Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jellemző az, hogy a...

Miért jellemző az, hogy a szegényebb, alacsonyabb iskolázottságúak vállalnak több gyereket, és a jobb módú, tanult szülők csak 1-2-t?

Figyelt kérdés

Nem értem hogy gondolják azt, hogy ez jó a gyereknek. 6an nyomorognak egy 2 szobás lakásban, van hogy még többen is, de képtelenek belátni, hogy ezzel a gyerek jövőjét teszik tönkre, vágják el előtte az utat a továbbtanulástól, jobb lehetőségektől?

Hogyan lehetne velük megértetni, hogy a gyerek nem dísztárgy?

Persze ők tudnak a legjobban sírni, hogy nincs pénz ételre, nem férnek el a lakásban, kikapcsolták az áramot.

2012. júl. 19. 16:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Gazdagabb körökben nem teljesen így megy. Belegondolnak abba, hogy lehet, ha most jól fut a szekér, elképzelhető hogy x év múlva már nem fog, vagy egyszer fent, egyszer lent alapelv működik. 1 gyerekkel még mindig "könnyebb lesz" szűkös időket (át)élni, mint többel.
2012. júl. 20. 09:25
 22/27 anonim ***** válasza:
62%

a környezetemben-magunkat is beleértve-jómódú,diplomás családok vannak,minimum 3 gyerekkel/egyiknél 12 van/

szélsőséges esetek nyilván vannak,ahol eszetlenül szülnek,vagy annyira féltik a pénzt,karriert h nem vállalnak max 1-et. de sztem ez nem attól függ tanult vagy vagy sem.

amúgy meg ha van 3-4 gyerek,attól még lehet szép jövő,iskola stb. ha nem így lenne anyukám és a 4 bátyja se lenének többdiplomásak. a "trükk" h nem léhűtő semmirekellőnek kell nevelni a gyereket aki anyuka pénzén-szoknyáján lóg 30 évesen is,hanem meg kell tanítani h álljon a saját lábára és érje el az álmait önállóan. ha így van 10 gyereket is felnevelhetsz tisztességben.

2012. júl. 20. 11:34
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

#17/22

Ez így nem teljesen igaz, hogy nincs közöd ahhoz ki hány gyereket nevel és miből. Ha belegondolsz nem mindegy a társadalom szempontjából, hogy sok tanulatlan szegény gyerek fog-e majd dönteni a jövőben politikai/gazdasági kérdésekben a választásokon vagy kevesebb, de normálisan felnevelt értelmes gyerek. Én pl. látok összefüggést aközött, hogy hol tart ma Magyarország és milyen körülmények között nevelkedett ez a generáció.

2012. júl. 21. 12:48
 24/27 anonim ***** válasza:
van ilyen is, de a legtöbb nem ilyen. mondok valamit.. mikor megszülettem, anyukámmal és apukámmal egy 30 m2-es panelban laktunk, ahová 3 év múlva jött az öcsém is. 2 év múlva egy még kisebb, 22 m2-es egy szobás vizes lakásba költöztünk,ahol a cirkó nem egyszer tönkrement.. 4en, 12 éves koromig, mert anyukám terhes lett a húgommal, és úgy már sehogysem fértünk volna.. DE! nem vagyunk cigányok, anyukám é apukám is érettségizett, és én most a környék legjobb iskolájában tanulok, fősulira készülök. igen, turkálóból voltak a ruháim, de anyukámék megpróbáltak mindent megteremteni nekünk, a semmiből. becsületesen dolgoznak, 2 munkahelyük van.szerintem ez hülyeség, hogy elveszik a továbbtanulástól a lehetőséget..miért? az, hogy valaki kis lakásban él, nem jeleni azt, hogy nem lehet okos. vagy, ha vannak testvérei akik zavarják, akkor tanuljon akkor, mikor alszanak, vagy zárkózzon be a fürdőbe, és ott tanuljon. én is ezt csinálom. nem egyszerű, sokszor kiborító és nagyon idegesítő, de megoldható. én inkább örülnék annak hogy sok testvérem van, (ígyis van 2) de örülnék neki ha lenne bátyám, nővérem is, minthogy egykeként nőjek fel, vagy csak 1 testvérrel, akivel összeveszhetek úgy, hogy soha többet nem békülünk ki, és a szüleim halála után már nincs kire számítanom...persze, örülnék neki mindennél jobban, ha lenne saját szobám, ahol nem pakol ki a hugom mindent, nyugodtan tudok tanulni, stb, de ha ennek az az ára, hogy nincs testvérem, köszönöm szépen, nem kérek belőle..
2012. júl. 28. 19:46
 25/27 anonim ***** válasza:
32%

Azzal egyetértek, hogy egy hótszegény családba minek tizenhúsz gyerek?

DE! Amikor olyat látok, hogy anyuka, apuka és a gyerek hármasban laknak egy három emeletes, medencés, panorámás luxusházban, akkor mi a búbánatért nem képesek a sok csilivili sz.rság mellett egy testvérrel is megajándékozni a gyereküket?? Azt ne mondja, hogy nincs pénz...

2016. dec. 9. 23:40
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem csak a pénzt kell nézni. Anyagilag nekünk 3 gyerek is beleférne. Viszont időnk, türelmünk, idegrendszerünk 1-hez van. Ezért tudatosan egyet vállaltunk.

Hiába tudnánk az anyagiakat megadni többnek is, jó eséllyel frusztrált, idegbeteg szülőket kapnának.

Ráadásul nekem annyira peches szülésem volt, hogy a terhesség/szülés utózöngéi miatt most fognak harmadszor műteni, minden műtét más-más területet érint.

Maga a szülés is egy horror volt, azért látogatott minden ügyeletes orvos, mert ritka az ember aki ennyi és ennyire ritka komplikációt képes egy szülés alatt felmutatni. Így ez se hozta meg a kedvemet egy újabb gyerek vállalásához. A férfiterhességet pedig sajnos még nem fejlesztették ki.

Mi ennyire vagyunk kalibrálva.

2017. jan. 4. 21:52
 27/27 anonim válasza:
Mert a csórók b@sznak tanulni.Utána meg sírnak a segélyért.
2020. okt. 18. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!