Hogyan állítsam le anyósomat? Valami frappáns válasz?
1 éves a lányunk, az anyósom egy ideje kérdezgeti hogy mikor megyek vissza dolgozni. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, mondtuk neki, hogy kb ha 2 lesz a Picúr.
Most azon lovagol, hogy ugye védekezünk? Amikor először kérdezte, ledöbbentem és mondtam neki, hogy persze. Azóta vagy 3szor felhozta, hogy nagyon kell figyelni, semmi nem ad 100%-os védelmet, azt olvasta hogy ez meg ez a módszer nagyon jó stb. Már kezdek kikészülni.
Valamit vissza kéne szólni, hogy leálljon. Az nagyon durva lenne, hogy "Most tényleg arra vagy kíváncsi, hogy húzok-e gumit a fiad f@rkára mielőtt berakja?" Egyéb ötlet?
Nem kell semmilyen "frappáns" válasz, hanem csak egyszerüen megmondod, hogy
"ebbe ne szóljon bele, hogy mikor akartok gyereket, védekeztek-e vagy sem, az nem rá tartozik, hanem kettötök ügye. Megköszönöd, hogy felhivja a figyelmedet az egyesz módzserek megbizhatóságára, de te már ismered ezeket, úgyhogy bizza rátok a dolgot."
Köszönöm :-)
Azt már mondtam, hogy ez a mi dolgunk; de lehet nem voltam elég határozott.
Amúgy nem náluk lakunk, nem támogatnak minket, anyagilag simán beleférne még egy gyerek (több is).
Ezek egyáltalán nem durva beszólások!
De mondd neki azt, hogy tablettával védekeztek, mert ez az óvszeres dolog nagyon nem megnyugtató.
Én ettől szívrohamot kapnék, ha a lányom/menyem csak óvszerrel védekezne.
Nagyi valamiért mégse szeretne több unokát (lehet hogy csak tőled nem szeretne...). Az biztos hogy kimondatlanul is de azt hiszi hogy a fiával akarod eltartatni magad ("egy ideje kérdezgeti hogy mikor megyek vissza dolgozni" - ez olyan átlátszó próbálkozás tőle...)
A védekezéses kérdések szintén arra utalnak hogy attól fél otthon akarsz maradni és gyereket vállalni csak azért hogy ne kelljen visszamenni dolgozni. Hogy válaszolj? Sehogy. Ne mondj semmit. Nem tartozik rá a dolog de nem értett a szóból hát akkor inkább hallgass. Majd ért ebből ha a szép szóból nem (az biztos hogy nem éri meg leállni vele vitázni).
Azt még megteheted hogy a férjeddel beszélsz hogy finoman de állítsa le az anyját (talán a saját fiára hallgat, bár ha az a tipikus minden lében két kanál, akarnok anyósról van szó akkor nem sok esély van rá hogy sikerül meggyőzni őt). A csend viszont mindenképpen a legdiplomatikusabb megoldás. Ő fogja kínosabban érezni magát és pár próbálkozás után fel fogja adni.
Nem gumival védekezünk; vagyis igen, tabletta mellett néha igen a biztonság kedvéért (beveszek egy fájdalomcsillapítót, most influenza elleni védőoltást kaptam - jobb a biztonság); az csak példa volt :-))
A férjem szerint csak érdeklődik, minden anyós ezt csinálja...
Ezt a "menjek vissza dolgozni" dolgot azért nem akarom lereagálni, mert nem akarom megbántani a férjemet. Az én lakásomban élünk (hitelmentes örökség) és annyi a GYED-em, mint neki a fizetése :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!