Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a barátnőmet...

Hogyan tudnám a barátnőmet lebeszélni az Orália névről?

Figyelt kérdés

Mielőtt valaki ráírná, NEM FAKE kérdés...

Várandós, és lány lesz, de mondta, hogy Orália lenne a neve, mert milyen szép nőies hangzása van.

Mondtam neki, hogy rendesen kitolna a gyerekével, mert mindenkinek 1 bizonyos dolog jut az eszébe erről.

De nem hallgat rám...azt mondja, hogy kulturált ember és a gyereke nem gondol rosszra a név hallatán....

Mit gondoltok erről a névről??

Szerintem kritikán aluli....hogyan tudnám meggyőzni? Tudom, hogy semmi közöm hozzá, na de azért....:S

Mert hogy neki nagyon tetszenek a különleges nevek....

2012. júl. 21. 12:46
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:

Nem fake kérdés, már írtam.

A férje sem ért vele egyet, de azt mondta a barátnőm, hogy még gondolkozik...

Mondtam neki a csúfolást is, arra már elbizonytalanodott.

Remélem hat rá, és nem adja ezt a ronda nevet a gyereknek. De az a baj, hogy mindenképpen különleges nevet akar, és azért ragaszkodik az Oráliához, mert nagyon kevés ember viseli ezt a nevet....hát nem csodálom, nem kell magyarázni, hogy miért viseli ezt kevés ember....

2012. júl. 21. 13:33
 22/53 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is kamu:D Hiába írtad oda:D
2012. júl. 21. 13:36
 23/53 anonim ***** válasza:
94%

esetleg Olívia?

Orál_ia.. szegény kislány :)

2012. júl. 21. 13:36
 24/53 anonim ***** válasza:
95%

Ha különlegeset akar akkor:Coraline,Alicia

Szerintem ezek szép nevek és a Kira is amit már írtak,de szerintem az utóbbi nem hangzik nőiesen.Az Alicia visszont szerintem elég nőiesen hangzik

2012. júl. 21. 13:42
 25/53 anonim ***** válasza:
86%
Van ennél különlegesebb és ritkább név is, ha már arra hajt. És még szebbek is. Hívja Áfonyának, abból biztos nincs sok, azért is cikizni fogják, de még mindig jobb ha gyümölcsért cikiznek, mint ha szexuális szolgáltatásért... :D És legalább aranyos.
2012. júl. 21. 13:44
 26/53 anonim ***** válasza:
100%

A fő probléma nem az, hogy nem érti, amit mondasz. 100 emberből 110-nek az orális szex jut eszébe erről a névről, még ha nem is a szexre, hanem csupán a szájra utal. Ettől még igaz, amit ő mond, hogy szép hangzása van, és ha eltekintenénk attól, ami nyilvánvalóan eszébe jut mindenkinek, teljesen rendben is lenne. Az utónévkönyvben talán az "ajánlott" nevek között szerepel, de ebben nem vagyok biztos.

Ötletek, mit tegyél a barátnőddel a kislánya érdekében.

-Most hagyd. Ő a fejébe vett valamit, te erről le akarod beszélni. Ő ellenáll neked. Ha tovább erősködsz, azzal kontraproduktív hatást érs el. Nem tudom, mennyi van a kislány születéséig, de hagyj időt dönteni. Esetleg máskor előhozhatod a témát. Az emberek gyakran csak azért nem csinálnak meg dolgokat, mert más mondta nekik. Az egójukat sérti, és nem is teljesen jogtalanul. Magamról tudom, hogy van ilyen jelenség. Meglehetősen humánus ember vagyok, de gyakran meg tudnám fojtani azt, aki azt tanácsolja nekem, amit egyébként is tenni akarok. Az ő lánya. Te elmondtad a véleményed, a döntést hagyd meg neki. Jó eséllyel magától is megjön az esze.

-Keress valakit, aki hatással van rá. Nyerd meg szövetségesnek. Tőled nem fogadta el, de mástól lehet, hogy elfogadja. Esetleg ezzel a harmadik személlyel beszéld meg, hogy a barátnődet ismerve, mivel lehetne leginkább jobb belátásra bírni.

-Javasoljátok, hogy két keresztnevet kapjon. Az egyiket valószínűleg nem fogja használni. Mindenképp lesz egy menekülési útvonala. (Ne az Amália legyen a másik, és ne is a Leokádia)!

-Semmiképp se hülyézd le a barátnődet, hogy ezt nem érti. Valószínűleg érti, csak nem fogja fel a súlyát, és erősebbnek érzi a név valóban szép csengését. Ha a támadásod túlzott, akkor bár az alapcélban igazad van, de épp elég méltánytalannak fogja érezni, amit mellé raksz, hogy könnyen defenzív alapállásba kerüljön. Onnan meg már nehéz.

2012. júl. 21. 13:47
 27/53 anonim ***** válasza:
95%
Ez egyszerűen primitiv emberek szórakozása szegény gyerek rovására. Miért nem mindjárt "Pi*", vagy Fekália?! Otthon úgy szólíthatja, ahogy neki tetszik, de hivatalos névnek borzalmas.
2012. júl. 21. 13:51
 28/53 anonim ***** válasza:
95%
Mindenképp beszéld le róla, mert rengeteget fog az a gyerek szenvedni!!! Nekem is különleges nevem van, a gyerekkorom borzasztó volt, pedig negyedannyira nem gáz, mint az Orália! A gyerekek kegyetlenek egymással, ha lelki nyomorékot akar a gyerekéből akkor csak adja nyugodtan, de ne legyen ennyire önző, viselje ő a nevet egy darabig mutatkozzon be oráliaként és nézze meg a hatást!!
2012. júl. 21. 13:56
 29/53 anonim ***** válasza:
91%
Az Olívia gyönyörű név, az Áfonya meg cuki! :)
2012. júl. 21. 13:59
 30/53 anonim ***** válasza:
67%
nem értem a mai embereket mindegyik különleges nevet akar adni a gyerekének de pont ez a név ??!! mindegyik név szép és különleges . ennyi erővel lehetne Anália is .
2012. júl. 21. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!