Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért veszi semmibe a sikereim...

Miért veszi semmibe a sikereimet a barátom? Hogyan kelthetném fel az érdeklődését?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, és fiatal korom óta novellákat írok. 15 éves koromban már sikereket is értem el velük. Azóta is többször jelennek meg írásaim főleg folyóiratokban, de könyvekben is. Televízióban is szerepeltem már. Barátaim mindig boldogan olvassák az írásaimat, és velem együtt örülnek az elért sikereimnek. De a barátom nem ilyen. Ő nem olvas el semmit, gratulálni sem szokott. Egy hete egy kisebb folyóirat mellékletében kapott helyet egy novellám. Egyik barátom, amikor megtudta, azonnal megvett több példányt az újságból, és úgy jött el hozzánk. Mondta a barátomnak, hogy büszke lehet rám, mert fantasztikus a novella. És ott hagyott egy újságot a barátom íróasztalán. Ő még aznap este betette a fiókjába, és azóta elő sem vette, hogy elolvassa. Nem kívánom, hogy körülrajongjon, de mégis jól esne, ha legalább elolvasná. Ha ez lenne az első eset, akkor csak meglepődnék rajta, de már nagyon rossz érzés, ahogy nem érdekli őt. Előző barátom, akivel 3 évig voltunk együtt, teljesen az ellenkezője volt. Például ha úgy adódott az ideje, akkor a szerkesztőségekbe is elkísért. Ha ennek akár a töredéke meglenne a jelenlegi barátomban, nagyon örülnék... Fél éve vagyunk együtt, de az ismerkedésünk alatt sem érdeklődött az írásaim iránt. Mit tehetnék azért, hogy felkeltsem az érdeklődését?

A kérdés nem csak az egy héttel ezelőtti eset miatt aktuális, hanem mert hamarosan egy nívósabb könyvben jelenik meg több írásom is. A könyvbemutató után a barátaim egy ünneplést terveznek, ahol szeretném, ha a barátom is jelen lenne, és jól érezné magát. De a tapasztalatok miatt úgy érzem, ez csak ábránd a részemről...

2012. júl. 11. 11:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Fontosabb kérdés:
2012. júl. 11. 11:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

valamiért elküldte hamarabb, elnézést, szóval fontosabb kérdés: IRÁNTAD érdeklődik-e? Megkapod azt a figyelmet, ami egy párkapcsolatban jár mindkét félnek? Ha csak úgy elvagytok, akkor nem csoda, hogy az írásaidat is semmibe veszi.

Másik dolog: sokan az ilyesfajta szellemi tevékenységet nem tartják sokra, egyszerűen nem érdeklődnek iránta, így az, hogy te ezzel foglalkozol, neki maximum annyit jelent, hogy ez neked egy hobbi.

2012. júl. 11. 11:11
 3/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért nem rajong a barátod a novelláid mert nem érdekli az irodalom, és mert nem hazudja azt hogy érdekli. Megpróbálhatod elérni hogy érdekelje de szerintem esélytelen ráerőltetni, annak meg hogy azt hazudja hogy érdekli de közbe meg nem nem sok értelmét látom. Fogadd el olyannak amilyen vagy keress mást.
2012. júl. 11. 11:15
 4/15 anonim ***** válasza:
45%
Mert féltékeny.
2012. júl. 11. 11:15
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

Féltékeny.

ugye jól sejtem,hogy ő semmiben nem ért el kiemelkedőt?

2012. júl. 11. 11:18
 6/15 anonim ***** válasza:
64%
Féltékeny, irigy a sikereidre.
2012. júl. 11. 11:23
 7/15 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nem feltétlenül féltékeny. Egyszerűen lehet, hogy abszolút hidegen hagyja az irodalom, és nem szeret olvasni sem, nem köti le, nem érdekli.
2012. júl. 11. 11:26
 8/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem köt le az irodalom,5 sornál több már unalmas.

De ha barátnőm/akármilyen kedves ismerősöm/rokonom a kezembe nyom egy papirfecnit hogy ő irta,akkor erőt veszek magamon és elolvasom ,magamra erőltetek egy vigyort hogy húdejó.

bunkó tapló a pasid,és még féltékeny is.

Kisgyerek még.

2012. júl. 11. 11:31
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én is foglalkozom írással, bár egyelőre csak a neten publikálok, de sokan szeretik, amit csinálok, és én is komolyan gondolom a dolgot. Férjem szinte semmit nem olvas tőlem - viszont leviszi a gyereket akár játszótérre, akár hétvégén a vidéki nagyszülőkhöz, hogy megteremtse nekem az időt és a nyugalmat az íráshoz. Szerintem azt érdemes átgondolni, hogy a nemolvasás még nem jelent automatikusan elutasítást, ha más téren meg rendben vagytok, és ilyesmiben például támogat. (Sok ismerőst inkább lebeszélni akarnak a környezetemben...)

Azt meg szabad kérdezni, mi lesz ez a könyv?

2012. júl. 11. 11:33
 10/15 anonim ***** válasza:
93%
Mi az hogy nem köti le az irodalom. Ha az én párom érne el sikereket atomkutatásban, együtt örülnék vele, még akkor is ha nem érdekel konkrétan a téma. Bunkón viselkedik a barátod, irigy rád, vagy egyéb problémája van veled, amit vagy nem tud, vagy nem akar felvállalni és így lázad ellened, hogy semmibe veszi a sikereidet. A kérdés inkább az, hgoy más területen jól vagytok e? Nem csodálkoznék, ha leülve találnál még pár sarkalatos pontot a kapcsolatotokban ami nem működik. Ezt neked kell tudnod. Felébreszteni az érdeklődését nem tudod, mert itt nyílt ellenszegülés van, nem csupán érdektelenség. Ismerek olyan párt, aki ha az egyik szerez egy diplomát a másik addig nem nyugszik, amíg ő szerez egy jobbat. És ezt fokozzák már évek óta ahelyett hogy örülnének egymás sikereinek, állandóan versenyeznek. Persze mellesleg jegyzem meg mindkettő pszichésen beteg ember. Erről ennyit.
2012. júl. 11. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!