Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a nagypapám?

Miért ilyen a nagypapám?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim elváltak, amikor anyukám 17 éves volt. Anyukámnak én vagyok az egyetlen lánya, de mikor én 13 voltam, ő is elvált apukámtól. A nagypapám elvett egy nála 20 évvel fiatalabb, nagyon buta nőt, akitől még két lánya született. Most ezek a lányok 25-28 évesek, nemrég házasodtak, egyszerre lettek terhesek, 6 hét múlva szülnek.

Tegnap voltunk náluk, hogy megünnepeljük a papa születésnapját, eljött az egész família, volt nagy evés-ivás, az öregebbek lerészegedtek a sárga földig stb. A papa mondott egy beszédet, amiben megköszönte a családnak, hogy mellette vagyunk, szeretjük, támogatjuk meg ilyenek, szép beszéd volt, elmesélte az egész életét. De minket anyukámmal úgy kihagyott belőle, mint a huzat, az elsőszülött lányát, és az első unokáját semmibe vette. Tehát el sem mesélte az első házasságát, már azzal kezdte, hogy rögtön két lánya született stb. Később se, egész este nem jött oda hozzánk beszélgetni, hozzám is csak akkor, amikor már búcsúzkodtunk, akkor feltette a "muszájkérdéseket" (hogy vagy, barátod/macskád rendben van-e, mama jól van-e), mindezt részegen, rohadtul nem érdekelte, hogy mit válaszolok neki. De úgy általában nem érdekeltünk senkit, anyukám elvolt az unokatestvérével, én viszont azt az 5-6 órát egyedül töltöttem egy sarokban, mert szinte senkit sem ismerek a családból, és ők sem kíváncsiak rám.

Szerintetek jogosan sértődtem meg rá? Tudom, hogy a második családja az igazi, most fog születni egyszerre három unokája - de én is az unokája vagyok, és már évek óta nem érdeklem! Kiskoromban úgy szerettem hozzájuk járni, mert foglalkozott velem, mesélt nekem, szeretett. Aztán mikor én kb 11 voltam, a lányai meg betöltötték a 20-at, azóta mindenki átnéz rajtam, senkivel se tudok beszélgetni, és most már nincs is rá igényem, hogy jóban legyek a nagycsaláddal, hiszen ők sem akarnak engem megismerni. A papa két másik lánya élvezi a rivaldafényt - igen egy kicsit irigy vagyok rájuk, mert MI vagyunk az első családja. Ha meg nem érdeklünk senkit, akkor minek hívnak meg minden összejövetelre, hogy csak ott üljünk és érezzük magunkon az utálkozó tekintetét a papa második feleségének? Úgy érzem, a nagypapám már nem szeret, nem akar látni. Ez bánt, mert nekem ő az egyetlen nagypapám, az utánozhatatlan, a mindig jókedvű, aki régen foglalkozott velem. :(

2009. júl. 12. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

NEm tudom, miért ilyen a nagyapád, nem tudok válaszolni, sajnos.

Csak a saját történetemet mondhatom el, nem vagy egyedül!

Az édesapám szülei elváltak, és a nagyapám újranősült. Egy fia és egy lánya született a második házasságából. A fiának van már 3 gyereke, sokkal fiatalabbak nálam, én most vagyok 27. Apám nem is ismerte őket, mármint a testvéreit, már házas volt, mikor megkereste a "családot". Nekem kicsit furcsa ez a kapcsolat, mert az öccsével jóban vagyunk, üzletelnek egymással stb, de mégis olyan,mintha valami nagyon távoli rokonok vagy egyetemi ismerősök lennénk. A nagyapámat sosem nagyapámként, hanem az "apám apja"-ként emlegettem, amin mindenki megütközött. Veled ellentétben nekem ez az ember teljesen kimaradt az életemből, talán 10szer beszéltem vele.

A vicc az egészben az, hogy a második felesége, amíg élt, mindig nagyon kedves volt hozzám és a tetstvéremhez. Mintha vér szerinti rokonok volnánk vele is. Sosem haragudott ránk, az unokákra, vagy az apámra, hogy a férjének őelőtte is volt élete.

2009. júl. 12. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mond el neki hogy mi bánt, biztos megérti majd. Sok szerencsét! Szorítok!
2009. júl. 12. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondd el, hátha érsz valamit vele, de mégjobb, ha előre elhatározod, nem szomorkodsz miatta, ha mégse jön össze. Ne sértődj meg. A sértődés csak valami előítélet, vagy félelem a megalázástól, vagy nem is tudom mi. Ha azt látod,hogy nem örülnek neked, menj el szép csendesen a magad békességében, nem kell haragot érezned, van neked más, aki szeressen. Jézus tanítása is ez, ahol nem fogadnak szívesen, onnan gyere ki, és verd le a sarudról a port. Ennyi. Harag, irigység, gyűlölködés ne legyen.
2009. júl. 12. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Előzőnek igaza van.

Szerintem ne menjetek el több ilyen családi összejövetelre. Ha hívnak, meg lehet mondani, hogy a múltkor sem volt kíváncsi ránk senki, nem lát szívesen a második család, nem rontjuk ott a levegőt.

De megsértődni nem kellene. Ha nagypapád vevő rá, menjetek akkor, mikor csak egyedül van. Lehet, hogy ciki neki az új család előtt veletek foglalkozni, mert mint ahogy írtad, a 2. felesége igen bunkó, és lehet hogy családi balhé lenne kettejük közt amiatt, hogy veletek is foglalkozik, és ezt nem akarja felvállalni.

Az is lehet, hogy nagypapád be van etetve rosszindulatú pletykákkal, hogy ti vele mennyire nem foglalkoztok vagy ilyesmi. Sok rondaság előfordulhat rokonságon belül.

Tehát: tisztázni a tényállást, nem megsértődni, megtalálni az utat a nyugodt kapcsolattartáshoz, ha nagypapád erre vevő, kihagyva az új nejet.

2009. júl. 13. 01:17
 5/5 anonim ***** válasza:

""Ha hívnak, meg lehet mondani, hogy a múltkor sem volt kíváncsi ránk senki, nem lát szívesen a második család, nem rontjuk ott a levegőt. ""

Halihó, ha ezt mondod, ebben már benne van a sértődésre utalás, szemrehányás. Sztem nem kellene. Csak olyasmit: "Szeretünk, de nem fog menni a dolog, majd talán legközelebb. Jó szórakozást nektek"

2009. júl. 13. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!