Normalis, hogy anya engem okol a 13 eves hugom terhessege miatt? Nekem kellett volna felvilagositani?
anya egyszeruen idiota. engem sem világositott fel soha, hugomat sem. en szuz vagyok, hugom viszont a 18 eves batatjaval kamatyolt titokban. most 8 hetes terhes hugom, baratja mar sehol, lelepett.
anya velem uvoltozik...meg meg akarja tartatni..van joga beleszolni? nem o fogja kihordani, ne dontse mar el.hugom abortusz mellett van. de sietniuk kéne, annal nagyobb baj lesz.
velemeny?
(hibakert bocsi, telefonrol tudok irni)
több vagyok 15-nêl, de szerintem kérdés szempontjából lényegtelen. az írásom alapján meg nem kéne ítélkezni. és nem fake! ilyennel nem szokás szórakozni!
beszéltem nagynénimmel és felhívja anyut. ő is azt mondja vetessük el. majd látjuk mi lesz.
abbol tanulna?????
es az nem számít, hogy a baba is apa nélkül nő fel, anyagi háttér szintén nincs.
a saját életét szinten modositja!!!
te nem vagod amugy, ez mar reg nem ilyen erkolcsi neveles..egy baba elete a tét
Na, azért van itt az előzőekben pár tárgyi tévedés...
Ha a terhes nő nem cselekvőképes, vagy korlátozottan cselekvőképes (magyarán 18 éven aluli) akkor a művi abortuszra a terhesség 18. (TIZENNYOLCADIK) hetéig van lehetőség, nem a 12. hétig, mint átlag esetben.
A kihordásról/megszakításról a 14(!) éves kor felett maga a terhes nő dönt. 14 éves kor alatt vagy cselekvőképességet kizáró gondnokság esetén meg az érintett és a gyám(szülő) közösen. Ha kettejük között véleménykülönbség van, az gyámügyi eljárás, és végső soron a bíróság hoz döntést (mint az ominózus dávodi esetben).
A 12 (tizenkét) életév alattival a szexuális élet mindenképp hivatalból üldözendő bűncselekmény (nemi erőszak minősített esete).
12 és 14 év között (amiről a kérdés szól) a megrontás c. enyhébb bűncselekmény jön szóba, ami viszont magánvádas, tehát hivatalból nem üldözendő, az érintett gondviselője mérlegelve a történteket eldönti, hogy akar-e feljentést tenni, avagy nem.
(nagystatisztika szerint ma Magyarországon a fiatalok kb 10%-a, tehát évente kb 10 000 ember 14 éves kora előtt szerzi első szexuális tapasztalatát, és kb huszadennyi ügy lesz...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!