Elengednétek a gyereketeket a nyári szünetre a nagyszülőkhöz, ha ilyenek lennének a körülmények?
Nagyon meggondolnám,hogy egy 5 éves gyermeket ott hagynék-e a gyermek számára csaknem idegen emberek kozott.Mert az,hogy néhány napot egyutt toltottek a szulok is ott voltak az nem ugyan az mitha a gyermek egyedul marad a számára csaknem ismeretlen emberekkel.
A barátnomnek az unokája már iskolás volt,( nagyon anyás gyermek,) o akart ott maradni a nagyinál éjszakára. Eroskodott,hogy a nagyival fog aludni. Ejjel folébredt és elkezdte keresni a mamáját, olyan sírást csapott, hogy nem volt ott a mamája, hogy a barátnom feloltozott, autoba ult és hazavitte a gyermeket, szerencsére nem kellett messze mennie, csak egy másik városrészbe. Ez az esetek kb. 90% így volt amikor a nagyinál aludt, és már nem is volt olyan nagyon kicsi,met már iskolába járt.
Amennyiben a nagyszulok messze laknak és ez nem valosíthato meg (hogy éjjel amikor keresi a mamát hazavigyék, én nem engedném el). Nem akarom befolyásolni az elhatározásodat, de inkább azzal probálkoznék, amit már itt javasoltak, hogy a gyermekkel egyutt elmenni, és ha ott akar maradni talán akkor ott hagynám.
Egy 5 éves gyereknek az anyja mellett a helye!
Ha olyan messze laktok egymástól valószínű, hogy a gyerek sem kötődik annyira.
Őt is meg kellene erről kérdezni!
És még valami: "aki szülte kottyogjon neki"!
szia
én is csak 1 vagy 2 hétre engedném el. nem 1,5 hónapra. lehet nem is akar olyan sokáig ott lenni. 5 évesen másfél hónapot a szülei nélkül.szerintem nem lenne jó
Én a helyedben elvinném és ameddig marad, addig marad. Lehet, hogy nem is akar majd maradni, az pedig nem a Te hibád lesz, így megérthetik a nagyszülők.
Tudom a repülőjegy meg minden, de szerintem a gyerek is szívesebben menne, ha nem azt tudná, hogy most elmegy a nagyiékhoz és, ha törik ha szakad 6 hetet ott lesz.
Kedves Kérdező!
6 hét rengeteg idő egy 5 éves gyereknek, teljesen átformálódik annyi idő alatt, sőt felétek szülei felé is sokkal zárkózottabb lesz! Tapasztalatból mondom. " példát is tudok mondani neked a családomból. Az egyik a nagymamám volt, aki 5 éves korától fogva a nyarai felét a nagyszüleinél töltötte a szomszéd faluban, mert a szülei rosszabb anyagi körülmények között éltek és sok gyerek volt otthon. A nagymamám a nagyszüleit szerette úgy mint a szüleit, főleg a nagymamáját és az anyukáját utálta. Egyetlen kedves történetet nem hallottam róla, olyan mély sértődöttség volt benne, hogy őt otthonról "kicsapták" ilyen hosszú időre a nagyszülőkhöz. A másik eset, amit a saját szememmel láttam, a nővérem kisfia. Csak 1 hetet töltött nálunk nyáron, de amikor érte jöttek a szülei észre sem akarta venni őket, levegőnek nézte az anyját és hozzánk jobban ragaszkodott. Amikor meg el akarták vinni haza odament és elköszönt a szüleitől, mert automatikusnak vette, hogy ő marad nálunk. Hidd el nekem, hatalmas lelki károkat okozhat egy gyerekben az ilyen távollét. Persze 1-2 hétre elengedheted, az apósodéknak pedig elmagyarázhatod, hogy nagyon hálás vagy nekik, hogy ilyen áldozatra is készek lennének értetek, de a kicsi érdekében egyenlőre csak rövidebb időre hagynátok ott és évről évre, ahogy idősebb lesz, maradhat majd többet is. Szerintem meg kéne érteniük, ha tényleg kedvesen és hálálkodva elmondod ezt nekik. Aztán persze nekik se lenne, jó, ha nem bírná a kicsi a távollétet és egyfolytában a bánatos kis arcát kéne nézniük. Próbáld meg megbeszélni velük, hogy nektek is jó legyen, a nagyszülők is kiunokázhassák magukat és a kisfiadnak is legyen egy jó kis nyaralása a nagyszüleinél. Szerintem tényleg megoldható úgy, hogy mindenkinek jó legyen! Sok sikert hozzá, remélem sikerül megoldanotok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!