Szerintetek amíg világ a világ addig alapvető dolog lesz, hogy a házimunka a nő dolga?
17:05
ha a főzés,mosás, vasalás stb. neked biológia feladat, akkor te sosem tanultál biológiát..semmi köze hozzá. jót nevettem rajtad:)) ilyen buta embert.
és honnan veszed,hogy mindig a férfi dolgozik többet? van erről valami %-ban kifejezett adatod? esetleg link?
a férfiak is ugyanúgy tudnak főzni,mosogatni stb. ha meg erre nem képesek, akkor nem is tudom kinek kellett volna alárendeltnek lennie évszázadokon át.
Nos, sok oka van, hogy a nő az aki a "tűzhely mellett" tölti a napjait! Sőt nemrég még a klimax-ot is megmagyarázták az orvosok!
:)
Szóval: fogadjuk el azt, hogy az élet értelme a faj fennmaradása! Nem a fajfenntartás, másnéven a szex, hanem a faj fennmaradása. Nagyon sok minden ebből alakult ki!
Szóval a nő hordja ki a magzatot, és ugye nagy hassal néha még mozogni is nehéz nem pl. mamutot kergetni, így a vadászat maradt a férfiakra. Az újszülöttet táplálni kell, és ugye a XIX. századig nem nagyon voltak tápszerek, csak anyatej, ami megint csak a nőnél volt kéznél, mivel a tárolása se volt megoldott! Tehát a gyereknek az anyja mellett volt a helye amíg önállóan nem tudott létezni (akár csak az állatvilágban, mondjuk a gorilláknál pl.). A kezdeti időkben persze nem volt házmunka, ezt a modern korunk hozta magával, és ugye ha a nő úgyis otthon van, hát övé lett a háztartás, a férfié pedig a munka meg a háborúzás!
Persze ezen a mai világban már lehet változtatni, és a jelen társadalmi berendezkedés miatt kell is!
:)
nem kell bemutatni a történelmet és a régi korokban a nemek szerepét, mert olvastam már elég könyvet és cikket.
régen az volt, most az van,hogy mindketten dolgoznak, régen el tudták fogadni,hogy a nő otthon van akkor most miért nem megy,hogy a férfi ne sörrel a kezében üljön míg a felesége takarit meg főz munka után?
Férfiak: nagyobb fizikai erő, logikusabb és kreatívabb gondolkodás (lehet mondani hogy nem igaz, de igaz), határozottság, sokkal jobb térlátás, jobb döntéshozó képesség, jobb vezetői képességek, stb.
És ha már átlagosan a férfiak 2-szer annyit keresnek, mint a nők, sokkal többel szállnak be a kasszába, akkor ne okozzon már gondot elmosogatni. (A mosogatószert is a férfi fizette valószínűleg :)
Nézd kérdező! Én legalább tudtam 3 példát összekaparni a fejemből. Te még a google használatra sem vagy képes!
Pillanatnyilag magaddal vagy elfoglalva és nem veszed a fáradságot, hogy a kérdésed feltárd. Többet nem tudok rajtad segíteni. :)
A kérdező valószínűleg unja az otthoni házimunkát, különben nem kérdezne ekkora nagy baromságokat!
Mit akarsz, mit a feminista emancipuncik? Ha majd annyit keresel, mint a férjed, akkor ő is fog mosogatni.
25ös
jobb döntéshozó képessége a nőnek van, nem ártana könyvet olvasni :) látszik mennyire jó vezetők a férfiak, nézd meg magyarország helyzetét :D nevetséges példáid vannak.
most én is soroljam fel miben jobb egy nő? mert van pár dolog :)
ha minden nő megkapná a rendes fizetést a munkájáért, akkor nem kellene azon filózni,hogy a férfi keres-e a többet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!