a kivételnek, szereti mostanában a gyereket leadni" és kész!

Te nem ez vagy, de csak mondom. Ezért a népi mondás...

Ne engedd el!!!

2009. júl. 17. 09:46
 23/23 anonim ***** válasza:
92%

Látom nem engedted el!

Szerintem jól döntöttél, nem fogod megbánni!

2009. júl. 17. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!