Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan büntetnétek azt a...

Hogyan büntetnétek azt a családtagot, aki nem hajlandó otthon semmit elvégezni?

Figyelt kérdés
A tesóm 27 éves, nem dolgozik. Soha, semmit nem csinál meg itthon, csak koszol, szemetel, rongál. Ma megkértem, hogy vigye le a szemetet (fel volt öltözve, a haja rendben, cipő a lábán, mert akkor jöttünk haza a mamámtól). A szemét még most is itt bűzölög. Az a kérdés, mit tanácsoljak az édesanyánknak, mivel büntesse meg, hogy végre tanuljon az esetből? Vagy ti mit tennétek egy ilyen lusta családtaggal? (Nem viszem le a szemetet, mert éppen a tanulságossá való tétel a lényeg, úgyhogy nem ez a lényeg a kérdésemben.)

2012. júl. 8. 22:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
ha anyud nem képse rá tedd meg te... a legközelebbi nem vitte le a szemetet stb esetnél fogj egy sport táskát vagy szemeteszsákot kezd el beledobálni a dolgait és dobd ki lépcsőházba/udvarra mondván hogy te egy ilyen lusta trehány disznóval nem leszel többet együtt, és minek után te segitesz otthon, tied a szoba
2012. júl. 8. 22:37
 12/22 anonim ***** válasza:
51%

Anyám, megint mi ez a lepontozás? Jönnek az élősködők felháborodva, vagy mi? :D

Kukába az ilyen emberrel, ez nem is ember, hanem egy parazita!

2012. júl. 8. 22:39
 13/22 anonim ***** válasza:
18%

"7-es az egy b*rom, állandóan itt ontja magából a sötétségét..."

foggalmam sincs miről beszélsz...mostanában nem is nagyon válaszolgattam..

2012. júl. 8. 22:43
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

küldd el a pasijához, vagy tegyétek utcára.

komolyan azt nem értem, h eddig miért tűrtétek ezt a viselkedést!?

ennyi idős embernek már bőven családja van, háztartást vezet, dolgozik. jó esetben.

a szülők is elrontottak valamit a nevelésben, ha a kisujját sem mozdítja. persze a dugáshoz van esze...

2012. júl. 8. 23:01
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Óóóó... mennyire ismerős ez a szitu :(

26 éves bátyám van, nem egy szobában lakik veled, de TÖK UGYAN EZ. Nem dolgozik, koszol, szemetel, anyu meg védi, hogyjajj a kicsi fia..

Én dolgozok helyette is hogy eltartsuk magunkat valahogy, Őt nem küldik el mert mindig van valami kifogás.

Megoldás: nincs. Én is az utcára raknám pár napra..

Emiatt fogok elköltözni :)

Ugyanis mindig rajtam csattan ha Ő nem pakol el. Évek óta (olyan 10 éve)

21-L

2012. júl. 9. 00:13
 16/22 anonim válasza:
75%

Zárcsere? :)

Persze a család egyéb tagjaival közösen megegyezve.

Sok használható ötlet elhangzott, de egyik sem használható, amíg anyukád nem elég határozott ahhoz, hogy lépjen.

Mert sajnos "élősködni" is csak azon lehet, aki hagyja :/

Elszántság, határozottság, kivitelezés!

Egyébiránt, valószínűleg tesódra is építő jelleggel hatna, ha a saját lábára kellene, hogy álljon.

2012. júl. 9. 07:55
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is kiraknám, ha anyukád meg tudja csinálni. Bár azt hozzáteszem, nem 27 évesen kellene megnevelni, hanem már jóval korábban kellett volna rászoktatni, hogy igenis segítsen be a házimunkába. Szégyen, főleg, hogy lány.
2012. júl. 9. 10:16
 18/22 A kérdező kommentje:
Nálunk se meri anyu kitenni a tesóm, mert félti. Fogalmam sincs, hogyan győzhetném meg arról, ha elküldi, nem fog belehalni, hanem csak erősebb lesz tőle. Merthogy én elhiszem, hogy képes a párjával együtt megállni a lábán, amikor rá lesz kényszerítve.
2012. júl. 9. 11:24
 19/22 anonim ***** válasza:
49%

Nem azon kell gondolkodni, hogy meg kéne büntetni...

Hanem ahogy már mások is írták semmi olyan dologgal nem kell foglalkozni ami hozzá kötődik. Nagy lány már oldja meg maga.

Először is menjen keressen munkát. Ha már ott lakik adjon a közösbe. És még ekkor sem jogosult arra, hogy a ganéjával más foglalkozzon.

Ennyi ...

Ökörköri

2012. júl. 9. 22:23
 20/22 anonim ***** válasza:
19-es. Tekintve, hogy ezzel nem csak a nővér lenne büntetve, hanem a kérdező is, tekintettel arra, hogy egy szobában kénytelenek lakni, ezért ez kevéssé kivitelezhető, hogy senki ne törődjön a ganéjával.
2012. júl. 10. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!