Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyósomat,...

Hogyan győzzem meg anyósomat, hogy átalakíthassuk a házát?

Figyelt kérdés

3 éve élek itt a férjemmel, vagy 1 gyerekünk. Szeretnénk átalakítani, felújítani a lakást, de anyós nem engedi.

Hogyan vegyük rá?

2012. júl. 16. 17:58
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretné, akkor neki nem lenne jobb, a haszonélvezet anyósé. Így nem tudtok mit tenni.De, hogy te miért szeretnél jogi lépéseket tenni, hát azt nem tudom, miért nem a te anyukád házát tatarozzátok?
2012. júl. 16. 20:16
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy kicsit beképzeltnek tűnsz.
2012. júl. 16. 20:23
 23/48 anonim ***** válasza:
7%

itt mindenki idióta???

miért baj,hogy fel akarja újítani?talán szép lenne? jobb érzés lenne benne lakni???

szerintem irigyek vagytok,hogy albérletben tengődtök és 100 éves járólap van a földön.

anyósod meg hülye.

2012. júl. 16. 20:31
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
Ő csinál otthon mindent, mert otthon van, a háza alakitásába ne szóljon bele, mert jogi útra is terelnéd. Én jófej anyós szeretnék lenni, de ha ilyen mennyem lesz, szerintem ezen az oldalon fog panaszkodni rám. Csodálkozom, hogy elvisel téged, vitted a kis valagad, munkára fogod, hogy nem csinálsz semmit és már a sajátodként kezeled a házát. Komolyan anyós lehet jól tenné, ha eladná, azt a kis részt kifizetné nektek és elutazgatná a többit.
2012. júl. 16. 20:32
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarja és kész. Az övé. A fia csak örökölte a felét. Nem tudom hány éves, de hagy élje már le az életét a saját házában a saját elképzelései szerint.
2012. júl. 16. 20:32
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Nézzük tisztán jogi szemmel.A mamának tulajdonjoga van a ház felére, és özvegyi haszonélvezete az egészre.A haszonélvezet erősebb, mint a tulajdonjog.Ha a mama gondol egyet, jogilag kitilthat titeket a házból, hiszen a haszonélvező döntheti el, hogy ki lakhat ott.

Vagy sikerül szép szóval meggyőzni, vagy így marad minden, amíg ő él.

2012. júl. 16. 20:34
 27/48 anonim ***** válasza:
96%

23.

Nem vagyok irigy, szép házunk és nyaralónk van, de talán anyósnak megfelel, emlékek kötik mindenhez. Az övé, hadd éljen benne úgy, ahogy akar.Más is állhat a háttérben, lehet azért nem akarja, hogy később ne lehessen rajta követelni semmit.

2012. júl. 16. 20:35
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Aztaaaaa milyen emberek vannak! Csak ámulok! Neked kérdező ahhoz a házhoz kb. annyi közöd van, mint ha én tennék föl kérdéseket a te anyósod házával kapcsolatban. Magyarul semmi. Anyósod és apósod dolgozott meg azért a házért, a férjed max. örökli tőlük. De az nem ugyanaz, megdolgozni egy házért és beletenni a seggedet, mert az JÁR. Ha az anyósod nem akarja (márpedig az idősek ragaszkodni szoktak a megszokott dolgaikhoz), akkor ha a fejed tetejére állsz (álltok), akkor sem tudtok semmit csinálni, hozzáteszem szerencsére. Szerencsére jogi úton sem tudnátok mit tenni, de kérdezem én, ha jogi úton mégis megnyernétek a pert és átalakíthatnátok anyós házát, akkor milyen együttélés lenne az? Perrel a hátatok mögött? Ezen elgondolkoztál már? A másik. Hát neked tök természetes, hogy anyósod, aki nyilván már nem fiatal (legjobb esetben is erősen középkorú), rátok főzzön, mosson, takarítson, azért, mert ti dolgoztok, ő meg otthon van? Lesülne a bőr a képemről, ha hagynám! Lehet, ezért nem akarsz te különköltözni, mert akkor neked kéne minden házimunkát is csinálni munka mellett? Üdv. a való világban, sokmillió nő csinálja ezt!
2012. júl. 16. 20:49
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne olyan házban élned ami nem tetszik?Miért kéne elköltöznöd?Nem kell!De az nem a tiéd!!!Neked gyakorlatilag semmi közöd a házhoz,örülnötök kéne,hogy nem kell albiban tengődni vagy hitelt nyögni. Azt ő háza,azt csinál vele,amit akar.Gondolj már bele: dolgozol egy életen át egy lakásért,gürizel.A lányodnak beállít a pasija,odaköltözik és elkezd rendezkedni.Ugyan már mit szólnál? Jól van kedves vejem,üsd szét az életem munkáját,szard le,hogy nekem hogyan tetszik és alakítsd ahogy gondolod,hisz az én szavam itt nem számít. Te komolyan nem vagy ép.
2012. júl. 16. 20:50
 30/48 A kérdező kommentje:

De hát tényleg mindenkinek jobb lenne egy modernebb, szebb házban élni!

És ha még 40 évig él anyósom, akkor addig éljek így?

Az meg, hogy főz ránk és takarítja a KÖZÖS helyiségeket, nem olyan nagy dolog. Nem hiszem, hogy bárki visszautasítana egy ilyen segítséget hasonló helyzetben.

2012. júl. 16. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!