Hány éves korodban vertek/ütöttek meg a szüleid utoljára?
Ja, és egy atyai pofon olykor-olykor belefér valóban, ha nevelő célzattal történik, és bizonyos kor alatt (de jobb, ha inkább sosem).
De idősebb gyereket, ráadásul dühből pofon vágni (feszültség levezetésképp) igenis VERÉS, és egy gyerek sem érdemli meg.
Nem is a fájdalom hatalmas, inkább a megalázottság.
Ma 19:32
Tudod örülj neki, hogy a te szüleid olyanok. Ha olyan lenne mint az enyém nem ezt mondanád, hogy éretlen vagyok. Én próbálok a sarkamra állni és épp ezért állandó a veszekedés. Igen ha elmegyek legalább 10x hív, hogy mikor megyek haza. Én úgy gondolom nem én vagyok 13-16 éves szinten hanem ők akarnának úgy kezelni. Amit én nem hagyok ő meg képes bárki elüt megütni.
Akkor költözz el, ez így nem normális. Ha hívnak akkor ne vedd fel, ha kell veszekedj. Ha az apud megüt akkor hívd a rendőrséget (nem nem tartom sokan, túlzásnak), ez nem normális, egyáltalán, ha nem tudtok normálisan beszélni akkor lépned kell. Ha ők nem lépnek akkor neked kell. 27 évesen már rég a saját életedet kellene élned, nekik meg támogatni kellene téged.
Én 18 éves vagyok és már most függetlenedni. Igaz nem azért, mert olyan nagy gondom lenne a családommal, csak így érzem, egyszerűen itt nem tudok kibontakozni, nem tudok önmagam lenni. Amint lesz rá lehetőségem megyek. Sajnos ugye a fő gond a pénz, de ha minden jól megy akkor estire megyek át (érettségi), és akkor mek dolgozni, spórolok és akkor megyek. Bár mondom, nekem a családom "normális".
Azért írtam le, hogy tényleg vannak lehetőségek, gondold át és lépd meg, ne engedd a szüleinek, hogy vissza tartsanak, ez a te életed. Bocsánat, hogy éretlennek neveztelek.
18/F
Kérdező, csak azt nem értem, miért nem jöttél még el otthonról?
Engem is hasonlóan terrorizáltak otthon (gimisként is este hatra(!) haza kellett mennem, mert különben balhé volt (megverte volna anyát, úgyhogy nem tehettem mást, "engedelmeskedni" kellett), nem vehettem úgy egy fogkrémet, hogy ne szidtak volna le (minek költekezek...), sőt, egyszer azért akartak megverni, mert titokban borotvát(!!!) vettem. Ugyanis elvileg szőrteleníteni sem szabadott volna nekem gimis lány létemre.
Hidd el, tudom milyen az, amikor a félelem, a megalázottság, és a tehetetlenség elgyengít és görcsbe rántja a gyomrod a nap minden percében (még most is remegni kezdek, ha rá gondolok, pedig mondom, évek óta a vőlegényemmel élek).
Ezért is nem értem, 27 évesen miért nem léptél még. Nem is próbálkozol?
Köszönöm a válaszokat.
18/F Teljesen igazad van és én úgy szoktam csinálni nem veszem fel és veszekedek ha kell.
Kedves utolsó. Akkor te át is érzed a problémámat. Sajnos ami nagy baj nálam, hogy én rettegek is anyától ahogy írtad az teljesen úgy van. Szerettem volna én már máskor is elköltözni, de nem jött még össze. Egyetemre jártam, nem volt munkahelyem mindig volt valami. De most már én is tudom, hogy ez igy nem maradhat tovább és lépnem kell. Akkor neked helyre jött minden sok boldogságot kívánok neked a vőlegényeddel. :)
Köszi, neked meg kitartást és sok erőt a továbblépéshez.
Gondolom akkor a szülővárosodban jártál egyetemre, az úgy valóban megnehezíti a dolgot.
De akkor se várj tovább, ha még viszonylag fiatalon nem törsz ki valahogy, később már nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!