Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy döntenétek? A férjemme...

Ti hogy döntenétek? A férjemmel kialakult egy beszélgetés, és eléggé eltér a véleményünk, csak kíváncsi lennék, ti hogy látjátok!

Figyelt kérdés

Ha lehet, megkérném a moderátorokat, hogy ne tegyék át másik kategóriába, itt inkább a családi témakör lenne a lényeges. Köszönöm!

Arról van szó, hogy barátnőmék és mi is most esküdtünk 3 hét különbséggel. Ők 25(N) és 24(F) évesek. A nagymámától kaptak egy házat, nem az ő nevükön van, a mamáé a ház, csak ők laknak benne, csak a rezsit fizetik. Van munkájuk is, a barátnőm kb. 1 éve dolgozik, a férje szeptemberben lesz egy éve ott a munkahelyén. Most jöttek vissza a nászútról, és a férjem kérdezte, hogy terhes-e a barátnőm. Mondtam, hogy nem? és nem érti, hogy miért nem vállalnak gyereket pár hónapon belül. Én kifejtettem, hogy inkább gyűjtsenek, még fiatalok, hova sietnének. de azt mondta, hogy mi lesz, ha 4-5 év múlva kirúgják valamelyiket? mondom mi lenne, lesz pénzük. de miért nem most, stb.

Én megkérdeztem, hogy ha most rúgnák ki valamelyiküket, akkor mit csinálnának?

Tehát megpróbálom összefoglalni!

a férjem álláspontja:

24-25 évesen durván egy éves munkaviszonnyal, "saját" házzal, de 0 tartalékkal gyerek

az én álláspontom:

ugyanezek a feltételek, de legalább 3-4 évet várni a gyerekvállalással, hogy legalább tartalékuk legyen, ha úgy alakul a dolog.

Ezt egyébként szerintem arra mondhatta, hogy én ugyan 25 vagyok, de ő már 33, és fél, hogy kifut az időből. Vagy nem tudom. Mi is szeretnénk 1 másfél éven belül, de szerintem nem vagyunk lekésve semmiről, ő sem, és én sem. Csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Nem számít kinek volt igaza, már nem beszélünk róla, csak elgondolkodtam a lehetőségeken.

Bocs, ha kicsit hosszú lett!

2012. júl. 16. 12:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább veled értek egyet, de az ő gondolkodásában sem látok semmi ördögtől valót. Mindenki tegye úgy, ahogy érzi. :) (Persze, ha pároknak eltérő a véleményük, akkor meg kell állapodni, vagy kompromisszumot kötni.)

Viszont idegen emberek életébe beleszólni, és azt megítélni... Na, ezzel a részével nem értek egyet, egyik oldalról sem.

2012. júl. 16. 12:56
 12/21 A kérdező kommentje:

írta valaki, hogy ismerni kéne őket :) így van, általában aki megismerte őket, mindenki szereti is mindkettőjüket :) nem az a tipikus szétmegyünk páros, imádják egymást, én biztos vagyok benne, hogy még jó ideig együtt lesznek :)

Nem szólunk bele az életükbe, a beszélgetés végén már úgy voltunk, hogy ha mi lennénk ilyen helyzetben, mi hogy döntenénk. És itt ütközött ki, hogy gyakorlatilag eltér a véleményünk :)

2012. júl. 16. 13:05
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

Kedves 8-as! Tehát aki albérletbe lakik vagy hitele van az ne vállaljon gyereket? Nekünk van hitelünk, nem is kevés, sőt sok, nagyon sok, tartalékunk 0, de megélünk, ha hónapról hónapra is, de boldogan, és mertünk babát is vállalni, és a világ legjobb döntése volt!

Szomorúan látom, hogy egyre inkább minden az anyagiak körül forog, holott nem az a legfontosabb. Persze kell pénz i, de ha az ember arra vár, hogy x milliója legyen félrerakva, és közben nem lép semmit, hiába van pénze, egy csomó dolgot, lehetőséget, élményt elszalaszt, ami esetleg visszanemtérő, pótolhatatlan. Közbejöhet bármi, amíg arra vársz, hogy a pénzed összegyűljön, amire hozzáteszem igazából lehet hogy szükséged sincs, csak az emberbe belsúlykolják, hogy akkor vagy valaki ha van pénzed. Milliók nélkül a bankban már nincs is élet? Amig az nincs meg, addig csak a melóról és a spórolásról szóljon az élet? És ha holnap elüt a villamos? Lehet hogy sosem tudod me milyen érzél anyának-apának lenni, és csupán azért mert a bankszámládat nézegetted ahelyett hogy éltél volna....

2012. júl. 16. 13:09
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ, hogy mennyit kerestek. Egy jó munkahellyel azért nem kell megszakadni anyagilag egy gyerek miatt, szóval csak emiatt 3-4 évig várni és spórolni rá teljesen fölösleges.

