Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen az anyám? Miért...

Miért ilyen az anyám? Miért nem áll ki a húgommal szemben?

Figyelt kérdés

A húgom iszonyúan viselkedik, és mégsem hajlandó a sarkára állni vele szemben. Azt mondja hogy azért, mert ő egy "gyengébb típusú ember".

Például olyan szokott lenni, hogy nem akarja, hogy sokáig kint maradjon az utcán, és mégsem bünteti meg, ha hajnalban jön haza. Vagy hogy nem kap büntetést azért se, mert a pénztárcájából (és az enyémből!) lop, és aztán ruhát vesz rajta, pedig KÉT szekrénye van tele ruhával, vagy Mekibe megy belőle a barátnőivel. És undorítóan beszél, minden második szava ba**dmeg, meg azt mondja anyunak, hogy kapja be, mert csak egy hülye ge*i, ilyenek. És hetente jön haza az új barátjával, össze-vissza du.gnak meg piálnak.

És emiatt jönnek a veszekedések folyton és már utálok itt élni, mert utálom a veszekedéseket, és el akarok költözni de nem lehet :( Mit csináljak? Miért ilyen az anyám? Legszívesebben meggyilkolnám a húgom, mert csak tönkreteszi az egész családot!

(Ő 13 éves, én 17)

2012. júl. 11. 18:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Anyámék nincsenek együtt, apámnak új családja van, de a húgom rá se hallgat. Én meg még bottal se piszkálnám meg a húgomat, mert hányok tőle. És igen, anyám nem nevelt. Próbált, de nem nagyon sikerült. És azért nem zárja ki, hogy "nehogy baja essen odakint." Meg hogy ha tiltaná a barátjától (mindig az aktuálistól), akkor "csak megutálna." Apámhoz nem költözhetek, ott most született egy gyerek, 2 hónapja. Ott csak zavarnék.

És mindig azzal fenyegeti anyut, hogy megöli magát, és ezért már anyám meg se mer szólalni, de nekem mindig mondja, hogy "én ne szóljak bele", majd ő elintézi, meg hogy "ez csak egy ilyen időszak".

2012. júl. 11. 20:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez csak egy ilyen korszak anyud szerint? Végül is igaza van. Majd ezután jön egy rosszabb, meg még rosszabb stb korszak. Nevelnie kellene a lányát, nem ráhagyni mindent. Ennek nagyon rossz vége lesz.
2012. júl. 11. 20:04
 13/17 anonim ***** válasza:
A baráti köre is ilyen?
2012. júl. 11. 20:32
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, az is ilyen.
2012. júl. 11. 20:34
 15/17 anonim ***** válasza:
Akkor viszont úgy gondolja,hogy ez a menő.Gondolom a barátai is hasonlóan viselkednek.Tanulnak majd a saját hibáikból.
2012. júl. 11. 20:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a húgod elérte azt a szintet, amikor már nagyon nehéz bármit is tenni.

Ha eddig eljut a gyerek, az függetlenül a természetétől a szülő hibája. Tudom miről beszélek, tesómmal is ez volt a gond. Anyukád idejében nem eszmélt, most meg már úgy érzi, hogy nem tud mit tenni, kerülni akarja a konfliktusokat és azzal áltatja magát, hogy majd a testvéred kinövi a lázadó korszakát, na most mondom, hogy nem így lesz. Nekem anno a szüleim azt mondták, hogy ne neveljem a húgom, mert az az ő feladatok és felelősségük, gondolom nálatok is hasonló a szöveg.

Nagyon nehéz helyzetben vagy, próbálj meg beszélni apukáddal vagy ha vele nem mész semmire valamelyik rokonnal, mert itt már tenni kell valamit. Ha senkivel nem mész semmire, kérj segítséget családsegítőtől, mert tesódnak mindenképp legalább pszichológusra van szüksége, mert nála ezt a viselkedést mindenképp okozza valami, annak meg kellene keresni az okát, addig semmi nem fog változni.

2012. júl. 11. 21:29
 17/17 anonim ***** válasza:
59%

Márpedig anyád egy teszetosza, önbizalom-hiányos nőszemély. Már bocs. Sajnos ebben a családban neked kell a gatyát hordanod. Ha húgod ekkora nulla, neked kell belőle emberi lényt faragnod.

Ha beszól, káromkodik, lop visszakézből keverj le neki egy pofont. Durván fog hangzani, de anyád akármit is mond, ne hallgass rá. Ő már megbukott mint szülő.

A dugópartnereit tessékeld ki a házból, ha megy szép szóval akkor úgy, ha nem megy akkor mond, hogy hívod a rendőröket pedofília vádjával.

Ha öngyilkossággal fenyegetőzik sz@rd le. Mintha meg se hallanád, úgyse meri megtenni.

2012. júl. 11. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!