Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért veszi semmibe a sikereim...

Miért veszi semmibe a sikereimet a barátom? Hogyan kelthetném fel az érdeklődését?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, és fiatal korom óta novellákat írok. 15 éves koromban már sikereket is értem el velük. Azóta is többször jelennek meg írásaim főleg folyóiratokban, de könyvekben is. Televízióban is szerepeltem már. Barátaim mindig boldogan olvassák az írásaimat, és velem együtt örülnek az elért sikereimnek. De a barátom nem ilyen. Ő nem olvas el semmit, gratulálni sem szokott. Egy hete egy kisebb folyóirat mellékletében kapott helyet egy novellám. Egyik barátom, amikor megtudta, azonnal megvett több példányt az újságból, és úgy jött el hozzánk. Mondta a barátomnak, hogy büszke lehet rám, mert fantasztikus a novella. És ott hagyott egy újságot a barátom íróasztalán. Ő még aznap este betette a fiókjába, és azóta elő sem vette, hogy elolvassa. Nem kívánom, hogy körülrajongjon, de mégis jól esne, ha legalább elolvasná. Ha ez lenne az első eset, akkor csak meglepődnék rajta, de már nagyon rossz érzés, ahogy nem érdekli őt. Előző barátom, akivel 3 évig voltunk együtt, teljesen az ellenkezője volt. Például ha úgy adódott az ideje, akkor a szerkesztőségekbe is elkísért. Ha ennek akár a töredéke meglenne a jelenlegi barátomban, nagyon örülnék... Fél éve vagyunk együtt, de az ismerkedésünk alatt sem érdeklődött az írásaim iránt. Mit tehetnék azért, hogy felkeltsem az érdeklődését?

A kérdés nem csak az egy héttel ezelőtti eset miatt aktuális, hanem mert hamarosan egy nívósabb könyvben jelenik meg több írásom is. A könyvbemutató után a barátaim egy ünneplést terveznek, ahol szeretném, ha a barátom is jelen lenne, és jól érezné magát. De a tapasztalatok miatt úgy érzem, ez csak ábránd a részemről...

2012. júl. 11. 11:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem is féltékenység van a dolog mögött. Nehezen viseli el, hogy a párja sikeres valamiben, újságban szerepelnek az írásai.

Én rajzolni szeretek, mindig is szerettem, azóta porcelánfestő lettem, sajnos csak a végzettségem az... Mindig is sokszor értem el vele helyezést, nem volt olyan rajzverseny, ahol nem értem volna el helyezést. Húgom sose ismerte el, szóban is bántott, hogy ilyeneket ő is tudna, ha akarna, meg bárki tud rajzolni, csak legyen elég ideje gyakorolni. Tette mindezt azért, mert ő is sok rajzversenyen indult, de olyan eredményeket, mint én, még sose ért el. Nem lehet, hogy a barátod is írogatott valamikor, és most nem tudja elfogadni, hogy te sikeres vagy abban, amiben ő sose volt az? Ez csak egy lehetőség, van rá esély, hogy annak idején őt is lekötötték ezek a dolgok:-)

24/N

2012. júl. 11. 14:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Írtam privátot.
2012. júl. 11. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem vagy bunkó,vagy féltékeny.
2012. júl. 11. 14:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Én a másik oldalról tudnám ezt átvilágítani. A párom nagyon sikeres nemzetközi szinten, többször nyert 1-2 emberrel karöltve nagyobb összegeket egy ismert számítógépes játékban. (Tudom sokan vigyorognak)

Én ebből a kapcsolatunkban csak annyit látok, hogy számára a legfontosabb a játék, amiért bizony engem is sokat hanyagolt, volt hogy közös nyaralást tetetett át azért, mert nem volt alkalmas az időpont egy fontosabb játék miatt. Számomra itt a játék ténye tök lényegtelen. Ha novellákra cserélne olykor le, számomra az is bántó lenne! Ha sikereket ér el, persze vigyort erőltetek az arcomra és elmondom neki, hogy "ügyes volt", de komolyan sosem fogok tudni annak örülni, hogy érezhetően ez a párom élete és nem én.

Én nem mondom azt, hogy nálatok is ez a helyzet, de simán elképzelhető, hogy ő is csak másodiknak érzi magát és ebből adódik egy hihetetlen ellenállása azzal szemben, hogy érdeklődjön irántad.

A te helyzetedbe is bele tudom képzelni magamat, mert úgy ahogy engem nem érdekel az ő játékos élete, úgy őt sem érdeklik az én tanulmányaim. Nem kérdezi meg, hogy hogy sikerült az aznapi vizsgám, ő is csak azt látja, hogy másfél hónapig tanulok mint az őrült és rá alig van időm. Tudom, hogy a lelke mélyén büszke rám, mert vannak elszólási haveri körben olykor.

Mi egy ilyen pár vagyunk. Lehet ezért lenézni, vagy megszólni, hogy ez így nem normális kapcsolat, de az élet minden más területén jól megvagyunk, boldogok vagyunk együtt, teret engedünk a másiknak és a lelkünk mélyén igenis felnézünk egymásra.

2012. júl. 11. 16:29
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2012. júl. 13. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!