Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korodban vertek/ütöt...

Hány éves korodban vertek/ütöttek meg a szüleid utoljára?

Figyelt kérdés
Szerintetek mégis hány éves kor a "normális", hogy egy szülő megveri és ezalatt akár csak egy pofonra gondolok a gyerekét.
2012. júl. 10. 18:55
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem ütöttek meg soha, mondjuk fenyegetni fenyegettek vele, de kiskoromban az elég is volt nekem. Később meg nem vselkedtem úgy, hogy kiérdemelnék egy pofont.
2012. júl. 10. 19:06
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Életemben egyetlen pofont kaptam, amit nagyon-nagyon megérdemeltem. Akkor olyan 7 vagy 8 éves lehettem.

Nem megverés volt, csak egy pofon, nagyon kivételes alkalom.

Máskor sosem.

2012. júl. 10. 19:07
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Én az utolsó nyaklevest úgy 13 évesen kaptam. Tényleg 27 éves vagy? Ez egyáltalán nem normális a te korodban hogy 40 perc késésért megüssenek. Meg amúgy is.
2012. júl. 10. 19:13
 14/37 A kérdező kommentje:
27 éves vagyok és nem akarnám azt, hogy elköltözök és megszakítsam a kapcsolatot vele. Szeretném elérni, hogy felnőtt emberek módjára is megbeszélhetnénk a dolgokat, de ha valami nem úgy van ahogy szeretné már üt. És szerinte ez igy van rendben és másnál is igy van csak nem vallják be. Annyira elkeserítő igy ez a helyzet.
2012. júl. 10. 19:15
 15/37 anonim válasza:
100%
engem egyetlen egyszer sem ütöttek meg. És én sem fogom a gyerekeimet sem megütni. Nem old meg semmit.
2012. júl. 10. 19:20
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de 27 évesen igazán lehetnél már annyira érett, hogy a sarkadra állsz és nem engeded ezt.

Az elköltözés meg miért jelenti mindjárt azt, hogy megszakítod a kapcsolatot vele? Nem értem a logikád.

Sokkal életre valóbbnak kellene már lenned ennyi idősen.

2012. júl. 10. 19:22
 17/37 A kérdező kommentje:

Utolsónak igen igazad van az elköltözésnek nincs köze ehhez. De úgy értettem ha igy költöznék el, hogy ilyen a kapcsolat közöttünk akkor tuti, hogy csak rosszabb lesz. Szeretném először rendezni a dolgokat és utána költözni.

Ami meg azt jelenti, hogy álljak a sarkamra hidd el nem hagyom magam. De visszaütni nem fogok. Mit tudnék csinálni amikor kapok három pofont azon kívül, hogy veszekszek közben és mondom neki, hogy állítsa le magát. Aztán amikor lenyugodott mondtam beszéljük meg. Erre ő csak hajtja, hogy nem tudod az időt betartani. És nem hagyom magam, de minden naposak már a viták. Tudom nem kéne már itthon laknom, de sajnos most olyan helyzetben vagyok, hogy nem is tudnék elköltözni. De amugy ha elköltöznék is hívogatna , hogy hol vagy, kivel, mit csinálsz. Tudom tesómmal is ezt csinálja pedig már családja van.

2012. júl. 10. 19:27
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Verni sosem vertek, nálam a verés az már nem csak egy pofon, hanem ha valaki össze-vissza üt egy gyereket. Viszont néha megütöttek, ha nagyon megérdemeltem. Azt hiszem, olyan 9 éves korom körül kaptam utoljára, mert kilyukadt a térdénél a kedvenc nadrágom és hiába mondták anyáék többször is, hogy már nem vehetem fel, ki is akarták dobni, de visszacsórtam és mégis abban mentem el zeneórára :D Ezért kaptam egy pofont apától, de szerintem ez volt az utolsó.

Hogy hány éves korig válik be ez a fegyelmezési módszer, az változó. Valaki már 7-8 éves korára van olyan érett, hogy szóban meg lehessen vele beszélni a dolgokat, de valaki még kamaszkorában is megérdemel egy-egy fülest pl. feleselésért. De így általánosságban erre szerintem nem lehet korhatárt meghúzni. Én pl. kisebb koromban elég éretlen voltam, ezt a fenti példám is mutatja, viszont vagyon "enyhe" kamaszkorom volt, soha egy rossz szavam sem volt a szüleimre, nem veszekedtünk, nem feleseltem, mindent meg tudtunk tárgyalni kulturáltan.

2012. júl. 10. 19:27
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Apám gimnázium 4. évében ütött meg utoljára, akkor váltak anyával. Őt azóta kb. nem is láttam.

Anya meg egyetem első évében tett egy tétova mozdulatot, hogy akkor most ő pofon vág (nem volt igaza, de ha lett volna, sem hagyom hogy megüssön), de úgy leüvöltöttem a fejét (bocs a megfogalmazásért), hogy csak pislogni tudott.

Hál istennek már régóta másik városban lakok a vőlegényemmel...

2012. júl. 10. 19:28
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a családom tipikus parasztcsalád, ezért nálunk megszokott volt a pofon és a szabadabb beszéd is: káromkodás. Viszont közel sem volt sosem akkora súlya egyiknek sem, hogy bárkinek is bántódása essen. Mikor egy-egy csattanósat kaptam a fenekemre, vagy pofont, akkor azt előtte mindig ki kellett érdemelni tisztességgel:D (tiszteletlen beszéd vagy pl. hazugsággal)

Utoljára 20 évesen kaptam pofont anyámtól, mert nem szóltam neki, hogy egyetemet fogok váltani és rettenetesen aggódni kezdett emiatt.:)

2012. júl. 10. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!