Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Névdilemma - mit tennétek...

Névdilemma - mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Ha lenne egy férfinév, amit már régóta szeretettek, mindenképp azt szeretnétek adni a születendő fiatoknak, párodnak sincs vele baja. Aztán kiderült, a párotok szüleinek az elsőszülött gyermeke, aki még kisbabaként meghalt több, mint 30 évtizede, ugyanezt a nevet viselte. Ugyanakkor ez a név nektek sokat jelent. Mit tennétek?
2012. júl. 21. 19:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha ennyire mélyen érinti a szülőket, akkor igen, tekintettel lennék rájuk és megmásítanám a döntésemet. Ha még 30 év távlatából is ennyire megrázza őket ennek a névnek az említése (természetesen a vezetéknévvel együtt, mert gondolom a keresztnevet magát millióan viselik), akkor ez a probléma engem is érintene.
2012. júl. 21. 20:23
 12/19 anonim ***** válasza:

nem adnám.

képzeld magad a helyébe. Ne adja isten, de meghal a kisbabád. a büdös életbe nem dolgozod fel. és a későbbi menyed újra hoz egy kisbabát, akit ugyan úgy hívnak, rokon, tán még hasonlítana is... én beleőrülnék...

2012. júl. 21. 20:25
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg a párod testvérét, hogy mit szólnának a szülők hozzá. Aztán talán valamikor hozza úgy a helyzet akár a szülőket is meglehetne kérdezni. De ha második névnek adnátok csak az nekik jobb lenne.
2012. júl. 21. 20:31
 14/19 anonim ***** válasza:
Esetleg a szülőknek óvatosan próbáljátok úgy felvezetni, hogy az elhunyt gyermek emlékét megőrizendő/tiszteletére. Máris máshogy hangzik. Hátha így még örülnének is neki.
2012. júl. 21. 20:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is az előzőnek van igaza. Az elhunyt bátyja tiszteletére akarja az Apa ez a nevet. Mondjuk a nagyszülőkben szerintem ez nem keltene rossz érzést, inkább tuti a kedven unokájuk lesz.
2012. júl. 21. 21:03
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát így ahogy leírod a szitut meg hogy 30 év után látni se bírja a bútorokat, szerintem nem tudta feldolgozni a gyászt. Az a sanda gyanúm hogy ennek se örülnének mint ötlet hogy kvázi kegyeletből adnátok a nevét...

Én lemondanék róla, sok szép név van még, és a gyerekedre is gondolnod kell hiszen neki ők lesznek a nagyszülei remélhetőleg sokáig ismerni és szeretni fogják egymást. nehogy emiatt legyen kellemetlen érzésük vele kapcsolatban és ez megakadályozza a jó és felhőtlen kapcsolatot.

Tudom hogy ez kicsit furcsa, de inkább erre gondolnék mint hogy ragaszkodjam az igazamhoz. Egyébként nálunk is végül olyan neve lett a fiamnak amit apa akart adni neki, én mást terveztem. De beleegyeztem és végülis nagyon illik rá ez a név.

2012. júl. 21. 21:39
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi az, hogy sokat jelent a név? Mi az a hülyeség, hogy mindenképpen azt akarod adni neki? Talán a gyereknek kéne nevet adni, nem a névhez gyereket szülni.
2012. júl. 22. 00:53
 18/19 anonim ***** válasza:

utolsó: nem a névhez szül gyereket. tervez egy gyereket, és már gondolkodik a nevén, mert régóta tetszik neki egy. mit nem lehet ezen érteni?

én nem térnék el attól, hogy ezt a nevet adnám a fiamnak. egyrészt így az elhunyt tiszteletére is kapja (gyakran előfordul hasonló egyébként is), másfelől meg egy évnél tovább gyászolni valakit nem normális, az már terápiára szorul, mert valahol elakadt a gyászmunka. 30 éven át, az már pláne abnormális.

lehet, hogy adnék hozzá második keresztnevet, hogy ne pont az legyen a teljes neve, de egyébként úgy szólítanám, azon a néven, ami nekem tetszik.

2012. júl. 22. 03:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés,mindenképpen beszéld meg velük! Lehet,hogy pont ez segítene nekik feldolgozni a tragédiát. Nem elfelejteni,és nyílván kevésbé fájóvá se lehet tenni,de talán helyre tenné egy picit. De az is lehet,hogy csak rontana a helyzeten, a kisfiú mindig csak a kisbabára emlékezteté őket,a fájó emlékekre. Ennyit nem ér egy név szerintem. De beszéljétek meg!
2012. júl. 22. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!