Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá, hogy jogilag...

Hogy vegyem rá, hogy jogilag is lemondjon a gyerekről?

Figyelt kérdés
Tini szerelem majd házasság.Lett egy közös gyerekünk(nem ez miatt lett az esküvő a gyerek csak rá 2 évre lett).majd válás lett.Amit a mai napig nem bánok.Az apuka azóta se érdeklődik a gyerek iránt.3 év alatt 3x látta a kisgyereket.Aki már 5 éves.És egyáltalán nem emlékszik a vér szerinti apjára.Én sose tiltottam ,hogy ne jöjjön.Nem lakik messze 35km-re.De mégse jön.mindent elkövet,hogy hivatalosan ne keljen neki fizetni semmit se.Ha eszébe jut küld a gyereknek pénzt a kisgyereknek címezve.Nekem azóta lett egy kapcsolatom,és közös babánk is.A kisfiam apja ként szereti a párom.Sőt úgy is tudja ,hogy ö az apa.Pár hónapja igaz ,hogy a gyereknek címezve de küld pénzt(10 ezret)igaz látogatni nem jön,felhívni nem hív.3 éve nem beszéltünk nem hajlandó beszélni velem.(de a közös házba él aminek a hitel-je az én nevemen van,sajnos nem tudja átvállalni)Párom imádja a fiamat.És már többször gondoltunk rá ,hogy a nevére veszi.Hogyan vegyem rá a gyerek "apját"hogy mondjon le róla?1x felhoztuk neki anyukája által akkor állítólag kiakadt és azt mondta kell neki a gyerek...
2012. júl. 13. 08:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Kedves nyolcas: mit tehet az anya? odaviszi és a kezébe nyomja? a távolság nem nagy, párszáz forint a busz/vonat.

Eléggé nyílvánvaló hogy a kedves biológiai apuka tojik magasról a gyerekre.

2012. júl. 13. 08:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

nem kérheti a szülői felügyeleti jog megvonását és az örökbe fogadhatónak nyilvánító eljárást a kérdező, mivel az apa tartja a kapcsolatot a gyerekkel, a pénzküldés ugyanis kapcsolattartás egy formájának minősül

lemondani meg csak úgy lehet a gyerekről, ha a házastársad örökbe fogadja és engedélyezik is neki a gyámhivatal részéről, hogy örökbe fogadja

2012. júl. 13. 08:59
 13/14 A kérdező kommentje:
köszike az eddigi válaszokat!!!"Apuka" tojik nagyban a gyerekre.pl:Könyörögtünk neki sms-be,hogy írja alá a papírt ,hogy külföldre elmehessen a gyerek nyaralni az ovival.Az anyja is kérlelte.Személyesen hiába kerestük meg nem jött elő....Nem írta alá a papírt.Kisfiam otthon sírt ,hogy mi milyenek vagyunk,hogy ő nem mehet.Sose tett a gyerekért semmit.Mikor együtt éltünk akkor se jött még csak a kórházba se mikor bekerültünk a kisgyerekkel,vagy mikor engem meg műtöttek rám se nyitotta az ajtót.Persze ha nagyfiú lesz.Elmondom neki mi a helyzet.de még kicsike nem értené.
2012. júl. 13. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyobb lesz sokkolni a fogja a helyzet,hogy miért titkoltad el,hogy más az apja.Mint az örökbefogadott gyerekenél.Azt tanácsolják a gyereket úgy kell nevelni,hogy tudja őt örökbefogadták.El lehet ezt mondani a gyerek szintjén.Minél érettebb annál részletesebben.De ahhoz nincs jogod,hogy egyszerűen eltitkolod,hogy ki az apja.
2012. júl. 13. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!