Ti hogy döntenétek? A férjemmel kialakult egy beszélgetés, és eléggé eltér a véleményünk, csak kíváncsi lennék, ti hogy látjátok!
Ha lehet, megkérném a moderátorokat, hogy ne tegyék át másik kategóriába, itt inkább a családi témakör lenne a lényeges. Köszönöm!
Arról van szó, hogy barátnőmék és mi is most esküdtünk 3 hét különbséggel. Ők 25(N) és 24(F) évesek. A nagymámától kaptak egy házat, nem az ő nevükön van, a mamáé a ház, csak ők laknak benne, csak a rezsit fizetik. Van munkájuk is, a barátnőm kb. 1 éve dolgozik, a férje szeptemberben lesz egy éve ott a munkahelyén. Most jöttek vissza a nászútról, és a férjem kérdezte, hogy terhes-e a barátnőm. Mondtam, hogy nem? és nem érti, hogy miért nem vállalnak gyereket pár hónapon belül. Én kifejtettem, hogy inkább gyűjtsenek, még fiatalok, hova sietnének. de azt mondta, hogy mi lesz, ha 4-5 év múlva kirúgják valamelyiket? mondom mi lenne, lesz pénzük. de miért nem most, stb.
Én megkérdeztem, hogy ha most rúgnák ki valamelyiküket, akkor mit csinálnának?
Tehát megpróbálom összefoglalni!
a férjem álláspontja:
24-25 évesen durván egy éves munkaviszonnyal, "saját" házzal, de 0 tartalékkal gyerek
az én álláspontom:
ugyanezek a feltételek, de legalább 3-4 évet várni a gyerekvállalással, hogy legalább tartalékuk legyen, ha úgy alakul a dolog.
Ezt egyébként szerintem arra mondhatta, hogy én ugyan 25 vagyok, de ő már 33, és fél, hogy kifut az időből. Vagy nem tudom. Mi is szeretnénk 1 másfél éven belül, de szerintem nem vagyunk lekésve semmiről, ő sem, és én sem. Csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Nem számít kinek volt igaza, már nem beszélünk róla, csak elgondolkodtam a lehetőségeken.
Bocs, ha kicsit hosszú lett!
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld pacsi mindenkinek!
Hát írtátok a közös döntést, az arany középutat. Meg tudjuk beszélni, régóta szeretnénk gyereket, csak valami mindig közbejön, ahogy írta is valaki. Viszont mi is azt valljuk, hogy ha házra várnánk, nem lenne gyerek sosem. 1 másfél éven belül szeretnénk gyereket, és 6-7 év múlva talán tudnánk saját házat/lakást venni. Mennyit keresünk?
Nekem a nettóm a kafetériával együtt olyan 150 körül van, a páromé 80-110 között változik. Tehát nem halunk éhen.
Azt csináltam az esküvő előtt, hogy amit megkerestem, 20 ezer forintot borítékba tettem, és lezártam. Ez az esküvő miatt megszakadt, de most kezdjük ismét. Gyűjtöttük a 200-asokat is, 130 ezer forint jött össze, jó volt belőle csekkeket fizetni, most másfél hónap alatt 19000 megint van. Illetve a páromnak van életbiztosítása, még én kötöttem neki, ha lejár 7 év múlva, kb. 1 milla jön vissza belőle. Reméljük. igyekszünk a pénzt befektetni, illetve többet csinálni belőle. De nehéz, és ezért merült fel a kérdés is, ahogy a barátnőméket néztük.
Nem akarunk tovább várni, csak elgondolkodtunk, hogy hogy lenne érdemesebb gyereket vállalni, de itt valóban nincs jó döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!