Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Törődjek bele hogy kicsúszott...

Törődjek bele hogy kicsúszott az irányítás a kezemből a férjem elképzelése és a gyerekek miatt? Egy anya "jó léte" nem számít egyáltalán?

Figyelt kérdés

Leírnám bővebben, már nem biztos hogy jó kategóriában teszem fel a kérdést. Világéletemben saját magam szerveztem az életemet, ha valami nem fért bele az elképzeléseimbe, nem nyavajogtam, keményen dolgoztam kerestem a kiugrást és nem szenvedtem egy szituációban sem. A férjemmel vettünk egy házat pár éve. Nem jó helyet választottunk mint utóbb kiderült, mivel visszafelé fejlődik a település kb., bölcsit ovit megszüntették. 3 gyerekem van, a nagyobbakat 15kmre levő oviba hordjuk. A legkisebbel még itthon vagyok.Munkalehetőség nuku, szórakozásról ne beszéljünk, semmi nincs.

Bölcsi se lesz a kicsinek. Ha visszamegyek dolgozni akkor fizetős bölcsibe vihetném max.

A házon hitel is van és szocpol is. 3 kicsi gyerekünk van.

A férjem dolgozik (szereti a munkáját) építi a karrierjét, önkénteskedik is.Anyagilag szűkösen állunk, a lakáshitel sok, a rezsi szintén rengeteg (ennek se néztünk kellően utána hogy itt minden nagyon drága, a gáz a villany, a víz). Az autónkon hitel van. A férjem 20 kmre jár dolgozni, az is viszi el a benzint.

Minden hónapban fillérezünk. Hó végén azt se tudom, hogy lesz.

Segítségünk nincs. (nagyszülők nincsenek, illetve aki van az nem jöhet szóba)

Nekem a szakmámban nincs állás, nem is lesz a közeljövőben itt. Ez egy nagyobb város melletti kistelepülés. A városban sincs a szakmámba vágó állás. Eladó lehetnék. Ez nem baj, csak iszonyú keveset lehet vele keresni.

Most ha főállású anya lennék, és mellette 6 órát dolgoznék az utazással és a gyerekek összeszedésével 8-9 órát vesz igénybe, mivel jogsim és kocsim nincs.A bölcsi mint fentebb írtam fizetős.

Anyagilag pedig rosszabbul állnánk vele mint most (még gyeden vagyok) mivel 15 ezer az utazási bérlet.

Felvetettem a férjemnek hogy adjuk el a házat ő erre azt mondta (amiben igaza is van,) hogy pang az ingatlan piac és a szocpol se járt még le és így buknánk rajta.

Amiben szintén valamilyen szinten igaza van, de a szocpol lejárta még 6-7 év.Az ingatlanpiac fellendülése meg még ki tudja mennyi...lehet 15 év. Az nekem így most borzasztó soknak tűnik.

A szomszédságról nem is beszélve, ezt nem részletezném, de vannak konfliktusok, pletyka és állandó rosszindulat.

Tehát a lényeg hogy ha eladnánk a házat akkor albérletben élve a városban rengeteget spórolhatnánk, nem kéne se a kocsi mindennapos használatra se nekem utazási bérlet, a gyerekek is egy helyen és közel lennének.Nem szakadnék 5 fele mire összeszedek mindenkit. A 15 féle közért közül abba mennék ahol olcsóbb valami (korábban mindig úgy spóroltam, most ezt nem tudom megcsinálni egyszerűen örülök ha a helyi méregdrága boltban bevásárolok).

A rezsi FELE annak amit itt fizetünk. Én se készülnék ki idegileg.

De ő ezt nem látja be és valahol értem a szempontjait, de ő reggel elmegy és este7kor hazaér. Sokszor hétvégén sincs itt. Értem és tudom látom hogy értünk dolgozik (is) de én is jót akarok magunknak nem rosszat.

A megoldás tényleg ez hogy itthon ülök, fillérezek szorongok, aggódok, élére állítom a forintot, magamra sose jut semmi, mert ugye a gyerekek az elsők, 6-7-10 évig? Aztán 40-45 évesen mikor már a gyerekek nagyobbak lesznek akkor "kezdek bele" másba?

2012. júl. 15. 20:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
a szocpol átvitel nem jó mert ennyi gyerekre a méltányolható lakásigénynél már annyi szoba van megadva hogy akkora lakást nem kapnánk már hitelfelvétel meg annyira megszigorodott hogy mi tuti nem kapnánk most semmilyen hitel banktól.
2012. júl. 15. 21:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Csak a kiadásokat írd. Nem érdekes most, hogy mennyiért menne el a ház sztem.

Csak rakd elé, hogy most ennyi a kiadás, ott meg annyi lenne.

2012. júl. 15. 21:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Melyik megye, milyen lélekszámú a település, milyen állapotú az ingatlan, stb. Ezek alapján lehet már becsülni a piaci és a likviditási mértékét.

Ha privátban részletesen leírod, hogy mit tud a ház (nm, fűtés, födém típusa, ház állapota, elrendezése, stb), megpróbálok belőni rá egy árat, számításhoz elég lesz.

2012. júl. 15. 21:27
 14/16 anonim ***** válasza:

1. Egy családi napközi megnyitásának biztos örülnének sokan felétek vagy sima gyermekfelügyelet vállalása...

2. Ház eladása később...

3. Háztáji gazdálkodás, csirkék tartása, zöldség, gyümölcstermesztés...

2012. júl. 15. 21:30
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A kertünk nagyon kicsi abban semmiféle háztájit nem lehet és amúgy is konflitkus van a szomszédokkal a gyerekek miatt is, nemhogy ha még állatot is tartanék...

2012. júl. 15. 21:41
 16/16 anonim ***** válasza:
hasonló szitu mi ezt csináltuk: saját lakást kiadtuk,és mi mentünk albérletbe,olyan helyre ahonnan minden közel van. mi városba mentünk vissza ahol férjem dolgozik. így most nem kell kocsival járnia, ovi,bölcsi közel.először mi is tartottunk tőle,de nagyon aranyos lakókat és nagyon rendes főbérlőket találtunk.
2012. júl. 16. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!