Hogyan segitenetek a hazastarsatokat ilyen helyzetben?
Én sem biztos, hogy tudok jó tanácsot adni, de mit szólsz ezekhez?
- Először is nem beszélni vele a "betegségéről", csak csupa szeretettel a pozitív életszemléletről, valamilyen vallási (vagy ezoterikus) világfelfogásról, történelemről, csillagászatról .... mindegy, csak távolodjon el a hétköznapi problémáitól, és vegye észre, hogy milyen pici pont ő a nagy tér-időben.
- Csillagokat vizsgálni éjszaka a kertben.
- Elmenni túrázni? Eleinte csak ti ketten, majd a gyerekekkel is.
- Elmenni tánctanfolyamra?
- Elmenni főzőtanfolyamra?
- Elmenni este korzózni a kis családdal egy nagyváros korzóján, ahol van bazár és jazz-zene.
- Elmenni olyan kiállításra, ami őt érdekli.
- Vannak céljai? (Szakmailag, vagy tanulásilag.) Lehet, hogy újra bizonyítani kellene magának egy nyelvtanulással, vagy egyetemmel stb.
- Szépen rávenni, hogy közös erővel festessük/fessük ki egyik-másik helyiséget, vagy készítsünk sziklakertet, kerti tavat stb. A közös munka közben sokat lehet beszélgetni, és az elvégzett munka öröme oldja a rosszkedvet.
- Sportolni? Akár közösen is. Tenisz, futás stb.
- Egy nagycsaládos (unokatestvérek vagy keresztszülő ... stb.) szalonnasütés? Aztán (szépen) erőltetni minél több társasági életet, mert feltölt, még ha előtte terhes is a rákészülés.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha olvasás közben ingattad a fejed, hogy ezek nem használnak, akkor elnézést kérek... :)
Úgy értem, hogy nem csak ő, hanem mindannyian pici pontok vagyunk a nagy világegyetemben.
+ Filmnézés: A katedrális? :)
Az utolsó válaszoló vagyok. Hááát... nagyon sajnálom a férjedet, téged és a gyerekeket.....
Köszönöm, hogy leírtad még ezeket. Angliában éltek? Hát, az pedig tényleg tiszta kihívás.
Szurkolok, hogy olyan változás álljon be, ami mindenkinek megfelel.
Nem lehet, hogy frusztrált kint Angliában? Pl. a hiányos nyelvtudása miatt?
Mi lett veletek azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!