Miért jellemző az, hogy a szegényebb, alacsonyabb iskolázottságúak vállalnak több gyereket, és a jobb módú, tanult szülők csak 1-2-t?
Nem értem hogy gondolják azt, hogy ez jó a gyereknek. 6an nyomorognak egy 2 szobás lakásban, van hogy még többen is, de képtelenek belátni, hogy ezzel a gyerek jövőjét teszik tönkre, vágják el előtte az utat a továbbtanulástól, jobb lehetőségektől?
Hogyan lehetne velük megértetni, hogy a gyerek nem dísztárgy?
Persze ők tudnak a legjobban sírni, hogy nincs pénz ételre, nem férnek el a lakásban, kikapcsolták az áramot.
a környezetemben-magunkat is beleértve-jómódú,diplomás családok vannak,minimum 3 gyerekkel/egyiknél 12 van/
szélsőséges esetek nyilván vannak,ahol eszetlenül szülnek,vagy annyira féltik a pénzt,karriert h nem vállalnak max 1-et. de sztem ez nem attól függ tanult vagy vagy sem.
amúgy meg ha van 3-4 gyerek,attól még lehet szép jövő,iskola stb. ha nem így lenne anyukám és a 4 bátyja se lenének többdiplomásak. a "trükk" h nem léhűtő semmirekellőnek kell nevelni a gyereket aki anyuka pénzén-szoknyáján lóg 30 évesen is,hanem meg kell tanítani h álljon a saját lábára és érje el az álmait önállóan. ha így van 10 gyereket is felnevelhetsz tisztességben.
#17/22
Ez így nem teljesen igaz, hogy nincs közöd ahhoz ki hány gyereket nevel és miből. Ha belegondolsz nem mindegy a társadalom szempontjából, hogy sok tanulatlan szegény gyerek fog-e majd dönteni a jövőben politikai/gazdasági kérdésekben a választásokon vagy kevesebb, de normálisan felnevelt értelmes gyerek. Én pl. látok összefüggést aközött, hogy hol tart ma Magyarország és milyen körülmények között nevelkedett ez a generáció.
Azzal egyetértek, hogy egy hótszegény családba minek tizenhúsz gyerek?
DE! Amikor olyat látok, hogy anyuka, apuka és a gyerek hármasban laknak egy három emeletes, medencés, panorámás luxusházban, akkor mi a búbánatért nem képesek a sok csilivili sz.rság mellett egy testvérrel is megajándékozni a gyereküket?? Azt ne mondja, hogy nincs pénz...
Nem csak a pénzt kell nézni. Anyagilag nekünk 3 gyerek is beleférne. Viszont időnk, türelmünk, idegrendszerünk 1-hez van. Ezért tudatosan egyet vállaltunk.
Hiába tudnánk az anyagiakat megadni többnek is, jó eséllyel frusztrált, idegbeteg szülőket kapnának.
Ráadásul nekem annyira peches szülésem volt, hogy a terhesség/szülés utózöngéi miatt most fognak harmadszor műteni, minden műtét más-más területet érint.
Maga a szülés is egy horror volt, azért látogatott minden ügyeletes orvos, mert ritka az ember aki ennyi és ennyire ritka komplikációt képes egy szülés alatt felmutatni. Így ez se hozta meg a kedvemet egy újabb gyerek vállalásához. A férfiterhességet pedig sajnos még nem fejlesztették ki.
Mi ennyire vagyunk kalibrálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!