Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek miben nincs még...

Szerintetek miben nincs még egyenjogúság mindig?

Figyelt kérdés
2012. júl. 19. 12:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%
Mindig a gyengébbet nyomják el,úgyhogy sosem lesz igazi egyenjogúság.
2012. júl. 19. 13:12
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos a legtöbb férfi fejében nincs egyenjogúság.
2012. júl. 19. 13:18
 13/24 anonim ***** válasza:
92%
Tök furcsa, hogy mit neveznek egyesek feministának.
2012. júl. 19. 13:25
 14/24 anonim ***** válasza:
9%
liberalizmus minek kellett ......
2012. júl. 19. 13:31
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Na, lehet szidni a feministákat, de ha ők nem lennének, lettek volna anno, akkor még mindig taj parasztok lennénk, semmibe véve, otthon kucoroghatnánk, mos, főz, takarít, gyerek, neved k*ss és ennyi.
2012. júl. 19. 19:51
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Férfi nem mehet gyesre, mert az furcsa. Pedig ha Anyuka nem szoptat akkor szerintem megoldható ma már.
2012. júl. 19. 22:39
 17/24 anonim ***** válasza:
dehogynem lehet férfi gyesen, mi osztozni fogunk rajta...
2012. júl. 20. 02:34
 18/24 anonim válasza:
72%

Az emberek nagy része elég érdekesen kezeli ezt az egyenjogúság dolgot.

A 3. hozzászóló védelmére írnám, hogy először is nem ártana konkrétabban megfogalmazni a kérdést, mert ez így több jelentéssel bír, valamint hogy egy olyan ember küldi iskolába, aki módszeresen az összes mondatát kisbetűvel kezdi. Háááát...

Mellesleg én azt is kinézem a hozzászólásából, hogy viccelni akart, akkor ott a pont. Azzal meg, hogy a kérdezőnek nincs humorérzéke nem lehet mit kezdeni, mert az nem tanítják oskolában (vicces akartam lenni, tudom, hogy nem így írják).

De vissza a kérdéshez!:

Nem kell szerintem sem sarkosítani. Vannak női és férfi oldalon is ennek a dolognak negatív példái. Igenis vannak olyan férfiak, akik még mindig elnyomnák a nőket, és vannak olyan nők, akik pedig elég plasztikus határok között kezelik ezt a dolgot ("Legyen egyenjogúság, mert az jó, mert nekem miért ne lenne jogom bármihez, amihez a másik nemnek joga van??? De, amikor felszállok a buszra, csak adja már át a helyet, meg csak engedjen már előre egy ajtónál, úgy hogy azt ki is nyitja előttem, mert nő vagyok.")

Vannak olyan dolgok, amiket nem vehetünk át, mi pasik tőletek, akkor sem, ha akarnánk. Nem szülhetünk helyettetek, sem szolidaritásból, sem szeretetből, sem passzióból. Ezzel nem kell dobálódzni, mert nem tőlünk, vagy az akaratunktól függ. Így rendeltetett és ennyi. Szoptatni sem tudjuk azt a babát természetes úton, tehát ez is kilőve.

Amúgy meg, miben nincs egyenjogúság? Mi szeretnél lenni cicafül?

Tűzoltó? Lehetsz.

Katona? Lehetsz.

Vadakat terelő juhász? Lehetsz. Mondjuk a vadakat nem tereli senki, juhász meg pláne nem.

Fizetés? Az meg aztán nem attól függ (lehet úgy is tálalni, hogy attól függ, pedig nem attól).

Biztosan mindegyikőtök ismer olyan nőket, akik jobban, sőt sokkal jobban keresnek, vagy jobb a munkájuk, mint a pasik nagy részének.

Mások a kvalitásaink. Másokban vagyunk tehetségesek.

Mondjuk: Ti jobb szervezők vagytok, mi meg jobban értünk a műszaki dolgokhoz /ezek sem érvényesek mindenkire, csak példák voltak/.

Ha valaki megtalálja, hogy miben ügyes, akkor az akár férfi, akár nő, ha rátermett meg tudja állni a helyét bárhol.

Ha valaki nem életre való az ellen el fogják venni a munkát, ha nő, ha férfi.

Ja! Mellesleg biztosan jobb így, hogy mindenki csinálhat mindent? Régebben összetartottak a családok. Most nem.

Régebben meg lehetett oldani, hogy csak az apuka eltartsa a családot, most elég nehézkes (tehát a nők rá is vannak kényszerítve, hogy ott hagyják a családi tűzhelyet, ha akarják, ha nem).

A nő, az anya volt az összetartó pillér a családban. Lehet, hogy az apuka vitte haza a napi betevőt, de az anyuka nélkül széthullt a család (visszautalva az előbbiekre) és nem került enni való sem az asztalra.

Az apuka, mint általában bölcsebb, többet látott, többet tapasztalt ember megmondta a frankót (azért itt sem kell sarkosítani, mert az nem úgy nézett ki, hogy a nő ki volt hagyva bármiből is, csak a férfi "szavazata" többet nyomott a latban. De egyformán tisztelték egymást. Mindenki azért, amit a másik ember "letett" az asztalra.

Ez is hiányzik a mindennapokból úgy általában.

2012. júl. 20. 10:57
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

"Mondjuk a vadakat nem tereli senki, juhász meg pláne nem."

Bammeg, hogy harminc éve ismerem ezt a verset és ez sose tűnt fel... :D

2012. júl. 22. 04:04
 20/24 anonim válasza:

hatalmas like a #17-esnek! sztem itt le is van zárva a téma....

no offense: még annyit tennék hozzá, hogy mostanában lehet róla olvasni, hogy a nők kevesebb fizut kapnak, viszont arról senki sem szól, hogy általában tovább élnek, így több nyugdíj is "üti a markukat".

am szerintem mostanában már nincsenek olyan markáns különbségek a két nem között :)

2012. júl. 22. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!