Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtagnál ha elrontassz...

Családtagnál ha elrontassz valamit miközben segitessz, kifizeted?

Figyelt kérdés

Tegyük fel festés van,te rááldozod az egész hétvégéd és mész segiteni,de közben eltörsz egy párezres vázát/lámpát,akármit.

Megveszed vagy betudódik a többi veszteségbe ami okozódik felujitás közben?

(segitségért csak egy köszönöm jár mint mindig)

2012. júl. 9. 11:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
hát ha egy vázáról van szó, akkor én nem várnám el, hogy megvegyék, a lámpa az már drágább dolog, vehetnél helyette mást. A segítés meg oda-vissza működik, legközelebb majd nálad lesz festés, tudsz kit hívni, nem?
2012. júl. 9. 11:09
 2/14 A kérdező kommentje:

Egy lámpabúráról va szó konkrétan.

Párom szülei,ők nem szoktak nekünk segiteni,megoldjuk magunknak.

2012. júl. 9. 11:10
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Ha a segítségre úgy gondolok, mint "rááldozom az egész hétvégém", akkor inkább nem megyek segíteni.

Én kifizetném, de nem illemből, hanem mert kell a lelkem nyugalmának.

2012. júl. 9. 11:12
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Közvetlen családtagoknál nálunk ez nem probléma, általában kifizetjük ha valamit eltörünk, ha kis értékű, akkor meg hagyjuk a fenébe. Kivéve persze, ha rossz anyagi körülmények között van épp valamelyikünk, akkor nyilván nem fogjuk hagyni, hogy ő fizesse.

Mivel a párod családjáról van szó én kifizetném.

2012. júl. 9. 11:23
 5/14 Shaddark ***** válasza:
100%

Én felajánlanám hogy kifizetem (ha már voltam olyan b...sz hogy eltörtem) és akkor ők döntik el hogy szükséges-e (jaj, segytettél meg ránkáldoztad az időd nem kell) , vagy elvárják.

Minden ember más, ha jó viszonyt szeretnél hosszú távon hagyd hogy ők döntsenek, valaki csak a felajánlást várja el mert abból dönti el hogy a másik jó ember-e, valaki kifizettetné, valakinek meg eszébe se jut gondolkodni rajta.

2012. júl. 9. 11:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Légyszi légyszi áruld már el nekem, hogy honnan vetted azt, hogy "rontassz" meg "segitessz"??? Miért érzed úgy, hogy ezt így kell írni (meg gondolom még így is mondod)?
2012. júl. 9. 11:25
 7/14 A kérdező kommentje:
Felajánlottam hogy veszek egy újat,de az volt a válasz hogy nem kell,törni fog még más is,aztán folytattuk a munkát.
2012. júl. 9. 11:28
 8/14 A kérdező kommentje:

Felénk igy mondják,én automatikusan le is írom igy,bár tudom hogy nem helyes.

Úgy szeretem a helyesíráson kötekedőket:)

2012. júl. 9. 11:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre felajánlanám, hogy kifizetem, az már rajtuk múlik, hogy elfogadják e, vagy betudják kárnak.
2012. júl. 9. 11:37
 10/14 A kérdező kommentje:
Írtam ,hogy felajánlottam.
2012. júl. 9. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!