Rettegek, hogy anyós egyszer a nyakunkra szakad! Hogyan lépjek túl ezen a rossz érzésen?
A helyzet a következő: anyósom és apósom között 20 év korkülönbség van.
Apósom szerencsére (és Hál' Istennek) jól tartja magát, de idős már nagyon.
Anyós a háta mögött elrettentő mennyiségű tartozást halmozott fel, így após a békés nyugdíj helyett kénytelen dolgozni.
Anyós egyszerűen élhetetlen. De komolyan, semmit nem képes egyedül megoldani.
Ma hajnalban azzal riasztott fel hogy szaladjak át és szabadítsam ki a kutyát, mert beugrott egy körülzárt részre, és nem tud kijönni...
Mondanom sem kell hogy csak fel kellett emelni neki egy könnyű deszkát, és kiugrott simán :)
Heti háromszor kell neki kölcsönadni valamit (mármint anyósnak ;)), mert nem képes még cetlivel sem úgy vásárolni, hogy minden legyen ahhoz amit főzni szeretne.
Ami elég jó teljesítmény mikor heti kétszer főz.
Tehát azt hiszem, ennyiből átérzitek a lényeget, bár tudnék még mesélni :)
Ha apósommal történne valami, anyós nem tudná se magát, se a házát fenntartani. Van még két gyereke a páromon kívül, de mind örökölték a pénzügyi hozzáállását, tehát egyikük sem tudná kitartani a saját tartozásai miatt.
Maradtunk tehát mi.
Félek, mi lesz ha após nem lesz. Én nem tudnék anyósommal együtt élni, pláne ha szinte a fenekét is nekem kéne törölni, mert ő nem tudja hogyan kell (és diplomája van, számomra rejtélyes módon :))...
Pláne hogy mi sem vagyunk gazdagok, csak én fogékonyabb vagyok a takarékosság művészetére.
Ma ez így rám szakadt hirtelen, azóta kivagyok idegileg.
Ha eljön ez a rettentő pillanat, ti mit tennétek?
A kérdésem eléggé egyoldalúra sikeredett, a párom sem rajongana a dologért.
Nincsenek túl jóban az anyjával.
2. hozzászóló eltaláltad, alig 50 éves :)
Fizikai betegsége valóban nincsen, de én is érzem hogy valami nincs rendben nála.
Sajnos nem hiszem, hogy tudnánk segíteni rajta.
Évek óta tanítgatom hogyan kell a műhold beltéri egységét használni, de be sem bírja kapcsolni.
Pedig tényleg, nem is öreg.
Köszönöm a válaszokat, kissé megnyugodtam azóta :)
Ha ennyire nem bírja lefoglalni magát, akkor probléma van. Betegen is rohannia kell az embernek, mert ha senki nem segít neki, akkor mindennek vége.
Magától semminek nem kezd neki, eszébe sem jut. Nem gondolkozik el hogy mit lehetne csinálni, nem próbál megoldást találni, még csak hozzá sem ér a problémás felülethez, hanem egyből segítségért ordít.
Ez nekem pláne felfoghatatlan, mert mindent magamtól tanultam meg amit tudok.
Néha úgy érzem, mintha 2 éves lenne.
Egyelöre nem érdemes ezen idegelned magad, mert egyáltalán nem biztos, hogy igy lesz. A mama is meghalhat, érheti baleset, rengeteg egyéb dolog változhat.
Jó esetben is van legalább 10 éved, mire szóba jönne, hogy mi legyen vele. Ezt az idöszakot ne tedd tönkre felesleges idegességgel.
Ha ott lesz az ideje, akkor ráértek gondolkodni, hogy mit hogy kellene megoldani.
Azt nem lehet tudni, hogy AKKOR mit kellene tenni, addig annyi minden változik még, hogy értelmetlen ezen törni a fejed.
NE idegeskedj, egyelöre nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!