Hogyan győzzem meg anyósomat, hogy átalakíthassuk a házát?
3 éve élek itt a férjemmel, vagy 1 gyerekünk. Szeretnénk átalakítani, felújítani a lakást, de anyós nem engedi.
Hogyan vegyük rá?
A mi pénzünket költjük rá, miért kérnénk ki a véleményét?
Jogi lépéseket nem lehetne tenni?
Igen, jogi lépéseket. Mert a gyereknek jobb lenne.
Nem értem, mi olyan felháborító abban, hogy fel akarunk újítani egy házat, amiben az egész életünket szándékozzuk leélni.
Persze, tudom hogy az öregek makacsok tudnak lenni, de attól mi miért szenvedjünk?
Tehát van egy ház, amire anyósod és apósod gyűjtötte a pénzt. Apósod meghalt, így a férjed örökölte a ház felét. Te így 3 év után úgy gondolod, hogy szemét dolog anyósodtól, hogy nem azt akarja, amit ti.
Van rá jogi lépés: a férjed eladhatja a házrészét, illetve ti megvehetitek az anyós részét. Erre nem kötelezhető, sem az eladásra, sem a vételre. Ja, mindkét esetben megmarad az özvegyi haszonélvezeti joga.
Ez is saját: a férjemé a fele.
Tényleg nem értem, miért kéne elköltöznöm vagy egy olyan házban élnem, ami nem olyan, amilyet szeretnék.
Igen, anyós megszokta, na és? Neki is jobb lenne, ha felújítanánk.
Ó, a férjedé, valóban. Nyilván élete munkája van benne. Nem a szüleié... Örökölni egy házat-illetve egy részét-az nem ugyanaz, mint megdolgozni érte...
Reménykedj, hogy a gyereked nem lesz ilyen, mint ti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!