Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek amíg világ a...

Szerintetek amíg világ a világ addig alapvető dolog lesz, hogy a házimunka a nő dolga?

Figyelt kérdés
2012. júl. 16. 16:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:

17:05

ha a főzés,mosás, vasalás stb. neked biológia feladat, akkor te sosem tanultál biológiát..semmi köze hozzá. jót nevettem rajtad:)) ilyen buta embert.

és honnan veszed,hogy mindig a férfi dolgozik többet? van erről valami %-ban kifejezett adatod? esetleg link?

a férfiak is ugyanúgy tudnak főzni,mosogatni stb. ha meg erre nem képesek, akkor nem is tudom kinek kellett volna alárendeltnek lennie évszázadokon át.

2012. júl. 16. 17:09
 22/62 anonim ***** válasza:
68%

Nos, sok oka van, hogy a nő az aki a "tűzhely mellett" tölti a napjait! Sőt nemrég még a klimax-ot is megmagyarázták az orvosok!

:)

Szóval: fogadjuk el azt, hogy az élet értelme a faj fennmaradása! Nem a fajfenntartás, másnéven a szex, hanem a faj fennmaradása. Nagyon sok minden ebből alakult ki!

Szóval a nő hordja ki a magzatot, és ugye nagy hassal néha még mozogni is nehéz nem pl. mamutot kergetni, így a vadászat maradt a férfiakra. Az újszülöttet táplálni kell, és ugye a XIX. századig nem nagyon voltak tápszerek, csak anyatej, ami megint csak a nőnél volt kéznél, mivel a tárolása se volt megoldott! Tehát a gyereknek az anyja mellett volt a helye amíg önállóan nem tudott létezni (akár csak az állatvilágban, mondjuk a gorilláknál pl.). A kezdeti időkben persze nem volt házmunka, ezt a modern korunk hozta magával, és ugye ha a nő úgyis otthon van, hát övé lett a háztartás, a férfié pedig a munka meg a háborúzás!

Persze ezen a mai világban már lehet változtatni, és a jelen társadalmi berendezkedés miatt kell is!

:)

2012. júl. 16. 17:09
 23/62 A kérdező kommentje:

nem kell bemutatni a történelmet és a régi korokban a nemek szerepét, mert olvastam már elég könyvet és cikket.

régen az volt, most az van,hogy mindketten dolgoznak, régen el tudták fogadni,hogy a nő otthon van akkor most miért nem megy,hogy a férfi ne sörrel a kezében üljön míg a felesége takarit meg főz munka után?

2012. júl. 16. 17:12
 24/62 anonim ***** válasza:
73%
13-as: miről beszélsz? Én nem ismerek olyan családot, ahol anyuka háztartásbeli. Akkor verheti a mellét a pasi, hogy ő tartja el a családot, de azért inkább az a gyakori hogy a nő is dolgozik legalább annyit. Aztán fut bevásárolni, a gyerekekért, szülői értekezletre, viszi a gyereket edzésre, különórára stb.
2012. júl. 16. 17:12
 25/62 anonim ***** válasza:
14%

Férfiak: nagyobb fizikai erő, logikusabb és kreatívabb gondolkodás (lehet mondani hogy nem igaz, de igaz), határozottság, sokkal jobb térlátás, jobb döntéshozó képesség, jobb vezetői képességek, stb.

És ha már átlagosan a férfiak 2-szer annyit keresnek, mint a nők, sokkal többel szállnak be a kasszába, akkor ne okozzon már gondot elmosogatni. (A mosogatószert is a férfi fizette valószínűleg :)

2012. júl. 16. 17:13
 26/62 anonim ***** válasza:
77%

Nézd kérdező! Én legalább tudtam 3 példát összekaparni a fejemből. Te még a google használatra sem vagy képes!

Pillanatnyilag magaddal vagy elfoglalva és nem veszed a fáradságot, hogy a kérdésed feltárd. Többet nem tudok rajtad segíteni. :)

2012. júl. 16. 17:14
 27/62 anonim ***** válasza:
47%
Na úgy látom itt bárki bármilyen logikus és értelmes választ ír semmit nem ér el vele. A kérdező provokálni akar, utálja a férfiakat, megszállottan azt hiszi el vannak nyomva minden téren a nők.
 28/62 anonim ***** válasza:
22%

A kérdező valószínűleg unja az otthoni házimunkát, különben nem kérdezne ekkora nagy baromságokat!

Mit akarsz, mit a feminista emancipuncik? Ha majd annyit keresel, mint a férjed, akkor ő is fog mosogatni.

29/62 anonim ***** válasza:
38%
Akkor mondom magamat példának. Én háztartsbeli vagyok. Itthon vagyok a gyerekkel, szóval ráérek főzni, mosni-takarítani is a baba mellett. A férjem reggel 8kor megy el, este 7kor jön haza hulla fáradtan. Eszem ágában sem lenne miutn hazajön megkérni arra (hacsak nem vagyok beteg, vagy nem jön közbe olyan dolog, ami miatt nem értem r egész nap), hogy főzzön magának vacsorát. PErsze hétvégén oszlik a házimunka, de ez így helyes. Az én feladatom, az otthon melegének a megteremtése (amit szeretek is), a férjem feladata az anyagi biztonság megteremtése.
2012. júl. 16. 17:15
 30/62 A kérdező kommentje:

25ös

jobb döntéshozó képessége a nőnek van, nem ártana könyvet olvasni :) látszik mennyire jó vezetők a férfiak, nézd meg magyarország helyzetét :D nevetséges példáid vannak.

most én is soroljam fel miben jobb egy nő? mert van pár dolog :)

ha minden nő megkapná a rendes fizetést a munkájáért, akkor nem kellene azon filózni,hogy a férfi keres-e a többet.:)

2012. júl. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!