Ugyanakkor én ennyi évesen tuti nem vállalnék gyereket, viszont a férjed "sietsége" valahol értető. Itt egyszerűen arról van szó, hogy ő már elérkezettnek látja az időt a gyerekre, te viszont nem és ezt nem igazán tudjátok megbeszélni, ezért inkább az anyagi oldaláról közelítitek meg a problémát, de egyértelmű, hogy igazából miről van szó.

2012. júl. 16. 13:22
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

(Rendben van, lakj albérletben gyerekkel vagy legyen 30 évre felvett hiteled. Ha annyira biztos a munkahelyed, akkor persze nem probléma.

Csak ne az legyen, hogy egyszer megszűnik a munkahelyed, becsődölsz, és a 0tartalékkal mész segélyért sorbanállni!!!

Sajnos jelenleg az van, hogy ahelyett, hogy fejlődne az ország és beruházásokra költenének, hogy legyen több munkahely, inkább az éppen aktuális kormány (azután, hogy lenyúlta a magáét a felső tízezer) a maradék pénzt kiosztja segélyként, hogy legyen szavazótábora...

Itt nem arról van szó, hogy az "valaki" akinek pénze, tartaléka van. Nem . Hanem az a mai világban felelősségteljes ember az, aki nem segélyből él meg másokon élősködik, hanem tudja finanszírozni a saját igényeit, költségeit.

A lakás, mint a nagyi adománya teljesen rendben van, úgyis családban maradna. De egy albérlet, ha megszűnik a munkahelyünk és nem tudjuk fizetni, akkor az ugrott, és lehet menni gyerekkel a híd alá, 0tartalékkal.

2012. júl. 16. 13:26
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

13:26, egyetértek. Persze mindenki maga dönti el hogy vállal-e gyereket 0 tartalékkal, és bizonytalan körülményekkel. Ha tud valaki pár évet nélkülözve élni, külföldön munkát vállalni, vagy legalább keresni a megoldást hogy legyen egy kis anyagi háttér akkor mindenképp érdemes, vagy legalább a hiteleket rendezni, hogy nehogy a bank vigye a házat, és lehessen menni a híd alá gyerekkel az élen.

Ha biztos a munkahely (ha van ilyen egyáltalán) akkor persze más a szitu.

2012. júl. 16. 13:56
 17/21 anonim ***** válasza:
74%
En 25, férjem 32, másfél éves a gyerek. Mi nem tudunk tartalékolni, mert kolcsonre vettuk a házunkat 15 évre. Most 15 évig ne vállaljunk gyereket. Mindég van valami, ami miatt nem ideális. Egy gyerek sosem lesz ideális, az élet ilyen, de mi mégis bevállaltuk és nem bántuk meg.
2012. júl. 16. 14:07
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy olyan kérdés, amire nincs jó válasz. Az embereknek eltérő elképzeléseik lehetnek arról, hogy milyen élethelyzetben (hány évesen, milyen hosszú együttlét után, milyen pénzügyi háttérrel + egyéb szempontok) érdemes gyereket vállalni. A te véleményed is normális meg a férjedé is az, és a barátnődék is normálisak. A lényeg, hogy a saját életeteket illetően valahol találkozzon a te elképzelésed a férjedével.
2012. júl. 16. 14:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a következő volt (alapvetően az én "feltételem"): házasság - lakás - gyerek. Mindezt 10 év alatt. 20 éves voltam, mikor megismerkedtünk, férjem 24. Akkor munka mellett jártam főiskolára. Szépen befejeztem, új munkahely, jobban fizető állás, gyűjtögetés. Lagzi, saját pénzből. Munka, még jobb fizetés (bár ez ugye főleg mostanság a szerencsének köszönhető). Ezt követően vettünk (hitelre) házat, felújítottuk. Majd jöhetett a lányunk. Emellett amíg dolgoztam, próbáltunk minél többet tartalékolni. Most a 17 hónapos lányommal vagyok itthon. Szerintem így volt jó. Hogy miért? Hát, mennék vissza a "jól fizető munkahelyemre", ahová nem vesznek vissza. Nos, ilyenkor jól jön a tartalék. Legalább attól sem rettegek, hogy a házunkat viszi a bank, se a szívem nem fáj, hogy nem vehetek a gyereknek cipőt, mert össze kell húzni annyira a nadrágszíjat. Persze mindenkinek más a fontos, ez a mi esetünk.
2012. júl. 16. 15:21
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

Hasonlóan vagyunk, mint a barátnődék:

szüleimtől van egy lakásunk az ő nevükön egyenlőre, csak rezsit fizetünk, a korunk más (23N 30F) és az a körülmény, hogy nincs még folyamatos, határozatlan munkaviszonyban 1 évem. Ha ez meglenne már repülnék is szülni :)

Vagyis előbb összeházasodni tervezünk a jövő év őszén. Szóval ha adott lenne a körülmény a gyed-re, mint a barátnődéknél rögtön babáznánk, mert nagyon vágyunk rá mindketten. :)

(Amúgy 1.5 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt élünk)

Szerintem a pár közös vágya a lényeg nem az észérvek, meg a külvilág véleménye.

(Nem az észérvek, de azért meg kell várni míg van hol lakni és mit enni...)

23N

2012. júl. 16. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!