Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők, ez tényleg ilyen fontos?...

Nők, ez tényleg ilyen fontos? Beleegyezzek?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok, a húgom 25 éves. Sajnos 3 évvel ezelőtt elhunyt apukánk, aki után örököltünk egy hitelmentes lakást.

Senki nem lakik benne, ki van adva.

A húgom szeretne felvenni rá hitelt, amit plasztikai műtétre szeretne költeni. Én férfiként nem hiszem, hogy ha valaki így nem szereti, akkor nagyobb mellekkel, pisze orral szeretni fogja. Van egy barátja, nemrég költöztek össze.

Amikor kérem, hogy beszéljük át mindig azt mondja, hogy én nem értem meg őt.

Tudnátok segíteni, hogy megértsem? Ez tényleg ilyen fontos?

2012. júl. 16. 14:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Először azt akartam írni, hogy add el neki a tulajdonrészedet, és ő vehet fel a saját lakására hitelt, de rájöttem, hogy ez hülyeség. Esetleg vásárold meg te a húgod tulajdonrészét, így neki is lesz pénze, amit úgy herdál el, ahogy akar, téged pedig nem ér kár.
2012. júl. 16. 15:31
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg annyira fontos, spórolják össze rá a pénzt.

Ha nincs miből spórolni, a hitel törlesztőrészletét sem lesz miből kifizetni, és vagy kifizeted te, vagy elúszik az örökségetek.

Ha rám hallgatsz, nem egyezel bele. Más kérdés lenne, ha életmentő műtétre vagy gyógyszerre kellene a pénz, de normális értékrendű ember nem kótyavetyél el egy házat csak azért, hogy átszabassa az orrát.

És igazad van: nagyobb mellel sem fogják jobban szeretni.

35N

2012. júl. 16. 15:34
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, mondd meg neki, hogy te nem szÍvesen kockáztatnád az örökséged. Ha annyira fontos neki, akkor adjátok el az ingatlant és mindenki arra költi a részét amire akarja, Végül az ő pénze.is
2012. júl. 16. 15:36
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ui: megnéztem a válaszokat. 2 éve dolgozik. Mekkora az összeg, amit felvenne? 2 év alatt össze tudott legalább ennyit spórolni a fizujából, vagy egy fillérje sincs? Mert ha nincs, akkor a törlesztőre se lesz.

Ha annyira fontos neki, felteszem, első perctől erre kellene gyűjteni, vagy nem?

Ha meg nem gyűjtött rá, akkor annyira nem fontos. Szerintem.

2012. júl. 16. 15:39
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

"Senki nem lakik benne, ki van adva."

Ebben az esetben csak lakik benne valaki? Esetleg irodának van kiadva?

Mindenesetre, ha a lakásból nektek bevételetek van, annak egy része a húgodat illeti. Ha ebből tudja fizetni a hitelének részleteit, akkor tulajdonképp nincs miről beszélnetek. Nyilván kell az aláírásod, de ha a testvérednek fontos, akkor ne legyen akadálya. Ha viszont ez nem elég a törlesztőre, akkor igenis van beleszólásod. Ha a közös vagyont veszélyezteti bármilyen mértékben, akkor át kell beszélnetek, miért olyan fontos a cél, és hogy lenne jó finanszírozni. Innentől kettőtök dolga.

"Amikor kérem, hogy beszéljük át mindig azt mondja, hogy én nem értem meg őt."

amikor erre te azt válaszolod, hogy szeretnéd megérteni őt, és épp ezért akarod megbeszélni, akkor mit mond?

2012. júl. 16. 15:41
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kozos tulajdonra soha sem írnám alá. Ha nagyon szuksége van a pénzre, adjátok el a házat és a saját részébol azt csináltat meg, amit csak akar. Hulyeség ilyenre hitelt felvenni.
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én max. nagyon szélsőséges esetben mennék bele, de igazság szerint ma kincs az, ha nincs hitele az embernek, ezért olyasmire, ami az én tulajdonom is, ilyen okból hitelt aztán nem engednék felvenni, az biztos.
 18/23 anonim ***** válasza:
94%

Mint a külsejével "mellesleg" elégedetlen nő, megértem a húgodat.

De ha belegondolok, hogy mit tennék, ha vmelyik tesóm a közös örökségünket akarná bedobni akármilyen hitelhez, nem mennék bele.

Bevonhatná pl adóstársnak a pasiját is.

2012. júl. 16. 15:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

nem, ez nem életbevágó dolog.

sokkal egyszerűbb összespórolni a pénzt, és várni pár évet, mintsem törlesztő formájában a dupláját fizesse vissza.

a húgod nagyon felelőtlen, és követelőző.

adjátok ki a lakást, mondd meg neki, h övé az ebből származó bevétel, gyűjtse össze a műtét árát. 1 év alatt bőven megvan. ennyi idő nem a világ, 26-27 évesen is ráér tökéletesnek lenni.

ne menj bele semmiképp. vagy tényleg vedd meg a lakás rá eső hányadát, (már ha van annyi pénzed) és utána azt kezd a jussával amit akar. viszont onnantól nincs egy fél lakása sem.

2012. júl. 16. 16:13
 20/23 anonim ***** válasza:
12%
Nem csak azért akarhat változni az ember, akár külsőre, akár belsőre, hogy másoknak megfeleljen. Van úgy, hogy saját magadat nem tudod elfogadni.
2012. júl. 16. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!