Szerintetek amíg világ a világ addig alapvető dolog lesz, hogy a házimunka a nő dolga?
A nők akarták a fene nagy egyenjogúságot. Hát itt most itt van. Dolgozhatnak, úgy, mint a férfiak. De mellette ott a házimunka. És ne a férfiakat akarjuk bevonni a házimunkába, mert ők nem kérték a nőket, hogy menjenek dolgozni.
Ha nem dolgoznának a nők, akkor kétszer annyi szabad munkahely lenne, és a munkáltató nem cserélgethetné olyan könnyedén a munkásait. Ergó, magasabb lenne a fizetés is. A férj el tudná tartani a családját, a nőnek meg maradna csak a házimunka.
férfiaknak semmi joga nem volt eldönteni,hogy egy nőnek mi legyen a hivatása, a dolga az életében.
te mit szóltál volna ha annyiban kimerül az életed,hogy gyereket szülsz meg robotolsz??
ütnek vernek, jogod nincs semmihez, csalva vagy, kuss a neved a helyed a konyhában.
könnyű beszélni így.
Vannak itt furcsa válaszok, fene tudja az ilyen emberek milyen környezetben nőttek fel.
Én azt vallom, hogy értelmes férfit kell keresni, akivel mindent meg lehet beszélni és osztani.
Ha mindkét fél dolgozik, akkor mindkét fél foglalkozik az otthoni teendőkkel. Ez ilyen egyszerű. Aki ezt nem képes felfogni, az messze van "értelmes" jelzőtől de még a "férfitól" is.
Mi mindketten dolgozunk, a fizetésünk is egy szinten van.Sőt ugyanúgy 12 órákat dolgozunk.
A hímsovinisták szeretik felhozni azt a témát, hogy több a diplomás férfi, jobbak ebben a tudományban, abban a tudományban, magasabb fizetés stb. Csak úgy megjegyezném, hogy a feketék előbb kaptak például szavazati jogot, mint a nők, a nők sokáig azért voltak otthon, mert nemhogy szavazni nem, de egyetemre sem járhattak. Maria Curie kétszeres Nobel-díjas nő volt az első női professzor a 19 század elején, élete során ő volt az egyetlen Nobal-díjas tudós, aki nem kerülhetett be az akadémia tagjai közé, csupán, mert nő volt, egy feketét előbb bevettek volna. Rengeteg nő van, akiknek nem hogy jobb a térbeli látása, logikai gondolkodás, mint a férfiaknak, hanem meg is haladja. Ez az elkülönült női és férfi szerep azta kezd jobban összemosódni, mióta a nők jogait nagyban kierjesztették, de még mindig hátrányban vannak. Ugyanis a férfiak fizetése nem azért magasabb, mert annyival jobban dolgoznak és nem azért kapják meg jobban a magasabb pozíciókat, mert mindig ügyesebbek, hanem mert még mindig be van ívódba a társdalomba, hogy a nő alkatánál fogva nem tud annyit teljesëteni, mint egy férfi, a nő az, aki nem tud teljesen a munkának élni a gyerekek miatt, hiszen tőle várják, hogy otthon maradjon a gyerekkel, ő vigye-hozza a gyerekeket oviból, suliból, illetve ha még nem terhes, majd egyszer lesz és ezt szeretik is megkérdezni az interjúkon. Szomorú, de ez van. A férfi és női agy között biológiailag, fizikailag valóban van különbség, az igaz, hogy több a férfia között a zseni, viszont jóval magasabb arányban vannak az értelmi fogyatékosok is közöttük. A nőknek fejlettebb a limbikus rendszerük, ami az érzelmekért felelős, a férfiak agya valamivel nagyobb térfogatű, mint a nőké ezt pár férfi szereti felhozni, azonban az agy térfogata nincs arányban az intelligenciával, ilyen erővel a bálna ökosabb lenne, mint az ember, Einstein agya pedig kb. 10százalékkal kisebb volt az átlagnál, de lehetne sorolni.
Én azt gondolom, hogyha mindkét fél dolgozik akkor munkamegosztás a legjobb megoldás, máskülönben problémák adódnak és őszintén én nem is tudnék olyan férfi mellett élni, aki nem csinál otthon semmit. Sajnos még mindig sok helyen él az a berögzött gondolkádsmód, hogy a nő helye a konyhában van, az a férfi aki így gondolkodik az sosem fogja egyenlő értékű partnerként tekinteni a párját, az a nő aki meg ezt el is fogadja az meg megérdemli a sorsát. Bocsánat, ha túl hosszú lett.
Az alábbi videót ajánlom mindenkinek, még vicces is.
Ez nincs előirva sehol hogy kinek mi a dolga.
A férfi lehet jó szakács, vagy tisztaságmániás aki port törölget egész nap és kivasalja az ingeit. De nekem olyan pasi nem kéne. Sorry. Én maradok a hagyományos felállásnál. Ha meg lusta vagyok főzni, vagy fáradt, akkor rendelünk kaját. Takarítani nem kell mindennap. A ruhákat meg kimossa a gép. Nem tudom mit kell ezen problémázni.
Szerintem a férfiak megcsinálják az ő részüket a ház körüli munkákban, a nők meg a sajátjukat.
Pl én lenyírom a füvet, fát aprítok, megjavítok amit tudok. Párom meg főz, mos, meg egyéb "női" munkákat végez.
Ha olyan van természetesen segítünk egymásnak.
Szerintem ez így van (lenne) rendjén.
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!