Családtagnál ha elrontassz valamit miközben segitessz, kifizeted?
Tegyük fel festés van,te rááldozod az egész hétvégéd és mész segiteni,de közben eltörsz egy párezres vázát/lámpát,akármit.
Megveszed vagy betudódik a többi veszteségbe ami okozódik felujitás közben?
(segitségért csak egy köszönöm jár mint mindig)
Egy lámpabúráról va szó konkrétan.
Párom szülei,ők nem szoktak nekünk segiteni,megoldjuk magunknak.
Ha a segítségre úgy gondolok, mint "rááldozom az egész hétvégém", akkor inkább nem megyek segíteni.
Én kifizetném, de nem illemből, hanem mert kell a lelkem nyugalmának.
Közvetlen családtagoknál nálunk ez nem probléma, általában kifizetjük ha valamit eltörünk, ha kis értékű, akkor meg hagyjuk a fenébe. Kivéve persze, ha rossz anyagi körülmények között van épp valamelyikünk, akkor nyilván nem fogjuk hagyni, hogy ő fizesse.
Mivel a párod családjáról van szó én kifizetném.
Én felajánlanám hogy kifizetem (ha már voltam olyan b...sz hogy eltörtem) és akkor ők döntik el hogy szükséges-e (jaj, segytettél meg ránkáldoztad az időd nem kell) , vagy elvárják.
Minden ember más, ha jó viszonyt szeretnél hosszú távon hagyd hogy ők döntsenek, valaki csak a felajánlást várja el mert abból dönti el hogy a másik jó ember-e, valaki kifizettetné, valakinek meg eszébe se jut gondolkodni rajta.
Felénk igy mondják,én automatikusan le is írom igy,bár tudom hogy nem helyes.
Úgy szeretem a helyesíráson kötekedőket:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!